U
Kaf suresi [50:12-35]
Türkce Meali:
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
12- Onlardan önce Nuh kavmi, Ress halkı ve Semud (kavmi) de yalanladı.
13- Ad, Firavun ve Lut’un kardeşleri,
14- Eyke halkı ve Tubba’ kavmi de. Hepsi elçileri yalanladı; böylece Benim tehdidim (onların üzerine) hak oldu.
15- Ya, Biz ilk yaratılışta güçsüz mü düştük? Hayır, onlar ‘karmaşık bir kuşku’ içindedirler.
16- Andolsun, insanı Biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz. Biz ona şahdamarından daha yakınız.
17- Onun sağında ve solunda oturan iki yazıcı kaydederlerken
18- O, söz olarak (herhangi bir şey) söylemeyiversin, mutlaka yanında hazır bir gözetleyici vardır.
19- O, ölüm sarhoşluğu, bir gerçek olarak gelip de, (insana) “İşte bu, senin yan çizip-kaçmakta olduğun şeydir” (denildiği zaman da).
20- Sur’a da üfürülmüştür. İşte bu, tehdidin (gerçekleştiği) gündür.
21- (Artık) Her bir nefis, yanında bir sürücü ve bir şahid ile gelmiştir.
22- “Andolsun, sen bundan gaflet içindeydin; işte Biz de senin üzerindeki örtüyü açıp-kaldırdık. Artık bugün görüş-gücün keskindir.”
23- Onun yakını olan (ve yanından ayrılmayan melek) dedi ki: “İşte bu, yanımda hazır durumda olan şey.”
24- Siz ikiniz (ey melekler), her inatçı nankörü atın cehennemin içine,
25- Hayra engel olan, saldırgan şüpheciyi,
26- Ki o, Allah’la beraber başka bir İlah edinmişti. Artık ikiniz, onu en şiddetli olan azabın içine atın.
27- Onun yakın-dostu (saptırıcı) dedi ki: “Rabbimiz, ben onu kışkırtıp-azdırdım. Ancak kendisi (haktan) uzak bir sapıklık içindeydi.”
28- (Allah buyurur: “Benim Huzurumda çekişip-durmayın. Ben size daha önce ‘kesin bir uyarı’ göndermiştim.”
29- “Huzurumda söz değişikliğe uğratılmaz ve Ben kullara zulmedici değilim.”
30- O gün cehenneme diyeceğiz: “Doldun mu?” O da: “Daha fazlası var mı?” diyecek.
31- Cennet de, muttakiler için, uzakta değildir, (o gün) yakınlaştırılmıştır.
32- Bu, size vadolunandır; (gönülden Allah’a) yönelip-dönen (İslam’ın hükümlerini) koruyan,
33- Görmediği halde Rahman’a karşı ‘içi titreyerek korku duyan’ ve ‘içten Allah’a yönelmiş’ bir kalp ile gelen içindir.
34- “Ona ‘esenlik ve barış (selam)la’ girin. Bu, ebedilik günüdür.”
35- Orda diledikleri herşey onlarındır; Katımız’da daha fazlası da var.
Anlaşılsın Diye türkce mealini ekledim buraya ki ingilizce anlamayanlar hem okur ve dinler insha'Allaah..
Mutlaka sonuna kadar izleyin cok duygusal bir okuma masha'Allaah
Türkce Meali:
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
12- Onlardan önce Nuh kavmi, Ress halkı ve Semud (kavmi) de yalanladı.
13- Ad, Firavun ve Lut’un kardeşleri,
14- Eyke halkı ve Tubba’ kavmi de. Hepsi elçileri yalanladı; böylece Benim tehdidim (onların üzerine) hak oldu.
15- Ya, Biz ilk yaratılışta güçsüz mü düştük? Hayır, onlar ‘karmaşık bir kuşku’ içindedirler.
16- Andolsun, insanı Biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz. Biz ona şahdamarından daha yakınız.
17- Onun sağında ve solunda oturan iki yazıcı kaydederlerken
18- O, söz olarak (herhangi bir şey) söylemeyiversin, mutlaka yanında hazır bir gözetleyici vardır.
19- O, ölüm sarhoşluğu, bir gerçek olarak gelip de, (insana) “İşte bu, senin yan çizip-kaçmakta olduğun şeydir” (denildiği zaman da).
20- Sur’a da üfürülmüştür. İşte bu, tehdidin (gerçekleştiği) gündür.
21- (Artık) Her bir nefis, yanında bir sürücü ve bir şahid ile gelmiştir.
22- “Andolsun, sen bundan gaflet içindeydin; işte Biz de senin üzerindeki örtüyü açıp-kaldırdık. Artık bugün görüş-gücün keskindir.”
23- Onun yakını olan (ve yanından ayrılmayan melek) dedi ki: “İşte bu, yanımda hazır durumda olan şey.”
24- Siz ikiniz (ey melekler), her inatçı nankörü atın cehennemin içine,
25- Hayra engel olan, saldırgan şüpheciyi,
26- Ki o, Allah’la beraber başka bir İlah edinmişti. Artık ikiniz, onu en şiddetli olan azabın içine atın.
27- Onun yakın-dostu (saptırıcı) dedi ki: “Rabbimiz, ben onu kışkırtıp-azdırdım. Ancak kendisi (haktan) uzak bir sapıklık içindeydi.”
28- (Allah buyurur: “Benim Huzurumda çekişip-durmayın. Ben size daha önce ‘kesin bir uyarı’ göndermiştim.”
29- “Huzurumda söz değişikliğe uğratılmaz ve Ben kullara zulmedici değilim.”
30- O gün cehenneme diyeceğiz: “Doldun mu?” O da: “Daha fazlası var mı?” diyecek.
31- Cennet de, muttakiler için, uzakta değildir, (o gün) yakınlaştırılmıştır.
32- Bu, size vadolunandır; (gönülden Allah’a) yönelip-dönen (İslam’ın hükümlerini) koruyan,
33- Görmediği halde Rahman’a karşı ‘içi titreyerek korku duyan’ ve ‘içten Allah’a yönelmiş’ bir kalp ile gelen içindir.
34- “Ona ‘esenlik ve barış (selam)la’ girin. Bu, ebedilik günüdür.”
35- Orda diledikleri herşey onlarındır; Katımız’da daha fazlası da var.
Anlaşılsın Diye türkce mealini ekledim buraya ki ingilizce anlamayanlar hem okur ve dinler insha'Allaah..
Mutlaka sonuna kadar izleyin cok duygusal bir okuma masha'Allaah