Dayanamıyorum yazacam.
)
Çünkü susmak müslümana yakışmaz.Sen yazdıkça bende Rabbimin rızası için cevap vereceğim.Pes etmek yok.
Kur’an’da evliyullahtan bahseder. Hadislerde de evliyullaha düşmanlık edene Allah harp eder diyor. Sen burada evliyullaha da müşrik diyorsun Allah dostlarına düşmanlık ederek nasıl Kur’an be Sünnet izinde olacağız ki Şahı nakşibendiye müşrik dedin Geylani Hazretleri içinde gerekirse onu da tekfir ederiz dedin.
Allah iman edenlerin velîsidir; onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlerin velileri ise sahte tanrılardır; onları aydınlıktan çıkarıp karanlıklara sokarlar. İşte bunlar ateşliklerdir, bunlar orada devamlı kalıcıdırlar.
(Bakara 257)
Bilesiniz ki Allah dostlarına asla korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler.
Onlar ki, iman etmişler ve takvâya ermişlerdir, işte onlara hem bu dünya hayatında hem de âhirette müjdeler olsun! Allah’ın sözlerinde değişme olmaz; (öyleyse) en büyük kazanç budur.
(Yunus 62,64)
Öncelikle her mümin Allah'ın dostudur.Allah dostu olmak için özel bir mertebeye gerek yok müslüman olmak yeterlidir.
İlk ayette belirtildiği gibi "Allah iman edenlerin dostudur".
Elbette kişiler arasında derece farkı olacaktır.Örnegin ayette geçtiği üzere:
Kim Allah’a ve peygambere itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehidler ve sâlih kişilerle beraberdirler; bunlar ne güzel arkadaşlardır!
(Nisa 69)
Her birinin yaptıklarına göre dereceleri vardır. Allah herkesin yaptığının karşılığını haksızlığa uğratılmaksızın tastamam vermek için böyle yapmıştır.
(Ahkaf 19)
Herkesin yaptıkları işlere göre dereceleri vardır. Rabbin onların yaptıklarından habersiz değildir.
(En'am 132)
4 halifenin diğer sahabeye olan üstünlüğü,Üveys bin Amir (bir rivayette Said İbn Müseyyeb)
'in diğer tabiin dönemindeki kişilere olan üstünlüğü vs.
Bunu bizde kabul ediyoruz.Ama bizim mevzumuz bu değil ki biz bu adamların (Mahmut,Cübbeli, Hallacı Mansur vs.) müslüman olmadığını söylüyoruz.Dünya kadar da amel yapsalar bu şekilde müşrik olarak ölürlerse ebedi cehenneme gidecekler.Bir üst cevabımda bununla ilgili 5-6 tane ayet attım.Ama sen ayetlere teslim olmak yerine hala diyorsun ki o kadar çok amel yapıyorlar.E bu saatten sonra ne desem boş.Ayete teslim olmayana ne anlatılabilir ki.
Abi bu isimler dünyaya mal olmuş yüzlerce insanın bağlandığı insanlar
Bu bir şeyi değiştirmiyor.Mekkeli müşrikler zamanında toplumun çoğu müşrikti bir kaç kişi hariç (Zeyd bin Amr ibn Nüfeyl,Amr bin Abese,Kus bin Saide,Osman bin Huveyris).
Şimdi Zeyn İbn Amr İbn Nüfeyl şunu deseydi ne kadar saçma olurdu değil mi?
: "Benden başka kimse yok bir ben mi doğru yoldayım bunların hepsi yanlış yolda olamaz ki dese? Ve onların peşinden gitseydi o da aynı akıbete uğrardı."
Ki Allah Resulü (s.a.v.) geldiğinde o toplumun tamamına yakını müşrikti.Onun için sayının bir önemi yok.Ayeti tekrar atıyorum.Belli ki okuyup geçiyorsun ayetleri anlayıp teslim olmuyorsun.
