Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Siyah Çarşaf Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir?

selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
topuz,topuk olmadığı sürece tesettüre en uygun giysilerden biridir.çarşaflının ayağında da var artık yüksek topuklar,başında topuzu.Allah hakkıyla kapanmayı nasip etsin.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Günümüz öyle hal aldıki, malesef erkekler de kadınlarda istenen düzeyde değildir. Müslüman erkekler, efendim boyu şöyle olsun, göz rengi şöyle olsun, bilmem neyi böyle olsun derse (ki bunlar kendilerine şuurlu diyen müslümanlar) ben kızların yüksek topuk ayakkabı giymesi , renkli baş örtüsü takmasını çok yadırgamam. İslami emirler bir bütün olduğu gibi müslümanlarda erkek-dişi bir bütündür.

Kadınlarda olan bozukluk,daha öncesinden erkeklere sirayet etmiştir. Çünkü kadını himayesi altına alan erkek, kızı büyüten yine erkek yani baba.

Eğer bir kadın bu yazılanları yapıyorsa ortadaki en büyük suç bana göre babadadır yani erkekler olarak bizlerde.

Bir erkek karısına,kızına sahip çıkmazsa yada yaptıklarını hoş görürse o toplumun ileride olacağı da bellidir. Bence bunlar iyi günlerimiz günden güne ahlak çökmekte. Bugün kapalıları , baş örtüsü rengi olsun deve hörgücü bağlama yüksek topuk diye eleştiriyoruz ancak ne yazık ki ileride bunları da arayacağız. Yarın bir gün moda yada erkek tutkusu,yada iç duygu uğruna kızlar tamamen açılacak..

En azından kendi elimizin altındakilere sahip çıkmamız lazım. O da erkek kadın fark etmez kendimizden geçer.
 
Seyyaf Çevrimdışı

Seyyaf

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Çarşafın İslama uygun olmadığını düşünüyorum,

Nedenine gelince; Kaç defa gördüm Allah ıslah etsin çarşaf giyen bayanlarımız ellerini havaya bir kaldırdığında altına giydiği elbisesi tümüyle meydanda kalıyor, haricen yaz olduğundan alta kısa kollu giyiliyor hakeza aynı vakia burada da tekrarlanıyor, yani eller kaldırılınca alta giyilen herşey meydana çıkıyor,veyahut kucağında çocuk taşıyor haliyle ister istemez çocuğu kaldır indir derken yine gayri ihtiyari açılıyor, eğer maksat avreti setretmekse o zamn bu şekil çarşaf caiz olamaz.


Ancak şöyle bir durum var bugünlerde bayanlar yeni bir yol bulmuşlar (veya ben yeni gördüm) alta pardesü üstüne çarşaf üstü mükemmel bir şey şey, tertemiz hiç bir yerim açıldı, göründü olayı yok elhamdulillah, bütün bacılarıma tavsiye ederim.
 
S Çevrimdışı

Sa'd Bin Ebi Vakkas

Üye
İslam-TR Üyesi
Bazıları çarşafın rengine (siyah) kafayı takmış durumda, buna ne diyorsunuz? Siyah İslam'da yoktur v.s gibi iddialarda bulunuluyor?
 
Seyyaf Çevrimdışı

Seyyaf

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ahiler nasslara baktığımız zaman tesettür için renk noktasında herhangi bir şey belirtilmemiştir. renk konusu sonradan çıkmış olan bir konudur.

Tesettür isminden de anlaşılacağı üzere setreden yani kapatan göstermeyen, dikkat çekmeyen bir şey olması gerekir.

Mesela endonezyada bacılar beyz renk tercih ediyorlar. afrika da genel olrak kırmızı renk tercih ediliyor, şimdi beyazın tercih edildiği yerlerde siyah giyinmek elbette müthiş dikkat çeker. Kırmızının tercih edildiği bir yerde beyaz giyinmek dikkat çeker. dolayısıyla tesettürün rengi örfe göre şekillenmesinde biir problem yoktur bi iznillah tabi kur'an ve sünnet çerçevesinde.

