Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Anket Sizi En Çok Etkileyen Ayet Ve Sebebi?

A Çevrimdışı

ahmed_aftirhanov

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ey iman edenler! Sizi elem dolu bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi size? Allah'a ve Peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır. (SAF-10-11)

SEBEBİ: Çünkü her kime sorarsanız sorun hemen hemen hepsi cennete gitmek istediğini söyleyecektir. Fakat bu soruyu Allah'a (azze ve celle) yöneltip Rabbimiz ben cennete gitmek istiyorum ne yapayım?

Allah (swt) da bize diyor sen cehennemden kurtulup cennete gitmek mi istiyorsun işte sana bunun yolu! Sanki cennete gitmek istediğimde her defasında bu ayet yeniden tecelli oluyor gibi
 
Sükun_u ArIz Çevrimdışı

Sükun_u ArIz

Üye
İslam-TR Üyesi
Fatiha suresinde Rabbimizden;
''Rabbim bana sırat-ı müstakimi ver, dogru yolu göster'' diyoruz
Fatiha suresi üç madde üzerinde yogunlaşmak da...; övme, talep ve talebe karşılık
Fatiha suresinden sonra gelen surede ELİF LAM MİM (BAKARA)...
üçüncü ayetinde buyuruyor Rabbimiz;
''İşte bu kitap aklında şüphe bulunmayanlar için bir sırat-ı müstakim'' dir..
sebebi ; namaz da günlük 40 defa fatiha okuyor ve 40 defa Rabbimizden Sırat-ı müstakim'i istiyoruz
namaz hayatı bitti mi neyi istediğimizi unutup kendi bildiğimizi yapıyoruz
halbuki Rabbimiz istediğimiz talebe karşılık veriyor fatihadan sonra gelen ayet de...
bunu ne zaman düşünsem gerçekden çok kötü oluyorum. Ben Rabbim den dogru yol istiyorum
Rabbim ; Kuranı kerim dogru yol dur diyor
ama ben onu ne kadar idrak edip hayatıma yer edinebiliyorum burası mechul...bu durum beni üzmek de
ve hatırladıkça etki bırakmak da üzerimde

Diğer bir ayet de ;
yâ leytenî kuntu turâbâ “Keşke ben toprak olsaydım” ...Bugünü görmeseydim
Rabbim o günün dehşetini biz kullara göstermesin inşAllah...
 
H Çevrimdışı

Habibullah

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Derken onlar kendilerine hatırlatılanı unuttuklarında, (önce) üzerlerine her şeyin kapılarını açtık. Sonra kendilerine verilenle sevinip şımardıkları sırada, onları ansızın yakaladık da bir anda tüm ümitlerini kaybedip yıkıldılar. enam 44

sebebi bir insan dusunun beyin olumu gerceklesmis sadece fise takili sekilde yasiyor ve o fis cekilmeye o kadar yakinki bundan daha guzel nasil anlatilir bilmiyorum dunya su an malesef beyin olumu gerceklesmis bir sekilde is fise takili sekilde geri sayiyoruz gibi demiyecegim yuz de yuz oyle cunki
bir tarafta ac diger tarafta fazlasi ile tok bir tarafta helal diger tarfata haram vs.vs. dunya tarihini az cok uzmandegilim ama biliyorum varmi daha vicik vicik rezalet akan bir donem ??
<!-- google_ad_section_end -->
 
tawh1d Çevrimdışı

tawh1d

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
De ki: Muhakkak benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbı olan Allah içindir. / En'am 162

...

Bir zamanlar zihnimde hasıl olan sorularımın cevabını bu ayet cevaplamıştır.

Bu ayetler Islami ve Tevhidi gercekten cok güzel bir sekilde anlatan ayetler.

Ayetin devami, ...

En'am / 163:

لَا شَرِيكَ لَهُ ۖ وَبِذَٰلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ

"O'nun ortağı yoktur. Bana böyle emredildi ve ben Müslümanların ilkiyim."

Dinlemek icin "tiklayin", ...

06/162

06/163
 
H Çevrimdışı

halilibrahimm

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Mü’minler içinde öyle yiğitler vardır ki, Allah’a verdikleri söze daima bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi, sözünün gereğini yerine getirdi (ve şehit oldu), kimisi de sırasını beklemektedir. Asla verdikleri sözden dönmediler (33/AHZÂB-23) sanırım bu cünkü rabbimiz şehitler için öyle bir övgü kullanmıski aciz insan oğluna öyle yigit erler varki demistir. İnşallah birgün onlardan olmak dilegiyle:(
 
Cundullah el-Kürdî Çevrimdışı

Cundullah el-Kürdî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Tevbe Suresi:
38.
Ey iman edenler! Size ne oldu ki, «Allah yolunda savaşa çıkın!» denildiği zaman yere çakılıp kalıyorsunuz? Dünya hayatını ahirete tercih mi ediyorsunuz? Fakat dünya hayatının faydası ahiretin yanında pek azdır.