Şayet yeryüzündeki çoğunluğa uyarsan, seni Allah’ın yolundan saptırırlar. Onlar, sadece zanna uyarlar ve yalnızca tahminle iş yaparlar.
(En'âm, 116)
onlara bağlananlarda zaten o insanlara tapmıyorlar yani düşündüğün gibi şeyhe tapma yok. Namazı Allah’a kılıyorlar. Allah’tan başkasına kim tapar ki zaten.
Bir kişi Allah'tan başkasına dua ederse o varlığa tapmış,onu ilah edinmiş olur.
Allah'la beraber başka bir ilaha dua etme. Sonra azap edilenlerden olursun.
(Şuara 213)
Ayette "başka bir ilah" kavramından bahsedilmiş.Şimdi sana soruyorum Allahtan başka ilah mi var? Elbette hayır.Ama Allah ayette bu ifadeyi kullanmış.Yani bir insan Allahtan başkasına dua etti mi kendine yeni bir ilah edinmiş olur.
Bununla ilgili linki (dua şirki) attım orda daha detaylı ve çok ayet var.Ama okumuyor musun ne yapıyorsun anlamadım gitti.
Kasıtları tapmak değil bir nevi aracılıktır. Belki de şefaatlerinden mahrum kalmamak içindir.
Aracılık zaten en büyük şirk kapısıdır.Ayrıca şirkte kasıt olmaz şirk şirktir.Ne amaçla yaparsan müşrik olursun.
Dikkat edin! Halis din yalnızca Allah'a aittir. O'nun yanı sıra veliler edinenler: "Onlara, bizi Allah'a daha yakın bir seviyeye yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz." diyorlar. Allah, hakkında tartıştıkları şey için hükmünü verecektir. Allah, yalancı ve inkara sapmış kimseyi doğru yola iletmez.
(Zümer 3)
Müşrikler Allah'a daha yakın olmak için onlara kulluk ediyor.Ama böyle bir niyetle kulluk etmeleri onları müşriklikten kurtarmıyor.Ayrıyeten devamında onların yalancı ve inkarcı oldukları belirtiliyor.
İkinci husus şefaat tümüyle yalnızca Allaha aittir.Kimin iman kimin küfür üzere gideceğini Allah bilir.Birinden şefaat talebinde bulunarak direkt ondan bunu istemek şirktir.
Yoksa onlar kendilerine Allah’tan başka şefaatçiler mi edindiler? De ki: “O şefaatçiler hiçbir şeye güç yetiremez, hiçbir şeyi kavrayamaz olsalar da mı?”
De ki: “Şefaat etme yetkisi bütünüyle Allah’a aittir; göklerin ve yerin hükümranlığı O’nun elindedir; sonunda kaçınılmaz olarak dönüp O’na varacaksınız.”
(Zümer 43,43)
Allah’ı bırakıp kendilerine fayda da zarar da veremeyen şeylere tapıyorlar ve “Bunlar Allah katında bizim aracılarımız” diyorlar. Onlara şöyle de: “Göklerde ve yerde Allah’ın bilmediği bir şeyi O’na bildirmeye mi kalkışıyorsunuz? Onların yakıştırdıkları ortaklardan O’nun yüce ve münezzeh olduğunda şüphem yoktur.”
(Yunus 18)
Bir de abi evliyullahın bazı sözleri vardır ki anlaşılmaz. Yani görününden başka derin manaları vardır onları o makama gelmeden anlayamayız. Belki sana garip gelen bazı sözler sandığın gibi değildir. Mesela keşif ehline mahrem yok derler ben bu sözden tam bir şey anlayamıyorum yani ne kastediyorlar?
Niye senin aklın yok mu (!) ?
Niye anlaşılmıyormuş bu sözler? Adam Sümer dilini mi kullanıyor?
)
Ayrıca biz adamların ihtimalli sözleri değil bilakis apaçık küfür ve şirk sözlerinden adamları tekfir ediyoruz.
