T
"Kıyamet günü sizi kuzeye doğru götürecekler. Ben, "Onları nereye götürüyorsunuz?" diye sorduğumda; "Vallahi onları cehennem e götürüyoruz." diyecekler. Ben, "Ey Rabbim, onlar benim ashabımdır." diyeceğim. Bana diyecekler ki: "Senden sonra onların ne bidatler çıkardıklarım bilmiyorsun. Sen onları terk ettiğin andan mürted olup cahiliyeye geri döndüler." Bunun üzerine ben diyeceğim ki: "Allah'ın rahmeti benden sonra dini değiştirenlerden uzak olsun." Onlardan, ancak deve sürüsünden ayrılan birkaç deve gibi çok azı kurtulacaktır."2
2- Sahih-i Buhari, c. 9, s. 58-59 ve c. 8, s. 150 - 151; Sahih-i Müslim, c. 4, s. 1794, h. 2293.
-Selamun Aleyküm.İnternette bir kısım saptırıcı Rafıziler bu hadisi yazarak Sahabeye saldırmaya çalışıyor.Bunun açıklamasını bilenlerden -özellikler Abdülmuizz Fidaa hocamdan- yardım istiyorum.
2- Sahih-i Buhari, c. 9, s. 58-59 ve c. 8, s. 150 - 151; Sahih-i Müslim, c. 4, s. 1794, h. 2293.
-Selamun Aleyküm.İnternette bir kısım saptırıcı Rafıziler bu hadisi yazarak Sahabeye saldırmaya çalışıyor.Bunun açıklamasını bilenlerden -özellikler Abdülmuizz Fidaa hocamdan- yardım istiyorum.