Yani illede siyah diye zorlamanın bir anlamı yok. önemli olan dikkat çekmeyecek bir renk olması.
 
S Çevrimdışı

Süfyan

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Rabbimiz çarşaf giyen peçe takan mücahide annelerimizden bacılarımızdan razı olsun.Şu ahlaksızlığın fuhşiyatın kol gezdiği topraklarda şeytani kafirlere karşı adeta biz daha ölmedik diyorlar.Allah imanlarına takvalarına bereket versin ve sayılarını çoğaltsın inş.Allahümme amin.
 
ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
her çarşaf giyen takvalıdır sözüne karşıyım kardeşler.......çok iyi müslümandır ....filan vs sözlerede.......biz bayan olduğumuz için devamlı görüştüğümüz bazı yerlerde karşılaştığımız hemcinslerimizi tanıyoruz tabiki örtünün hakkını verenlerde var...ama bunu genellememek lazım ........özellikle yeni islama girmiş yani yaşamaya başlamış kız kardeşlerimiz gözlerinde aşırı büyütüyorlar bazı kişileri ve görüntülerini..... ama içerlerine girdikçe büyük hayal kırıklığına uğruyorlar.......burda hata kimde örtüyü taşıyamayan hakkını veremeyen insanlarda tabiki.....ister çarşaf giysin ister cilbab giysin ........vs ...müslüman bayanın dikkat etmesi gerekir

evet islam4ever kardeşiminde dediği çok doğru birazda bayanların gayri islami giymesinde erkeklerin eşlerin ve babaların rolü var.......eş olarak örnek verirsek bir kadını eşi insan yerine koymuyor bu konuda allah tan korkmuyor ise devamlı aşağlıyor hakkına hukukuna riayet etmiyor .ise helal kılınmış bir eş bunu yaparsa kadın ne yapsın işte anormal örtünmelere ve yaşantılara yol açılmış oluyor...............allah c ü hanımlara hakkıyla örtünmeyi erkeklere de aile hukukuna riayet eden aile reisliği hususunda allahtan hakkıyla korkacak eşini ve çocuklarını kendi elleriyle tağuta zalime teslim etmeyecek irade, ahlak ,islami oturmuş kişilik versin inşallah..............selametle
 
U Çevrimdışı

uvaddikum

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
sa gardaşlar çarşaf en güzel örtü biçimidir Allah onlardan razı olsun ama ilk başta tagutları rededen gerçekten allah rızası için örtüyorlarsa Allah onları cennetine koysun onlara rahmet etsin allahumme amın
 
S Çevrimdışı

stealth1333

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum we rahmetullahi we berakatuh.
Allah kendi rızası için -hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan- İslam'ı yaşamaya çalışanlardan, yaşayanları gördükçe sevinenlerden razı olsun inşaallah.Sakallı kardeşlerimizden,abilerimizden; ve çarşaflı ablalarımızdan,bacılarımızdan razı olsun inşaallah.çarşafın en güzel 2. örtünme şekli olduğunu düşünüyorum.1. si BURKA'dır bence.
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
bence hiç te abartı değil ...fakat toplum trafından öyle biliniuor ..çarşaflı bir bayan gördüklerinde aa bu zamanda çarşaf mı kaldı ?gericiii ,cahiiil ,yobaazzz derler...fakat bilmezler ki asıl cahil kendileri ...ben çarşaf giymiyorum ..fakat giyinebilmeyi çook isterdim ...nefsimle mücadele etmekteyim ..inşeAllah rabbim nasib eder ...ha birde yukarıda bir kardeşimin değindiği bir konu var ..çarşafıda hakkıyla giymek diye ona da katılıyorum ..vallahi geçenlerde çarşıda bir bayan gördüm ...arkadan gayet güzel çarşaflı özenmemek mümkün değil yaklaşınca bir de baktım ki kadının gözünde kalem dudağında boya ve suratı çok güzel bir bayandı çarşaflıydı fakat yüzü açıktı...ya böyleleri de var işte hep dediğimiz gibi şuurlu ve ihlaslı ..neyi ne için yaptığımızın farkında olalım ... kadın ister çarşaflı ister pardesülü olsun tolumda hal ve hareketine dikkat etmelidir ne için örtündüğünün farkında olmalıdır...
 
