Siz de fare zehiri içiyor musun arkadaşlar?
Fare zehiri çok sonradan bulunmuş bir şey peygamberimizin fare zehiri için diye bir emri yok ki..
Arkaadaşlar böyle şeyleri nereden buluyorsunuz gerçekten anlamıyorum..
Kafam karışıyor cidden.. Aklıma cübbelinin anlatıkları geliyor..
Peygamberimiz Temizlik imandandır diye buyurmadı mı?
Bizim buna umamız gerekmez mi zehirle fareyle yılanla akreple filan ne işimiz var ki bizim?
Batılılar müslümanları kötü göstermek için yapmış olamaz mı bu yarışmayı?
Bana kasıtlı yapılmış gibi geldi.
Fare zehiri konusunun kaynağını yazar mısınız lütfen?
Tövbe tövbe aklıma kötü şeyler geliyor bunları düşününce..
Fare Zehiri İlk Ne zaman Bulundu?
Alman kimyacılar Anschütz ve Fresenius ne işe yaradığını bilmediği bu dikümerolu, 1903 yılında sentetik olarak üretmiş meğerse ama üstüne hiç gitmemiş. Bizim Karl, krizi fırsata çevirerek bu yolla ürettiği dikümerola 'warfarin' adını verip fare zehri olarak piyasaya sürüyor.
Bu tarz şeyler bana doğru değilmiş gibi geliyor.. Sonuçta Peygamberimiz yiyeceğin temizinden kıyafetlerin güzelinden giyin diye buyurmuyor mu? Herkesin kıyafeti dikkat etmesini bayramlar da en güzel kıyafetleri giymesini filan ben böyle şeyler sünnet diye biliyorum.. Böyle değişik şeyler kafamı karıştırıyor..
Bir arkadaşım dinimizi öğrenmem için cübbeliyi tavsiye etmişti sonra bu tarz şeyler anlattığı için saçma geldi bıraktım..
Cübbeli'de böyle acayip şeyler anlatıyordu zaten o yüzden bıraktım onu izlemeyi.. Peygamberimiz hakkındaki güzel düşüncelerimizi bozuyordu kafamızda.. Haşa haşa niye böyle şeyler anlatılıyor niye gösteriliyor ki..
Namazsız, Allah'a inanmayan onca insan varken onları namaza başlatmak filan yerine yok zehir yok başka şeyler bunlarla neden uğraşıyoruz ki.. Ne yani Allah fare zehiri içmedik diye bizi yakacak mı? Bizim de mi içmemiz gerekiyor?
Bu adam videodaki bence cüppelinin müridi olabilir çünkü genelde o bu tarz şeyler çıkarır..
Arkadaşlar Allah korusun böyle şeyler yapmayın sonra ölür gidersiniz intihar hükmünde olursunuz ahiretiniz de yanar dünyanız da.. Bakın haber de zehirlenip ölüyorlarmış. Atalarımız boşuna dememiş yarım hoca insanı dinden yardım doktor candan eder diye..
Arkadaşlar Allah aşkına köpek bile evcil olmasına rağmen pis kabul ediliyorsa hiç peygamberimiz evcil olmayan fare zehiri filan der mi haşa.. Gerek cüppelinin anlatıkları gerekse bu videoda izlediğimm zehir içmeler filan bunlar bana hiç doğru gibi gelmiyor.. Müslümanlara oynanan oyunlar bunlar.. Bizi kötü ve pasaklı gibi göstermeye çalışıyorlar..
Sahih Hadis:
Aişe (ra) şöyle dedi:
“Resûlullah (sav) temizlenmeye, taranmaya, ayakkabısını giymeye varıncaya kadar her işe sağdan başlamayı pek severdi. (Buhari)
“İçinizden birinin kabından köpek (ağzını sokup bir şey) içerse o kabı yedi kere yıkasın!” (Buhârî, Vudû’, 33)