kamill ' Alıntı:deli kardeşim siz kendi kendinize muhalifsiniz.Allah ve resulu diyorsunuz sanra nakşibendi şeyhinden örnek sunuyorsunuz..
arkadaşım! bizler şeyhleri, evliyaları, alimleri, zahitleri,müctehidleri ve cemaat önderlerini yalanlamıyoruzki.Allah ve rasulünün belirlediği ölçüler içerisinde değerler atfediyoruz.onları hakkı ve layıkıyla seviyor saygı gösteriyoruz.onları emir koyucular olarak yada müridlerin iradelerini ellerinde tutan, islamı birtek onların anlayıp normal insanların anlayamayacağı dereceden karışık olduğunu anlatan kimselerin yaptığı türden şeyhler olarak kabul etmemiz mümkün değil. sürekli aynı cevapları yazdırım duruyorsun bana. inanki sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zor.belliki yazdıklarımızı hakkıyla okumuyorsun. basma kalıp şeylerle beynini doldurup şartlanmışsın, ne kendin doğruyu arıyorsun, ne de bizleri doğruya iletme yönünde bir çaban var.anlattıklarında delil yönünden bir gerçeklik payı yok. kendi bildiğini doğru sayıyor, başaka hiçbir düşünceyi kabullenmiyorsun. islam kulaktan dolma bilgilerle yaşanmaz. konuyla alakası yok dediğin bir dünya tefekkür ayeti yadım sana ki benim için bu konumuzun kilit noktasıdır, keşke ezberleyeceğin yerde manalarını biraz tefekkür düşünseymişsin.ezbere bildiğin halde manalarını hiç tefekkür etmek aklına gelmemiş demekki. islam ezberlenen kuran nın bütününün tekrarlandığı bir din değil. okunanın tefekkür edildiği, emirlere ammel edildiği, ortak paylaşımlar içerisinde yaşandığı bir din dir. rasule dil uzatmadığım halde kalkıp dil uzattığımı ifade ettin üst yazılarda. bu anlamıda nereden çıkardın anlamış değilim.
[/quote]Allaha şükür o ayetlerin hepsi manalarıyla hıfzımda bundan hiç şüpen olmasın..bence bu yazdıklarının hiç biri konumuzla alakalı değil ..peygamber efendimizin hz Allaha bağlılığını nasıl müşriklerin puta bağlılığıyla aynı keye koyuyorsun ..seni hayretle izliyorumn,,
[/quote]
peygamber efendimizin rabıta yaptığını iddia eden ben değilimki. yapmadığı bir ameli nasıl puta tapmaya benzeteyim. yapanlarınkini ise şeksiz ve şüphesiz benzettiğime emin ol. peygamber efendimiz araya aracı koymaksızın Allaha dua ederdi. diğer tüm peygamberlerin de yaptığı gibi...
belliki daha rabıtanın ne olduğunu bilmiyorsun. yukarıda verdiğim linkte rabıta konusunda rabıtanın tanımları yapılmıştı. nereden geldiği anlatılmıştı, zahmet edipte oku artık. bir müslümana da iftira etmekten sakın. tüm yazılarım oratada, demediğim söylemleri bana atfetme. Gerçekten iman edenlerden olmak istersen eğer islama İlk önce Allahın ve rasulünün gösterdiği ölçüler içerisinde yaşamayı öğren. ibadette ölçüde rasulün yaptığı şekil makbul ise rasulün yapmadığı şekildeki ibadetlerden hayır gelmeyeceğini anla... Rabbim basiretini açsın inşaAllah.