cascade Çevrimdışı

cascade

Üye
İslam-TR Üyesi
Çarşafın vücut hatlarını belli ettiğini söyleynler bir hayli fazla...Bizde Çevremiz Olrak Siyah Bir Pardesü,vede Uzunca Siyah Bir Peçe Örtüsü Kapatıyoruz!Ama asla Çarşafa karşı değilim en azından dandik kapalılıktan daha hoş ve güzeldir!Vesselam
 
E Çevrimdışı

ebucihad

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Hicabın manası kadının bedenini mahremlerinden olmayan erkeklere karşı saklamasıdır. Nitekim yüce Allah şöyle buyurmaktadır:
“Dışarıda kendiliğinden görünen kısmı hariç, süslerini göstermesinler. Baş örtülerini de yakalarının üzerine indirsinler, ziynetlerini eşlerinden, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından… başkasına sakın göstermesinler.” (en-Nur, 24/31)
Yine yüce Allah bir başka yerde şöyle buyurmaktadır:
“Hanımlarından ihtiyacınız olan bir şeyi istediğinizde onlardan perde arkasından isteyin.” (el-Ahzab, 33/53)
Hicabtan maksat, duvar kapı ya da elbise gibi kadını setreden herhangi bir şeydir. Ayetin lafzı her ne kadar Peygamber sallallahu aleyhi vesellem’in hanımları hakkında varid olmuş ise de hükmü bütün mümin kadınlar hakkında umumidir. Çünkü yüce Allah: “Bu sizin kalbiniz için de onların kalpleri için de daha temizdir” (el-Ahzab, 33/53) buyruğu ile bu hükmün gerekçesini açıklamaktadır. Bu ise umumi bir gerekçedir. Gerekçesinin (illetinin) genel olması hükmünün de genel oluşunun delilidir. Ayrıca yüce Allah şöyle buyurmaktadır:
“Ey Peygamber, zevcelerine, kızlarına ve müminlerin hanımlarına de ki: Cilbablarını üzerlerine giyinsinler.” (el-Ahzab, 33/59)
Şeyhu’l-İslam İbn Teymiyye Fetvalarında şunları demektedir: “Cilbab ise baştan aşağı örten örtüdür. İbn Mesud ve başkaları buna rida genel olarak halk izar adını verirler. Bu da kadının başını ve vucudunun diğer bölümlerini örten büyük izar (örtü) dır. Ebu Ubeyde ve başkaları kadının bu cilbabı başının üst tarafından indirip sarkıtacağını ve ancak gözünü açığa çıkartacağını nakletmektedirler. Nikab da bu kabildendir…”
Kadının mahremi olmayan kimselere karşı yüzünü örtmesinin vacip oluşunun, sünnetten bir delili de Âişe radıyallahu anha’nın rivayet ettiği şu hadistir: O dedi ki: “Binekliler, -biz Resulullah ile birlikte ihrama girmiş bulunuyorken- yanımızdan geçip giderlerdi. Bizim hizamıza geldiklerinde her birimiz cilbabını başından yüzünün üzerine doğru sarkıtırdı; yanımızdan geçip gittiklerinde de yüzümüzü açardık.”
Kadının mahremi olmayanlara karşı yüzünü örtmesinin farz olduğuna dair Kur’an ve sünnetten deliller pek çoktur. Bu hususta müslüman kız kardeşim, sana Şeyhu’l-İslam İbn Teymiyye’nin Namazda Hicab ve Giyim isimli eserine ve Şeyh Abdülaziz b. Abdullah b. Baz’ın Hicab risalesine Şeyh Hammud b. Abdullah et-Tuveyciri’nin, es-Sârimu’l-meşhur ale’l-meftunine bi’s-sufur adlı eserine Şeyh Muhammed b. Salih el-Useymin’in Hicab risalesine bakmanı tavsiye ederim. Bu eserlerde yeteri kadar gerekli bilgiler yer almaktadır.
Müslüman kız kardeşim; şunu bil ki, görüşleri tercih edilen görüş olmamakla birlikte ilim adamları arasında sana yüzünü açmayı mübah kılanlar, bu hususta fitneden emin olma kaydını da getirmişlerdir. Erkeklerde olsun kadınlarda olsun dini duygunun azaldığı bu dönemde özellikle fitneden emin olunamaz. Ayrıca haya azalmış, fitne propagandacıları çoğalmış, kadınlar yüzlerine türlü ziynetleri koymak bakımından oldukça uzmanlaşmışlardır. Bu ise fitneye davetiye çıkartan bir husustur. O bakımdan müslüman kadın sen bundan alabildiğine sakınmalısın. Allah’ın izniyle fitneden koruyan hicabı bırakmamalısın. Eskiden olsun günümüzde olsun muteber İslam alimlerinden, içine düştükleri bu fitneleri, bu hallerini mübah kılan hiç bir kimse yoktur. Kimi müslüman kadını hicap konusunda münafıklık yolunu seçmektedir. Eğer bunlar hicaba bağlı bir toplumda iseler kendileri de örtünürler. Hicabı öngörmeyen bir toplumda iseler bunlar da bırakırlar. Kimisi eğer umumi bir yerde ise örtülüdür, fakat bir mağazaya yahut hastahaneye girdi mi yahut mesela bir kuyumcu ile yahut kadın elbiseleri diken bir terzi ile konuştu mu yüzünü kollarını adeta kocasının ya da mahremlerinden birisinin yanındaymış gibi açıverir. Ey bu şekilde hareket eden hanımlar, Allah’tan korkunuz! Hatta biz kimi kadınların dışarıdan gelen uçaklarda açık, ancak uçak bu toprakların havaalanlarından herhangi birisine indiği vakit örtündüklerini gördük. Sanki hicap dinin şer’i hükümlerinden değil de adetmiş gibi bir hale geldi.
Müslüman hanım, hicap seni kalpleri hasta ve insanların köpekleri mesabesindeki kimselerin zehirli bakışlarından korur; alevli umutların sana bağlanmasını engeller. O bakımdan örtünmeye sımsıkı sarıl! Onu elden bırakma! Örtüye savaş açan yahut da onun değerini küçülten maksatlı propagandalara iltifat etme! Çünkü bunlar yüce Allah’ın: “Şehvetlerine uyanlar ise sizin büyük bir sapıklığa düşmenizi isterler.” (en-Nisa, 4/27) buyruğunda olduğu gibi, senin kötülüğünü isterler.
Allah ve Resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur. (ahzap,33/36)
 
