Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Şiilere Davet Nasıl Yapılır?

A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Abiler ben buraya yeni geldim ve su soruyu sormak icin geldim,
Siilere davet nasil yapilir?
Biliyorsunuz ki siiler genellikle kibirli ve yuz cevirenler oluyorlar ve maalesef benim de annem ve babam oyleler. Onlara davet yapmak istiyorum ama zor bir imtihan olacak bunu biliyorum. Ne zaman ve nasil davet yapamami onerirsiniz? Daha cocuk gibi goruyorlar beni maalesef, o yuzden bir sey anlatilmiyor. Eskiden bir kere anlatmak istedim ama bana dediler ki seni kandirmislar, Selefilik vehhabiliktir falan. Her Kurani elime aldigimda yuz cevirip ya yatiyorlar ya da televizyona daliyorlar, ama normalde kendilerine 'dindar' derler. Buyuyup 30 yasima gelsem de cocuk gibi bakacaklar bana, o yuzden su an yapmali miyim bilmiyorum. Davete hazirlanmam 2 hafta falan surecek o yuzden simdi gidip yapsam onlara itaat edip pes etmekten korkuyorum. Aile ici baglarimiz cok iyi oldugu icin onlara neredeyse hic tartismaya girmedim. Davete ne zaman, nasil baslamaliyim ipuclari verirseniz sevinirim. Allah onlara hidayet etsin demekten baska bir sey gelmiyor elimden.
Davetle alakali cok sey arastirdim ama sizin de tecrubeli oldugunuzu dusundum, 1 saate yakindir forumu inceledim. O yuzden sizden de bir kac yardim isteyeyim dedim. Tesekkurler.
Sunu da soyleyeyim, bir az cabuk cevap verirseniz sevinirim. Fazla vaktim yok, tesekkurler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yorgun Mucahid Çevrimdışı

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Şiilikle mücadele biraz sıkıntılı bir iş bildiğim kadarıyla çünkü kaynaklarımız bile aynı değil. Dolayısı ile tartışma aynı sahada dönmüyor. Bu yüzden Azerbaycandaki Sünni alimlere danışabilirsiniz şiilik meseleleri ile de bizzat alakadar olan. Benim tavsiyelerim şunlar olur.

Azerbaycanda Sünni bazı medreseler var. Onlara gerek telefon gerek (eğer mevcutsa) gmail adresleri gerekse başka şekilde ulaşıp bilgi alabilirsiniz, Ehli Sünnet medresesi ve Hanbeli medresesi gibi bazı medreseler var diye biliyorum

Veya benim Azerbaycanda yaşayan tanıdığım bir Sünni arkadaşım var. İslâm ilimlerine ilgisi yüksek ve eğer isterseniz ona da sorabilirim tavsiye almak amaçlı.

Bu siteye yüklenmiş kitaplar da dahil olmak üzere Sünni alimlerin şiilere yazdığı reddiye kitapları var geçen burada İbn Teymiyyenin de öyle bir kitabını gördüm. Bu tür kitapları inceleyebilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun. Sonra ailenize de güzel bir şekilde anlatın İnşaAllah

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Bu konuda uzman yazarlar var. Örneğin forumda videoları paylaşılan Abdulkadir Şen. Biraz videolarına, konferanslarına baktım. Bu anlamda özellikle yazmış olduğu kitab "Bir Din Kurgulamak" adlı kitabı güzel bir kaynak. Bu tarz kitablari ve videoları izleyerek bence şiiliği öğrenmeniz gerek. Onları hem aklı hem de mantıki olarak çürütmelisiniz. Bunun yoluda çürüteceğiniz şeyi de çok iyi bilmeniz gerekiyor.

Örneğin, Ali r.a'a haksızlık yapılmışsa neden ehli beyt'in çocuklarının adı Ömer, Aişe vs.
Yine imamların bazı peygamberlerden üstün olması gibi.

Kardeşin de dediği gibi forumda da kitablara bakabilirsiniz. Benim okumuş olduğum "Senin Dilinden Senin Dinin Ey Şia" adlı kitabı da buraya ekledim. Okumanızı tavsiye ediyorum. Allah yardımcınız olsun. Allah hidayet nasip etsin.

Ekli dosyalar

• Senin Dilinden Senin Dini Ey Şia.pdf
    535.8 KB · Görüntüleme: 8
Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Şiilerin bazı grupları, Kur'an'ın tahrif edildiğini iddia eder. Bu, İslam'ın temel prensiplerinden biri olan Kur'an'ın korunmuşluğuna aykırıdır. Kur'an, kendisinin korunacağını açıkça belirtir. Bu inanç, Kur'an'ın ve İslam'ın evrenselliğine zarar verebilir.

Şiilerin imamlarının masum olduğu inancı, insanın doğasına aykırı görülebilir. İslam'da, peygamberlerin bile günah işleyebileceği, ancak Allah tarafından korunduğu vurgulanır.

İslam'da, liderliğin yani halifelik veya imametin Allah'ın seçimiyle olduğu düşünülür, ancak Şiiler bunu sadece Ali ve onun soyundan gelenlere özgü kılar. Bu, peygamberin veda hutbesinde bile açıkça belirtilmemiş bir durumdur ve İslam'ın ilk dönemlerindeki toplumsal ve dini liderlik anlayışına aykırıdır.

Takiyye, zorunlu durumlarda inançları gizlemeyi meşru kılar. Bu, bazı Sünni alimlerce, İslam'ın açıklık ve dürüstlük ilkelerine zarar verdiği için eleştirilir. Takiyye, Şii cemaati içinde de tartışmalı bir konudur ve herkes tarafından kabul edilmez.

Şiilerin hadis ve tefsirde sadece imamlarının rivayetlerine ve yorumlarına güvenmesi, İslam'ın geniş hadis ve ilim yelpazesini daraltır. Sünni bakış açısıyla bu, İslam'ın bilgi zenginliğine ve çeşitliliğine zarar verir.

Allah'ın önceden bildirdiği hükümlerde değişiklik yapabileceği inancı (bedâ), Allah'ın ilminin kapsamlı ve değişmez olduğu inancına aykırıdır. Bu, Allah'ın mutlak bilgisine gölge düşürdüğü düşünülebilir.

Şiiliğin, özellikle bazı radikal yönlerinin, İslam dünyasında mezhepçiliği körüklediği ve Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği zedelediği eleştirisi yapılır.

Bu tarz konularda bilgi sahibi olmalısınız. Bunları alıntı yaptım. Allah yardım etsin.