Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Şia İçerisinde Müslüman Var mı?

Fukushima Çevrimdışı

Fukushima

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
şia konusunda çok araştırma yapmadım ancak nasıl ki kendisini ehli sünnete nispet eden aşırıcı bidat ehli müşrik gruplar var ise (tevhid ehli müslümanları tenzih ederim) şia içerisinde de tevhid ehli hak yolunu tutmuş gruplar var mıdır? bunu şunun için soruyorum: şia kendini ehli sünnete nispet etmiş şirk ehli tarikatları ''ehli sünnet işte böyle sapıktır' diyerek nasıl ki çarpıtma yapabilecek imkana sahipse şia'ya yapılan da böyle bir şey mi? şianın şirke düşmüş tarafını gösterildiğinde müslümanca yaşayanlar zan altında bırakılmış olunmaz mı?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Şia ; kendisine intisablı küfür olan mezhebleri olsa da (Ehl-i sunnete göre kabul edilen) akide olarak bid'at bir itikattır.
Şia'nın itikat esaslarından dolayı bu hükmü almıştır, halka bakarak, kulaktan dolma efsanelerle değil. Zaten ehl-i sunnet ve ehl-i şia arasında tarihte de bu sebeble çok tartışmalar olmuştur.




 
Üst Ana Sayfa Alt