cascade Çevrimdışı

cascade

Üye
İslam-TR Üyesi
Allahu Akbar!Çok güzel açıklanmış başka söze ne hacet!Birde derler ki Peçe Farz değil?Yıllarca bizi bu saçmalıklarla uyuttular!Rabbim Islah Etsin hepsini
 
T Çevrimdışı

tewhid-el-hak

Üye
İslam-TR Üyesi
akhi ben diyorumki gerçekten sadece çarsaf degil ama o en uygunu tabi ona benziyen genis çekici olamayan tek renkli elbiselerde vardir mesela fransada bugun peçeyi yasakliyorlar geçen gaztede geçti ilk fransada o yasa çiktigi gun almislar iki kisiyi sirf korkutmak için bacilarimizi ve kardeslerimizi adam durduruyo polis kafir adam 22 lira cea veriyo ve gazeteye koyuyor bacimiz peçe takiyo diye yani o gaztetede demek istiyorki bakinn siz takarsaniz bizde boyle yapariz aslinda onlar için hiç bir sakincasi yoktur peçenin yok yuzunu goremiyoz yok erkekmi kadinmi belli deyilmis onlar hikayeee asilll amaççç bacilarimizi kendilerine benzetmektir benn diyorumkii onumuze engel çiksa bile evli kardeslerimizz hanimlariniz'in yuzunden sakin ola yasak çiktigi için peçeyi çikartirmayin ve bacilarimiz sakin korkmayin direnin onlar'in tek amaci sizin yuzunuzden peçeyi çikarmaktirki o mubarek yuzlerinizi kirlete bilsinler kafir oglu kafirler sakin korkmayin o hayinlerden peygamber efendimiz sallallahu aleyhi we sellem ve sahabe nasi direndiyse bizlerde oyle direnmek duser yok yasak gelmis bizbunlara uyalimda çikaralim onlarin istedikleri bu iste bi bakalim bu muslumanlar korkakmi çikaraaklarmi bakalim direneceklermi biz bunlari bizim gibi yapmaya çalisalim Allahh o kafirleriii rezill etsin yerin dibine batirsin insh'Allah amin
 
