Soru Sizce Büyük Şehirler mi Küçük Şehirler mi?

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleyküm kardeşler,

Sizce büyük şehirlerde yaşamak mı yoksa küçük şehirlerde yaşamak mı?

Büyük Şehirler:
(+)
- İş imkanları fazladır
- Eğitim İmkanları fazladır
- Ulaşım ağları gelişmiştir
- Hizmet yelpazeleri geniştir
- Sağlık hizmetleri gelişmiştir
- Kariyer ve gelişim imkanları fazladır
- Altyapı sistemleri gelişmiştir
(-)
- Trafik sorunları vardır
- Kiralar yüksektir
- Betonarmeler fazladır
- Hava kalitesi kötüdür
- Gürültü kirliliği vardır
- Suç oranları fazladır
- Stres düzeyi yüksektir

Küçük Şehirler:
(+)
- Daha az stresli bir yaşam
- Yaşam maliyeti düşük
- Kısa mesafeler ve ulaşım kolaylığı
- Toplumsal ilişkiler daha iyidir
(-)
- İş yelpazesi dar
- Eğitim imkanları az
- Ulaşım seçenekleri az
- Hizmet yelpazesi dar

Alketa Çevrimiçi

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Selamun aleyküm kardeşler,

Sizce büyük şehirlerde yaşamak mı yoksa küçük şehirlerde yaşamak mı?

Büyük Şehirler:
(+)
- İş imkanları fazladır
- Eğitim İmkanları fazladır
- Ulaşım ağları gelişmiştir
- Hizmet yelpazeleri geniştir
- Sağlık hizmetleri gelişmiştir
- Kariyer ve gelişim imkanları fazladır
- Altyapı sistemleri gelişmiştir
(-)
- Trafik sorunları vardır
- Kiralar yüksektir
- Betonarmeler fazladır
- Hava kalitesi kötüdür
- Gürültü kirliliği vardır
- Suç oranları fazladır
- Stres düzeyi yüksektir

Küçük Şehirler:
(+)
- Daha az stresli bir yaşam
- Yaşam maliyeti düşük
- Kısa mesafeler ve ulaşım kolaylığı
- Toplumsal ilişkiler daha iyidir
(-)
- İş yelpazesi dar
- Eğitim imkanları az
- Ulaşım seçenekleri az
- Hizmet yelpazesi dar

Artisi ve eksisi kisiye gore degisir ama.
Isi,gucu , ekonomisi ,geliri- gideri yerinde olan biri icin buyuk sehirde yasamak pek etki etmez.
Istanbulda dogup buyumusum, kucuk sehirlerde bunaliyorum ben. Canli degil hareket yok. Ogretmen olarak atanmis arkadasimin yanina Karsa gittim saat 3 de hayat bitti.
Benim hayalimde şoyle olabilir, asiri zenginmisim, 3 5 tane belirledigim sehirde evim varmis, jilet gibi de arabam.
Bi safraboludaki evime gideyim 2 3 hafta kalayim, bu Ramazanıda mardinde gecireyim, yazin bir ayinida rizedeki yaylada gecireyim seklinde ancak mumkun olabilir. Tabi bu işin janjanli kismi.
Yoksa insan mecbur kalinca ya da hayat sartlari onu bambaska yerlere surukleyince mecbur yasayacak.
O zamanda orayi kalkindirmaya,hareketlendirmeye calisip, kendi kucuk dunyasini kuracak. Nihayetinde her yerde 4 duvar icindeyiz.
Dunyanin kendisi daraltiyor adami.icimizdeki dunya yani.

Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

İslam-TR Üyesi
Konu başlığı çok hoşuma gitti. Emeğine sağlık kardeşim.
Bana hitap eden kısmını ele aldığımızda;
İstanbuldan komple taşınmayı istiyoruz birkaç seneye Allah nasip ederse.
Şöyle sıralayım;
İstanbulda dez avantajlarım çok fazla
1-) kendime ait evim yok
2-) nüfus yoğunluğu
3-) hava kirliliği (etkisini gören biriyim)
4-) gürültü kirliliği
5-) Trafik
6-) Her türlü fitnesi daha kapsamlı ve oransal olarak sıçrama durumu yüksek.
7-) deprem riski
:cool: her an herşey olabilir endişesi

Memlekette ilçede olan(anlık olarak karşılaşağım durum)
1-) islami(akidevi olarak aynı düşündüğümüz) çalışma ortamı var.
2-) kendime ait İstanbul'daki eve nazaran 3 katı büyüklüğünde Bahçeli evim var.
3-) bineğim var.
4-) mesleğimi icra edebileceğim alan var.
5-) aile ve aşiret olarak bilindiğimiz için güven ortamı var.
6-) çocuklarımın kendi kültürü ve dilinde yetişme durumu var.
7-) trafik derdi yok.
:cool: hava temiz.
9-) gürültü yok.
10-)hiç çalışmasam bile ufakta olsa alt yapım var gelir olarak.

Bu arada kendimizi zorlasak istanbuldan ev alırım ancak ben istemiyorum şahsen. İstanbulu sevmiyorum. Bunun sebebi şehrin güzelliğinden ziyade yaşanmışlıklar. İnsan resetlenmek istiyor. Yeni insanlar, yeni toprak, yeni ev, yeni hava, yeni su, yeni yaşanmışlıklar ama bu sefer hatalarından ders almaya çalışmış. Daha tecrübeli ve emin adımlarla.

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

Üye
İslam-TR Üyesi
Güzel düşüncen için teşekkür ediyorum abi. Bende kendi düşüncemi açıklamak isterim:

Hayatımın birkaç yılı Istanbul'da geçti. İlk gelişimi hatırlıyorum İstanbul'a, küçük şehirden geliyordum girişten itibaren büyük kazık gökdelenler anayolların kenarından yükseliyor dakika başı köprülerin altlarından geçiyorduk. Kalacağım yere ne kadar yaklaşsam süre bir o kadar uzuyordu trafik kitleniyordu daha o dakikalardan bir bunalım vurmaya başlamıştı tabi. Çok şükür sapasalim kalacağım yere geldim, bazı sözler verilmişti vedalar yapılmıştı ve artık tektim İstanbul'da.
Odamın bir penceresinden gökdelenleri bir penceresinden halay çeker gibi yan yana itiş tepiş dizilmiş evleri görüyordum. İstanbul'un özetiydi aslında bunlar. Sonraki günler yavaş yavaş çarşıya, gezilecek yerlere gitmeye başladık. Ulaşım hep kafamı karıştırıyordu 500T 20Ü marmaray t2 mavi minibüsler benim geldiğim şehirde toplasan 10-15 hat vardı bu hatlar ile tüm gidilebilecek yerlere gidebiliyordum burda bir sürü farklı ulaşım aracı vardı. Binmesi bir eziyet inmesi bir eziyetti ve hayatımda görmediğim insan türlerini görmüştüm bir soruya cevap vermekten aciz şoförler, sırayı delerek sırf koltuklara oturmak için çirkeflik yapanlar her türden ve düşünceden insan... Bir demire sıkı sıkı tutunmuş insanlara çarpmamak ve düşmemek için verdiğin çaba etrafını saran insan yığının oluşturduğu karbondioksit yığınıyla birlikte petekleri kir dolmuş havalandırmanın vurduğu hafif egzoz dumanı dolu hava... Cam açmak için verilen uğraş... İndiğinde bi ayrı kalabalık, her gezdiğin sokakta o sokağa özel garip insanlar... Ben gencim bi yere kadar bu sıkıntılar vız gelir tız gider arkadaşlarla muhabbet ede ede biter ama her sabah işe gitmek için binen arkadaşlar, hastaneye gitmek için binen yaşlılar... Küçük şehirde evet çok imkan yoktu, İstanbul'a geldim gezilecek yerler dışında çok bir imkan farklılığı göremedim iki şehirde de maksimum bir restorana gider oturur birşeyler yer içeriz parklarda otururuz vs. İstanbulda imkan var diyen kişinin bence her haftasonu bir müzeye gitmesi sonra boğazda kano kullanması gibi şeyler gerek:) diğer türlü bir anlamı yok bence bana imkan yok diyen arkadaşlarım memleketlerinde ne yapıyorlarsa buralarda da onu yapıyorlardı üstüne üstlük aynı şeyleri yapmamıza rağmen burda daha fazla yoruluyorduk. 3 yıl içinde tabi sevdiğim günler oldu büyükşehiri yalan yok hatta çok sevdim memlekete gelince sıkılıyordum halbuki yaptıklarım aynı olsa bile. Belli bir süre memlekette ve bir farklı küçük şehirde ikamet ettikten sonra şuan farklı bir büyük şehirdeyim gerçekten o kadar bunaltıcı ki... Bu kadar insan trafiği bana fazla şimdiden emekli mentalitesine bürüdüm herhalde :)) ama haklılar... Şimdiden memleketi özledim neresinde olursan ol merkezin, herhangi bir hizmete ulaşmak için araban varsa max 15 dakika :)) efsane bir şey ya saat 7.15 , 16.00 gibi saatler hariç trafik yok, trafik de denmez trafikcik diyelim. Yürüyerek yarım saat almadan uzak bir yerden çarşıya erişiyorsun, hayat maliyeti daha ucuz, havası temiz ailen varsa kardeşlerin kendi aileni kurmuşsan çocukların için genelde rahatça oynayabilecekleri bahçeleri var apartman olsa bile, komşuluk ölmüş değil mahallelerde yaşayanların kendi aralarında bir hukuku var, çıkıyorsun bir yere yürümeye insan toplulukları yok, tanıdığın gördüğün mahalleliden insanlar var selamını verip geçiyorsun, evler iç içe girmiş değil, bir bineğin varsa rahatça sessiz sakin yerlerde pikniğini yapabilirsin, yolda giderken yolun ortasına dikili her 10 metrede bir ağaç ve serili çimler var kaldırımlarda ağaçlar var, eğer bir çocuğun olursa okul arkadaşları ataşehir, şirinevler ,kadıköyden değil yan binadan karşı binadan parkın solundaki binadan olacak, arabanı park etmek için tetris oynaman sadece çarşının iç kesimlerinde gerekecek eğer oynamak istemezsen 5 dakika yürüme mesafesinde çok rahat boş yerlere koyabilirsin...

