Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

...Seviyorum Çünkü...

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum ve rahmetullahi ve bereketuhu..

Sizlerinde katılmasını bekliyorum, istediğiniz sahabi için yapabilirsiniz. Allah'a emanet olun.

• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü sözünde durmuştur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü Dünya hayatını değil, ahiret yurdunu seçmiştir.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü sözünü canı ile kanıtlamıştır.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü 80'den fazla darbe almıştır.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü şehid olmuştur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü sahabidir.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü Allah'a teslim olmuştur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü korkusuzdur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü Allah onun hakkında , “Müminlerden öyle yiğitler vardır ki, Allah’a verdikleri sözde durdular”
(Ahzâb, 33/23) buyurmuştur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü fedekarlık yapmıştır.

Enes ibni Nadr'ı seviyorum.. Enes ibni Nadr'ı seviyorum.. Enes ibni Nadr'ı seviyorum...

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Ve aleykum selamu ve rahmetullahi ve berakatuhu ahi,

Ömer (radıyallahu anh) diyeceğim yine.

Kendim İslam'ı ilk öğrendiğim yıllarda onun İslam'ı ilk öğrendiği zamanlardaki tavizsiz sert tutumunu severek örnek almıştım;

Ben bu yolda eskidikçe, onun da İslam yolunda eskidikçe büründüğü kişiliği öğrenmek nasip oldu ve bu kez de bu yönden "yine onu" örnek aldım.

Ömer (radıyallahu anh) benim için değişimin, gelişimin sembolü niteliğinde. "Yedisinde neyse yetmişinde o." atasözünü ayaklar altına aldıran bir örnek benim için. Öfkesini, gücünü Allah için doğru şekilde dönüştüren, eğiten örnek sahabe; onu Allah için seviyorum.

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selamu ve rahmetullahi ve berakatuhu ahi,

Ömer (radıyallahu anh) diyeceğim yine.

Kendim İslam'ı ilk öğrendiğim yıllarda onun İslam'ı ilk öğrendiği zamanlardaki tavizsiz sert tutumunu severek örnek almıştım;

Ben bu yolda eskidikçe, onun da İslam yolunda eskidikçe büründüğü kişiliği öğrenmek nasip oldu ve bu kez de bu yönden "yine onu" örnek aldım.

Ömer (radıyallahu anh) benim için değişimin, gelişimin sembolü niteliğinde. "Yedisinde neyse yetmişinde o." atasözünü ayaklar altına aldıran bir örnek benim için. Öfkesini, gücünü Allah için doğru şekilde dönüştüren, eğiten örnek sahabe; onu Allah için seviyorum.
Ben yukarda yazdığım gibi olur istemiştim ama :) Yazdığınız için teşekkür ederim. Nitekim daha güzel bir görüntü olur düşüncesindeydim.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Ben yukarda yazdığım gibi olur istemiştim ama :) Yazdığınız için teşekkür ederim. Nitekim daha güzel bir görüntü olur düşüncesindeydim.
Araya yaşlı girince böyle oluyor ahi, kısadan geçmişim )

Benden sonra yazacak gençler için (veya ruhu gençler de olur) güzel düşünmüşsünüz ama )

A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum ve rahmetullahi ve bereketuhu..

Sizlerinde katılmasını bekliyorum, istediğiniz sahabi için yapabilirsiniz. Allah'a emanet olun.

• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü sözünde durmuştur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü Dünya hayatını değil, ahiret yurdunu seçmiştir.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü sözünü canı ile kanıtlamıştır.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü 80'den fazla darbe almıştır.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü şehid olmuştur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü sahabidir.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü Allah'a teslim olmuştur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü korkusuzdur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü Allah onun hakkında , “Müminlerden öyle yiğitler vardır ki, Allah’a verdikleri sözde durdular”
(Ahzâb, 33/23) buyurmuştur.
• Enes ibni Nadr'ı seviyorum çünkü fedekarlık yapmıştır.

Enes ibni Nadr'ı seviyorum.. Enes ibni Nadr'ı seviyorum.. Enes ibni Nadr'ı seviyorum...
Ali radiyallahu anhı seviyorum çünkü çocukluğunu peygamberin yanında geçirmiştir.

Aliyi seviyorum çünkü savaş meydanının aslanı olmuştur.

Aliyi seviyorum çünkü cesaretli ve heybetli olmuştur.

Aliyi seviyorum çünkü sözleri müminlere 1400 yıl geçse de etki veriyor.

Ali radıyallahu anhı seviyorum…