Dediğini anladım. Ben ondan bahsetmiyorum ben sadece samimiyseniz sözlerin asıl sahibini de tekfir etmek zorundasınız o zaman çünkü sözler Cübbeli’ye ait değil, Abdulkadir geylani’den naklediyor. O zaman sana göre Abdulkadir Geylani’de müşriktir.
Doğrudur yanlıştır bilemem. Cübbeliyi savunmak için yazmıyorum sadece o kendi sözünü söylemez yani nakilcidir. Onu demek istedim ben.. Kabrim beytullahtır sözü cübbeliye değil geylaniye ait o da kitaptan naklediyor işte..
Eğer bu söz yanlışsa o zaman onu ortaya çıkaranı eleştireceksin.
Sen Türkçe anlıyorsun değil mi?
Cidden bak bu son yazışım bundan sonra aynı halini devam ettirirsen tek kelime daha yazmayacağım.
Ben ondan bahsetmiyorum ben sadece samimiyseniz sözlerin asıl sahibini de tekfir etmek zorundasınız o zaman çünkü sözler Cübbeli’ye ait değil, Abdulkadir geylani’den naklediyor. O zaman sana göre Abdulkadir Geylani’de müşriktir.
Evet Abdulkadir Geylanin herhangi bir kitabında o sözler geçseydi onun içinde müşrik derdik.Bizim için şahıslar önemli değil isterse Abdulkadir Geylani değil onun gibi olan milyonlarca alim de dese hepsini tekfir ederiz.
Ama adama ait hiç bir kitapta böyle bir şeyin olduğu geçmiyor.Üstelik Abdulkadir Geylani selef akidesinde olan değerli bir alimdir.
Cübbeli peygamber (s.a.v) adına hadis uydurmakta öncü olduğu için burda da böyle yapması gayet doğal geliyor.
Peygambere iftira atarak onlarca uydurma hadisi kitaplarına koyan bir yalancıdan her şey beklenir.Adam utanmadan sıkılmadan bir sürü mevzu rivayeti kitaplarına koymuş.Onun için Abdulkadir Geylaniye isnat edilen şeyler de onun kitaplarında geçmemekle beraber daha sonra insanlar tarafından uydurulan efsaneler ve masallardır.Allah'ın sıfatları olan bazı sıfatları Abdulkadir Geylani de olduğunu iddia ederek açıkça küfre giriyor.
Örneğin İlk videoda:
*Gökler Abdulkadirin elinde dürülmüştür.
*Kabrim Beytullahtır.
*Sırrım Allah'ın sırrıdır.
*Ölüyü diriltme.
*Emrim Allah'ın emridir.
*Abdulkadir Geylani ol deyince olur.
*Levhi mahfuzu görmüş.İsrail (a.s.) görüşmüş.
*Göklerin üstünü görmüş.
*Arş,kürsü tutamımın içindedir.
*Dünya tırnağımın üstündedir.
Bu sapık görüşleri söylüyor.Bunlar hepsi küfürdür.Allah vasıflarını kula vermektir.Bunu yapan İslam dairesinden çıkıp müşrik ve kafir olur.
Çok vaktim yok bir iki maddenin delilini atayım.
1-Bir şey dilediğinde, emri ona: “Ol!” demesidir. O da oluverir.
(Yâsîn, 82)
Ayette geçtiği üzere Allaha ait olan bir vasfı bu müşrik Abdulkadir Geylanide olduğunu iddia ediyor.Bu açıkça küfürdür.
2-Onlar, Allah’a gerektiği gibi/şanına yakışır şekilde saygı göstermediler! (Allah’ın kudret ve yüceliğini gereği gibi anlayıp kavrayamadılar.) Oysa Kıyamet Günü, yer bütünüyle O’nun kabzasındadır. Gökler ise O’nun sağ eliyle dürülmüştür. O (Allah), şirk koştuklarından münezzeh ve yücedir.
(Zümer, 67)
"Gökler Abdulkadirin elinde dürülmüş.Arş,kürsü tutamının içindeymiş." (haşa)
Ayette geçtiği üzere bu sıfatlar sadece Allah subhanehu we tealaya aittir.Kim bunu bir beşere verirse açıkça küfre girer.
Ayrıca Kur'anda onlarca ayette Allah arşa istiva ettiğini söylüyor.Bu pis kafir ise arşın ve kürsünün şeyhinin tutamının içinde olduğunu söylüyor.Bunlar açıkça küfürdür.
2.Videoda da bir çok küfür var sadece bazılarını hızlı hızlı yazacağım.
*Allahtan başkasına dua etmek.
*Ete kemiğe büründüm.Mahmut diye göründüm.
*Cebrail as vahiy alırken perdenin arkasını açmış bide bakmış ki Hz.Peygamber oradaymış.
*Direkt Allah'a bağlanıyorum diyen şeytana bağlanır.
*100 fersah civarına şefaat hakkı verildi.(şefaat şirki)
*Ölüm meleğini Mahmuta gelmesi ve onun ben gelmiyorum demesi
vs............
Bunların hepsi insanı kafir ve müşrik yapar.Tek tek delillerini atmayacağım.Çünkü gerçekten o kadar vaktim yok.Ama Allahtan başkasına dua etmeni şirk olduğu ile alakalı linki tekrar atacağım.Umarım okumadan tekrar yazmazsın.
DUA DA ŞİRK Öncelikle duanın önemiyle ilgili bir kaç ayet ve hadis ile konuya başlayalım daha sonra şirk mevzusunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde anlatacam inşaAllah. Ben cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.” (51/Zariyat, 56) Rasûlüm! Kullarım sana beni...
islam-tr.org