Bir kısım meselelerde kendimi anlatamadım yada sizi anlamadım herhalde
Cahilce hakkımda hüküm çıkarma, bid'at fırkalar sahih akide değil, bâtıl akide sahibidir.
Bu mesele gibi...
Şia'ya verilen en derli toplu reddiye kendisine ait olduğu için dinlediğim Ebubekir Sifil'in yalancısıyım.
Bir konuşmasını dinliyordum. Orada "Şianın akidesi batılmıdır" diye yöneltilen bir soruya "Hayır, gündelik ve yaygın olan anlamı ile belki olabilir ama normalde Yahudi ve Hristiyanların itikadı batıldır deriz. Batıl hükümsüz demektir" diyordu.
Hatta Şia'nın kendisine göre bile kafir olan fırkalarından Nusayri'ye sırf Sunnilerle savaşıyor diye Esad'a destek bile verebilecek kadar sapıklardır!
Hocam bunu sürekli söyleyip duruyorsunuz bazen kendimden şübhe ediyorum, yoksa bende o savaşanların içinde varmıyım diye
Ben bu şekilde düşünen Milli Görüşçü Sünnilerle'de çok tartıştım bu meseleyi, komunistlerlede.
Bu konu ile alakalı onlardan birisi ile bizden birisi arasında geçen bir diyaloğu özel hesabınıza göndericem birazdan. Merak etmeyin savunan bir tarafı yok, burada paylaşmama sebebim ise belki yanlış bulursunuz diye.
Cennetle müjdelenmiş Sahabeye sövme, aşağılama, küfretme, hakaret etme, Kur'an ayetinin aklamasına rağmen Aişe annemize halen zina iftirasında bulunanları meşru (müslüman) görenler, tekfir etmeyenler onlarla haşrolsun. Zira bu sahabelere bakacak yüzleri olmayacaktır.
Hz Aişe annemize o şekilde iftira eden icma ile kafir olur diye biliyorum. Ama bunun diğer mesele ise sizin açıklamanızdan anladığm kadarı ile ihtilaflı. Eğer sahabeye sövenin kafir olacağında ittifak olsaydı hadden öldürüleceğinde de ittifak olmalı değilmiydi?
Yanlış anlamayın, sahabeye sövmeyi küçültmüyorum sadece bilmediğim şeyi zikir ehline soruyorum.
Eğer öyle ise bu sözüdür doğrudur ama değilse birisi kalkıp "Ehli Beyt'e minberlerde hakaret eden, susuz bırakan ve sonra katleden Emevi idarecilerini tekfir etmeyen ahirette onlarla beraber haşrolsun" derse haklı olarak "Biz bu yapılanlardan beriyiz, ama kafir demek için bunlar yeterli değildir" dersiniz.
Eğer sahabeye sövmek yakinen küfür ise -ki yaptığınız nakilden ben öyle anlamadım- bu söz doğru olur. Eğer yanlışım var ise bilmediğimdendir, düzeltirseniz sevinirim.
2006 yılında yaşanan Lübnan İsrail savaşından 5 yıl sonra Usame'nin Şehadetinden bile bir ay sonra (2011 Haziran) internette genelde her türlü menhecten yazarlarının (hadis inkarcısı ve şia sempatizanlarını da) barındırabilen bir sitedeki yazarın konusu Usame bin Ladin'in Abbas Musavi'ye destek vermesinin delili olarak sunmanız kabul edilemez.
Çünkü Usame'nin 2001 hatta 98 yılından kalma videoları halen sanal ortamda mevcuddur. Verdiğin linkte bahsettiğin destek sitenin yazarlarından birisinin konuda "İsrail’in Lübnan saldırısında, kendisine destek veren katı selefileri karşısına almak pahasına Hizbullah’ı açıkça destekledi." şeklinde sadece yazara munhasır kendi yorumu ve düşüncesidir. Bu durum hâla iddianıza kanıt değildir. Zira bu ifadeler yazarın kendi çıkarsamasıdır, delilsiz zanna dayanan cümlesidir.
Bu iddia benim iddiam olmadığı ve o yazıda gördüğüm için olduğu gibi attım. İddia benim değilki delillendirme ihtiyacı duyayım.
Şii'lerin yaptıkları hakkındaki sorularımı Şia'lara sorarak cevabını bulmayı deneyiniz.
İşte size göndereceğim dialog tamda bununla alakalı. Muhtemelen bunu okurken oda elinize ulaşmış olur. Ama ben bunun ehli Sünnete göre hükmünü merak ettim
Suriye'de, Ruslarla aynı sipere girerek Sunni muslumanlara karşı savaşmak küfür akidelerden hangi türüne aittir?