Yani siz böyle yazınca sanki biz heykellere namaz kılıyormuşuz gibi evliyullaha müşrik diyorsunuz. Ben bir puta filsn tapmıyorum . Abi onlar helvadan heykel yapıp yiyorlardı acıkınca solcuları eleştireceğinize hristiyanların yaptığı şeyleri bize diyorsunuz
Allah'tan başkasına ibadet (dua,kurban,adak vs.) eden, O'nu isim ve sıfatlarını başka varlıklardan olduğu iddia eden,gaybı bildiğini iddia eden,Allah dışında teşri (kanun koyma) yapan,kullardan tevbe aldırtıp Allah ile kul arasında aracılık etmeye yeltenen,şefaatine kendisinde olduğunu iddia eden veya bunu doğrudan o kişilerden talep eden,haram helal noktasında alimlerini önderlerini itaat edip onların dediklerini kabul eden,tağuta muhakeme olan vs........ (örnekler çoğaltılabilir) bunları kim yaparsa müşrik olur.
Son olarak mekkeli müşrikler de Allah'a inanıyordu.Senin zannettiğin gibi bir durum yok.
Kısaca bir kaç ayet atayım.
Şayet o inkârcılara, “Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı yasalarına boyun eğdiren kimdir?” diye soracak olsan, hiç tereddütsüz “Allah’tır” derler. O halde haktan nasıl yüz çevirirler?
(Ankebut 61)
De ki: Size gökten ve yerden kim rızık veriyor? Ya da işitme ve görme yeteneklerini hükmü altında kim tutuyor? Ölüden diriyi çıkaran, diriden de ölüyü çıkaran kim? Her türlü işi kim yürütüyor? “Allah” diye cevap verecekler. “Öyleyse (O’na ortak koşmaktan) sakınmıyor musunuz?” de.
(Yunus 31)
Hatırla, bir de şöyle diyorlardı: “Allahım! Eğer bu kitap senin katından gelmiş bir hakikat ise gökten üzerimize taş yağdır veya bize acı veren bir azap gönder!”
Sen içlerinde oldukça Allah onlara azap etmez, tövbe edip dururken de Allah onlara yine azap etmeyecektir
(Enfal 32,33)
Örnekler çoğaltılabilir bu kadarı yeterli.
Abi yalnız bahsettiğiniz sohbeti dinledim Cübbeli orada ete kemiğe büründüm Mahmut diye göründüm derken gerçekten et ve kemiği kastetmiyor. Allah’ın yarattığı nuru kastetidiyormuş
Ben bu konularda çok ilim sahibi değilim ama Youtube da açıkladığı bir video var bir de onu dinle istersen yoksa haşa Allah ete kemiğe bürünür mü çok sapıkça bir söz bu
Tek küfrü bu mu ki?
Hadi burda bir şekil kıvırdı.(Küfür sözü söylemek insanı kafir yapar.İntifaul kast,aşırı mutluluk,ikrah vb. haller hariç.)
(Videoyu izlemiyorum.O kadar vaktim yok.)
Peki diğer küfürleri ne olacak?
Sadece en başta ki paylaştığım 2 video da onlarca küfrü var.Youtube de ki diğer videoları saymıyorum bile.
Kaç gündür vaktim gerçekten kısıtlı olmasına rağmen sırf Allah rızası için bu kadar yazdım.Bundan sonrası sana kalmış.
Ve de ki: Gerçek, rabbinizden gelendir. Artık dileyen iman etsin dileyen inkâr etsin. Biz, zalimler için alevleri kendilerini çepeçevre kuşatan bir ateş hazırladık. (Susuzluktan) imdat dileyecek olsalar buna, erimiş maden gibi yüzleri haşlayan bir su ile cevap verilir. Ne fena bir içecek ve ne kötü bir barınak!
(Kehf 29)
Rabbim sana el Hadi isminin hürmetine hidayet versin.Gözlerini ve kulaklarını açsın.
Bundan sonra da aynı şeyleri tekrarlıyacaksan "
gerçekten" yazmayacağım.Sadece yeni bir soru olursa o hariç.