K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamünaleyküm kardeşler, bence karaçarşaf en uygunudur. İlla ki çarşaf olmalı mıdır bunu bilmiyorum ama eğer hatları belli etmeyecekse pardesü de olabilir. Lakin bence kesinlikle örtülen şey kara (koyu renkli) olmalıdır. Çünkü açık renkli olunca malum yerler, üzerlerine düşen gölgeler sebebiyle belli olabiliyor, daha dün şahit oldum. Bu yüzden olabildiğince bol ve koyu yani giyinilmelidir, bunun için de en uygunu kara çarşaftır. En doğrusunu Allah bilir.
 
cascade Çevrimdışı

cascade

Üye
İslam-TR Üyesi
Deliliniz nedir acaba?Bende Farz Olduğunu Kabul Ediyorum lakin kafa karıştırıcılar sahnede...Evet bana güzel bir delil sunabilir misiniz acaba Vesselam
 
musali Çevrimdışı

musali

Üye
İslam-TR Üyesi
Birde ÇARŞAF'a gerek yok yeri başka şekilde doldurulur diyenler içinde, AHKAM TEFSİRİ'nden Alimlerin Çarşafla birlikte, hanımın yüzünün ve ellerinin hakkındaki hükümlerinden aktaralım inşaALLAH.
1-İbni Cevzi "Dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle..." ayetinin tefsirinde İbn-i Kuteybe den naklen şöyle der: " Başlarını ve yüzlerini örtünmelerini söyle ki onların hür oldukları bilinsin.Ayetteki "celbib" kelimesindeki maksat da,noral elbiselerin üzerini kapatacak ve yüzün hatlarını göstermeyecek bir örtüdür.


2-Ebussuud Efendi:" Cilbab" tan maksat çok geniş ve uzun bi örtüdür.kadın bununla başını örttüğü gibi göğsünü de örterek ayaklarına kadar salar. Buna göre ayetin manası "kadınlar dışarıya veya yabancı bir erkeğin karşısına çıkacakları zaman bu örtüyle yüzlerini ve bütün vücutlarını örtsünler." Süddi de ayetin tefsirinde "Kadın alnını ve yüzünü örter.Yalnız birtek gözü açık kalır." demiştir.


3-Ebu Hayyan:"...Dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle." ayeti tepeden tırnağa kadar bütün vücudun örtülmesini emreder. Veya ayetteki "üstteki" kelimesinden maksat yalnız yüzlerdir yani ayet yüzlerin örtülmesini emretmektedir çünkü cahiliyet devrinde hür kadınlar zaten yüzleri hariç bütün vücutlatını (saçları dahil) örtmekteydiler."


4- Cessas:" ...dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle." ayeti genç kadınların yabancı erkeklere karşı yüzlerini örtmeleri gerektiğine delalet ediyor. Kadınlar dış örtülerine bürünmelidirler ki kötü niyetli kimseler onlardan bişey umarak eziyet etmesinler."


5-Celaleyn : "Celabib" cilbab'ın çoğuludur. Cilbab ise,kadının bütün vücudunu kapatan örtüdür. İbni Abbas (ra). "hür olduklarının bilinmesi ve iffetlerinin korunması için mümin kadınlara bir gözleri hariç bütün baş ve yüzlerini örtmeleri emredilmiştir." demiştir.


