Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Şeytanın Verdiği Ölümsüzlük Vesvesesinden Nasıl Kurtulurum?

Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yani ölümsüz olduğunuz konusunda mı şeytan vesvese veriyor veya ölümsüz olmak isteme durumu mu var?
 
İmam Malik Çevrimdışı

İmam Malik

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kalbimi nasıl telkin etmeliyim?

Sorunu tam anlayamadım, kendini hiç ölmeyeekmiş gibimi hissedyorsun yoksa ölümsüzlük isteğimi var yoksa ikisi birdenmi bilmiyorum. O yüzden ikisi içinde tavsiye vereceğim İnşaallah.

Eğer ölümü unutuyor ve hiç ölmeyecekmiş gibi hissediyorsan, bu insanın tabiatıdır. Zira, insan çok unutkan olması ile beraber ölümsüzlüğe meyyaldir ve ölümsüzlüğü, ebedi hayatı arzular. Bu durumda isen eğer çokça kabir ziyareti yapmanı tavsiye ederim. Özellikle ölen tanıdıklarının kabirlerini ziyaret et ve en önemlisi Allah'a bu zaafından kurtulmak için çokça dua et.

Ölümsüzlük isteği var ise ve hiç ölmek istmiyorsan sana tavsiyem değerli kardeşim, çokça tefekkür et. Dünya'nın sıkıntılarını, hayatın zorluklarını vs. Ve cennet ile alakalı müjdeleri araştır. Ölen Müslüman yakınların ile orada kavuşacağını düşün, sıkıntılarının biteceğini düşün, cennet nimetlerini düşün ve yine Allah'a dünya sevgisini yenmek için bolca dua et.
Ölüm ile alakalı olarak -şailerin bir çoğu tasavvuf ehlide olsa- Türkçe çok fazla şiir yazar ve emin ol, en hedonist bir insanın bile ölesi gelir :) o şiirleri okumanı tavsiye ederim. Hatta ezberimde olan bir tanesini aşağıya yazayım:

Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber
Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü Peygamber

Öleceğiz müjdeler olsun, müjdeler olsun
Ölümüde öldüren Rabb'e secdeler olsun

Kapı kapı, yolun son kapısı ölümse,
Her kapıda ağlayıp, o kapıda gülümse!

O demdeki perdeler kalkar, perdeler iner,
Azraile "Hoş geldin", diyebilmekte hüner

O dem çocuklar gibi sevinçten zıplarmısın?
Toprağın altındaki saklambaçta varmısın?

Ölüm, ölene bayram; bayrama sevinmek var
Oh ne güzel, bayramda tahta ata binmek var

Ufka bakarlar, ölüm uzkatamı uzakta
Ve tabut bekler suya inmek için kızakta

Sultan olmak istersen tacı sorgucu unut!
Zafer araban senin gıcırtılı bir tabut...

Necip Fazıl Kısakürek

Vesselam!
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kabir ziyareti yaparak. Mezar taşında yazan doğum ve ölüm tarihlerine bakın, isimsiz mezar taşlarına bakın, yazılan şiirlere, yakılan ağıtlara bakın. Faydasını göreceksiniz inş.
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Piknikten dönerken ani bir kararla mezarlıkta tefekkürde bulunayım dedim. O kadar ani bir karar ki elimde çekirdek paketi vardı israf olmasın diye atmamıştım (elimde çekirdek paketini gören inşaAllah hüsnü zan yapmıştır: ) )
Kuş sesleri sessizliği bozarken, rüzgar hafifçe eserken şöyle bi mezar taşlarında ki doğum-ölüm tarihlerine göz attım. Kimi benim kadar bile yaşamamış, kimi benden 13 yıl fazla yaşamış, kimisi 90 yaşına kadar yaşamış... Tarihler değişsede değişmeyen birşey vardı hepsi ölmüş ! Kimisi kaza yapmış, kimisinin çocukları yetim kalmış, kimisi öğretmenmiş ama hiçbir merhuma ekstra süre verilmemiş... Mezartaşı yazılarına göz attım. İnsan bu kadar gaflette olur mu dedim. Kimisi makamını, mevkisini yazdırmış, kimisi bilardo şampiyonu diye ..... yazdırmış, kimisi isyankar sözler yazdırmış. Allahu alem vasiyet değilse eğer varisleri yazdırmış. İnsanı ölümde uyandırmıyorsa, ölümde ibret olmuyorsa daha ne ibret olacak ki, o insanı daha ne uyandıracak ki... Tavsiyem dünyadan sıkılırsanız, derdiniz varsa gidin mezarlığa bi 15 dakika seyredin ölüleri inanın hiçbir derdiniz kalmıyor, ahirete imanınız dahada artıyor, bu dünyadan soğuyorsunuz. İnsanlar psikologlara gideceğine bi haftasonu mezarlığa gitsinler elhamdulillah bir seans yeter : )

Ölüm bir kere geliyor nasıl ölmek istediğimizi, nerede ölmek istediğimizi iyi düşünelim...
Bugün amel var hesap yok; yarın hesap var amel yok...

26987


21/08/2017
Ademoqlu
 
Üst Ana Sayfa Alt