@lone içinde bulunduğun durum beni gerçekten rahatsız ediyor.Sen hadisleri inkar ederek ne elde edeceğini sanıyorsun.Mütevatir hadisleri inkar küfürdür.Yaptığın şey ile küfre düşüyorsun.Nasıl bir yanılgı yanlış batağının içinde olduğunu sana yazayım.
- Resulullahın (sav) haram ettiği bir şeyi yani resim ile suret yapmayı,heykel yapmayı haram etmesini kabul etmiyorsun.Sen bunu yaparak Resulullaha iftira atıyorsun.Onun Allah (svt)'ın helal kıldığı bir şeyi haram kıldığını ima ediyorsun (haşa) yani hata yaptığını söylüyorsun (haşa).
-Resulullaha (sav) haram koyma yetkisini veren Allah (svt)'tır.Buna karşı geliyorsun.Ayetlerden işine geleni alıyorsun.
.“Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve Ahiret gününe iman etmeyen, Allah’
ın ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, ezilip büzülüp kendi elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.” (Tevbe Suresi : 29)
- Bunu yaparak resim ile suret yapmayı,heykel yapmayı haram olarak kabul eden bir sürü alim,ulemanın küfre düştüğünü (haşa) ima ediyorsun.
- Kuran da bazı haram olan şeyler yoktur.Mesela Nebi (sav) ümmetinin erkeklerine ipek ve altını haram etmiştir.Daha bir sürü Resullulahın haram ettiği şeyler vardır.Bunları inkar eden şerksiz şüphesiz kafirdir.Bunu bilmiyor musun ?
- Hadislere inanmıyorsan ozaman mesela namazı nasıl kılıyorsun,neye göre kılıyorsun ?
- Resulullah (sav) açıklamadan Kuran'ın nasıl anlaşabileceğini düşünüyorsun.Onun açıklamalarına yani hadislere inanmayarakta Kuran'a nasıl inanmış oluyorsun ?
Hadisleri inkar ederek kendini farklı,aykırı biriymiş gibi göstermeye mi çalışıyorsun ? Bunu böyle bil ki böyle yaparak ateşten başka bir şey elde edemezsin.Mütevatir,sahih hadislere sanki Nebi (sav) senin yanında söylemiş sende gözünle görmüş,kulağınla duymuşcasına inanmak,böyle iman etmek zorundasın.Bunu böyle yapmayan müslüman olamaz.Eğer bunun üzerine bana cevap yazacaksan da bu "ben tevbe ettim" olsun.Bunun dışında yazacağın cevap küfründe inatlaşmak ve küfrünü perçinlemekten başka birşey olmayacaktır.