6-Taberi,İbni Sirin 'den şöyle nakleder: "Abide es-Selmani (ra) 'den " ...dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle.." ayetinin manasını sordum. Büyük bir çarşaf alarak onunla vütün vücudunu örttü. Başını ta kaşlarına kadar kapattı. Yüzünü de tamamen kapattı. Yalnız sol gözünü açık bıraktı. Böylece ayeti fiili olarak tefsir etti. Bunun benzeri İbni Abbas (ra)'dan da nakledilmiştir."

çarşafın farz olduğunu söyleyenler burdaki yazılara dayanarak söylüyorlar heralde
ama kuranda ise örtü böyle gecer
KUR'ANI KERİMDE BAŞÖRTÜSÜ YOKTUR DİYENLERE VE BAŞÖRTÜSÜ GELENEKTİR DİYEN GERİLERE İTHAF OLUNUR !

Kur'anda Örtü Kelimesinin Geçtiği Ayetler

Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve
ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden
görüneni hariç Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde)
koysunlar Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da
oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da
kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi
kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına
ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların
henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler
Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar Hep birlikte
Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz" (NUR
SURESİ<31)


Dediler ki: "Bizim kalplerimiz örtülüdür" Hayır; Allah, inkârlarından
dolayı onları lanetlemiştir Bundan dolayı pek azı iman eder (BAKARA
SURESİ

Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı Onlar, sizin
örtüleriniz, siz de onlara örtüsünüz Allah, gerçekten sizin, nefislerinize
ihanet etmekte olduğunuzu bildi, tevbenizi kabul etti ve sizi bağışladı
Artık onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için yazdıklarını dileyin Fecir
vakti, sizce beyaz iplik siyah iplikten ayırd edilinceye kadar yiyin, için,
sonra geceye kadar orucu tamamlayın Mescidlerde itikafta olduğunuz
zamanlarda onlara (kadınlarınıza) yaklaşmayın Bunlar, Allah'ın
sınırlarıdır, (sakın) onlara yanaşmayın İşte Allah, insanlara ayetlerini
böylece açıklar; umulur ki sakınırlar (BAKARA
SURESİ< 187)
KUR'ANI KERİMDE BAŞÖRTÜSÜ YOKTUR DİYENLERE VE BAŞÖRTÜSÜ GELENEKTİR DİYEN GERİLERE İTHAF OLUNUR !

Kur'anda Örtü Kelimesinin Geçtiği Ayetler



Ey Kitap Ehli, neden hakkı batıl ile örtüyor ve bildiğiniz halde hakkı
gizliyorsunuz? (AL-İ İMRAN
SURESİ<71)

Şeytan, kendilerinden 'örtülüp gizlenen çirkin yerlerini' açığa çıkarmak
için onlara vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbinizin size bu ağacı yasaklaması,
yalnızca, sizin iki melek olmamanız veya ebedi yaşayanlardan kılınmamanız
içindir" (A'RAF
SURESİ< 20)

Biz önlerinde bir sed, arkalarında bir sed çektik Böylelikle onları
örtüverdik, artık görmezler (YASİN
SURESİ< 9)

Ben,kimsenin Kuranda örtü kelimesi geçmiyor dediğine inanmıyorum, türban, başörtüsü ise zorlanarak Nur 30, 31 ve Azhap 59 'a isnat edilmekte

Şimdi siz bana , başınızı örtün emri geçen ayetleri yazın, tüm samimiyetimle bilgilenmek istiyorum,59Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış elbiselerinden (cilbablarından) üzerlerini sıkıca örtsünler! Bu, onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır Bununla beraber Allah, çok bağışlayıcıdır, merhamet edicidir

bir kaçını paylaştım bur da sadece
ve bur da illaha çarşafın farz olduğunu söylenmiyor.öyle değil mi? ve ayetlerde de çarşafa girin denmiyor örtünüze burunun deniyor yani bu her hangi bir örtü ola bilir ki,bu ölçüye uyması şart(sünnet olan siyahtır ve en güzeli çarşaftır)
 
Üst Ana Sayfa Alt