Finaller beni acayip bunaltmış ya onu anladım 😂😂 okuyan herkesin gözüne sağlık.

Alketa Çevrimiçi

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Konu başlığı çok hoşuma gitti. Emeğine sağlık kardeşim.
Bana hitap eden kısmını ele aldığımızda;
İstanbuldan komple taşınmayı istiyoruz birkaç seneye Allah nasip ederse.
Şöyle sıralayım;
İstanbulda dez avantajlarım çok fazla
1-) kendime ait evim yok
2-) nüfus yoğunluğu
3-) hava kirliliği (etkisini gören biriyim)
4-) gürültü kirliliği
5-) Trafik
6-) Her türlü fitnesi daha kapsamlı ve oransal olarak sıçrama durumu yüksek.
7-) deprem riski
:cool: her an herşey olabilir endişesi

Memlekette ilçede olan(anlık olarak karşılaşağım durum)
1-) islami(akidevi olarak aynı düşündüğümüz) çalışma ortamı var.
2-) kendime ait İstanbul'daki eve nazaran 3 katı büyüklüğünde Bahçeli evim var.
3-) bineğim var.
4-) mesleğimi icra edebileceğim alan var.
5-) aile ve aşiret olarak bilindiğimiz için güven ortamı var.
6-) çocuklarımın kendi kültürü ve dilinde yetişme durumu var.
7-) trafik derdi yok.
:cool: hava temiz.
9-) gürültü yok.
10-)hiç çalışmasam bile ufakta olsa alt yapım var gelir olarak.

Bu arada kendimizi zorlasak istanbuldan ev alırım ancak ben istemiyorum şahsen. İstanbulu sevmiyorum. Bunun sebebi şehrin güzelliğinden ziyade yaşanmışlıklar. İnsan resetlenmek istiyor. Yeni insanlar, yeni toprak, yeni ev, yeni hava, yeni su, yeni yaşanmışlıklar ama bu sefer hatalarından ders almaya çalışmış. Daha tecrübeli ve emin adımlarla.

Benim de asiretim olsa bende giderdim nansbd