39. Eğer (gerektiğinde savaşa) çıkmazsanız, (Allah) sizi pek elem verici bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir kavim getirir; siz (savaşa çıkmamakla) O'na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah her şeye kadirdir.

40. Eğer siz ona (Resûlullah'a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kâfirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke'den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına. Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kâfir olanların sözünü alçalttı. Allah'ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir.
 
ebu el-fadl Çevrimdışı

ebu el-fadl

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
قُلْ إِن كَانَ آبَاؤُكُمْ وَأَبْنَآؤُكُمْ وَإِخْوَانُكُمْ وَأَزْوَاجُكُمْ وَعَشِيرَتُكُمْ وَأَمْوَالٌ اقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَا أَحَبَّ إِلَيْكُم مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ وَجِهَادٍ فِي سَبِيلِهِ فَتَرَبَّصُواْ حَتَّى يَأْتِيَ اللّهُ بِأَمْرِهِ وَاللّهُ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ


De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, kabileniz, elinize geçirdiğiniz mallar, durgunluğa uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşunuza giden evler, size Allah'tan vve peygamberden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise; o zaman Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Ve Allah; fasıklar güruhunu hidayete erdirmez. TEVBE 24

Sahabe İse; Musab bin umeyr. bu ayetli hayatına geçirdi ve şehit olarak can verdi. Rabbim onunla aynı cenneti talep etmekten haya ediyorum yine de sen GAFURSUN RAHİMSİN bizi buluştur. amin
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah-u teala Dinini Muhammed Aleyhisselam İle Tamamladı


Allah-u teala dinini Muhammed aleyhisselam ile tamamladı. Bu din Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem'den sonra hiçbir şeye muhtaç değildir.

Allah-u teala şöyle buyuruyor:

"Bugün sizin dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'dan razı oldum." (Maide: 3)

Allah-u teala bu ayeti kerimede akidenin tamamlandığını ve Allah'ın şeriatini ve kanununu kemale erdirdiğini ilan ediyor. İşte din budur!....

Hiçbir müslümanın İslam'da eksikliklerin bulunduğunu veya birtakım ilavelerin yapılması gerektiğini düşünmesi asla mümkün değildir. Onda herhangi bir ilaveyi gerektirecek eksiklik yoktur. Allah-u teala İslam dinini kıyamete kadar bütün insanlığa din olarak seçtiği için geliştirilip değiştirilmeye de ihtiyacı yoktur.

Kim Allah'ın şeriatini ve kanunlarını bir tarafa bırakıp tatbik etmez, başka kanunlara uygun olarak hareket ederse, Allah'ın mü'minler için beğendiğini beğenmemiş ve dolayısıyla Allah'ı inkar etmiş olur ve dinden çıkar.

Bir yahudi Ömer radiyAllahu anh'e gelerek dedi ki:

"Siz Kur'an'dan öyle bir ayet okuyorsunuz ki bu ayet yahudilere inmiş olsaydı o günü bayram ilan ederdik."

Ömer radiyAllahu anh:

"Bu hangi ayettir?" diye sordu.

Yahudi dedi ki:

"Bugün sizin dininizi kemale erdirdim. Üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Ve size din olarak İslam'dan razı oldum"
ayetidir.

Ömer radiyAllahu anh dedi ki:

"VAllahi ben bu ayetin Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem'e nerede ve ne zaman indiğini biliyorum. Cuma günü Arafat'ta indi. Allah'a hamdolsun ki bu iki gün de bizim için bayramdır." (Buhari-Müslim-Tirmizi-Nesei)
 
M Çevrimdışı

Melikşah Kaya

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
“Tâğuta ibâdet etmekten kaçınan ve Allâh’a içten yönelenler için bir müjde vardır. Öyleyse kullarıma müjde ver.” (Zumer: 39/17)
Neden olduğunu söylemeye gerek bile yok :)
"Muminler ancak kardeştirler." Hucurat 10
Ne güzel dimi Allah kayseride , şamda , kocaelide , istanbulda , halepde , gazzede , somalide , Mekkede olsanda seni kardeş kılıyor.
Subhanallah :)
 
mefhum Çevrimdışı

mefhum

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Fatiha suresi.. Müslümanın hayatının büyük bir bölümünü kaplıyor. Her gün onlarca defa kendisini hatırlatıyor. Fatiha suresinden daha fazla bir müminin hayatında yer alan başka bir sure bilmiyorum. Birde eskiden kevser ile ihlas suresine bir muhabbetim vardı : ).. Sebebini zikretmek istemesemde anlayıverin işte küçüktüm o sıralar : )..
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah-u Teâlâ’ya Ve Rasulüne Şeksiz, Şüphesiz Ve Kesin Olarak İman Etmek

Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

(Ey kalplerinde iman olmadığı halde, sadece dilleriyle iman ettik diyen Bedeviler!) Bilin ki iman edenler ancak; (Zatını, sıfatlarını ve fiillerini birleyerek) Allah’a ve (getirdiklerini tasdik ederek) Rasulüne iman edenler, sonra bu imanlarında asla şüphe etmeyenlerdir...” (el-Hucurat: 15)

İmanda şüphe etmemek; iman edilen şeylere gerektiği şekilde amel etmek demektir.

Allah-u Teâlâ kullarından, sadece kalpte değil, amelde de görünen tereddütsüz bir iman istemiştir.

Kişinin inancında ne derece samimi veya şüphe içinde olduğu, inancının gereklerini yaşantısında amel olarak gösterip göstermemesinden anlaşılır. Şayet kişi, doğruluğuna inandığını iddia ettiği şeyleri hayatında yaşamıyorsa, muhakkak ki onun ya imanı yoktur ya da şüphe ve tereddütler içinde bocalıyor demektir. Çünkü ihlâs konusunda insanların sözlerine değil, amellerine bakılır. Sahih iman sahipleri imanlarını, muhakkak hayatlarında yaşayarak gösterirler.

İmanın gerçekleşmesi konusunda imanın şartları çok önemlidir. Bunların içinde en önemli olanı ise “La ilahe illallah”ın şartlarıdır. Bu kelimeye iman eden kimse, öncelikle bu kelimenin manasını bilmeli ve sonra bu kelimeye şeksiz şüphesiz iman ettiğini hayatında yaşayarak göstermelidir. Bu kelimenin hayatta yaşanması ise, Allah-u Teâlâ’dan başkalarına ibadet edenleri ve Allah-u Teâlâ dışında ibadet edilenleri reddetmekle olur. Kişi, “Lailahe illallah” dediği halde hala Allah’ın düşmanlarını seviyor ve onlara dostluk gösteriyorsa, ya tereddüt içindedir ya da cahildir. Fakat her iki durumda da la ilahe illallah’ı gerçekleştirmemiştir.

“Muhammedun Rasulullah” kelimesi de böyledir. “Muhammedun Rasulullah” dediği, “Kur’an ve sünnete göre yaşanması gerekir” dediği halde, kendilerine âlim dedikleri kimselerin haktan uzak sözlerine, ortama veya kendi nefsine göre yaşayanlar, bu kelimeye şeksiz şüphesiz inanmış sayılmazlar. Böyle kimselerin de Müslüman olmadıkları açıkça ortadadır.

Allah-u Teâlâ’nın emirlerini ve yasaklarını duyduğu halde, bunları yerine getirmede ihmal ve gevşeklik gösteren veya hafife alan kişilerin iyice araştırıldığında, muhakkak iman konusunda şüphe ve tereddüt içinde oldukları görülecektir.
 
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
şu sıralar :

KAMER-1
Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.:

Sebebi senelerdir rüyamda 2 tane ay görürdüm , niye niye niye ? en sonunda geçtiğimiz ay yine gördüm ve bu sefer bu ayet okundu , rüyanın içindeyken gördüğüm iki ayı buna yorumladım . Yalnız şimdi bunu yazarken bir de hadis geldi aklıma :) hayırlısı ne diyelim !
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
nifak

وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللّهِ وَبِالْيَوْمِ الآخِرِ وَمَا هُم بِمُؤْمِنِينَ

Bakara: 8 - İnsanlar içinde Allah'a ve ahiret gününe inandıklarını iddia edenler vardır. Oysa onlar mü'min değildirler.


Allah (c.c) mü'minlerden ve kafirlerden başka burada üçüncü bir taifeden bahsediyor: Münafıklar!... Bunlar Allah'a ve ahiret gününe iman ettiklerini söyledikleri halde iman etmiş değillerdir. Yani; kalplerinde olmayanı dilleriyle söylemişlerdir. Nifak iki çeşittir.

1 - İtikadi Nifak : Kalbi imanı tasdik etmediği halde diliyle inandığını söylemektir. Böyle kişilere dünyada müslüman hükmü verilir. Fakat bunların Allah katındaki hükmü kafirdir. Ayette geçen nifak türü de budur.

Bunlar cehennemin en alt tabakasında bulunacaktır. Bu tür münafıklar iki hal üzere bulunurlar:

a -İslam'ı dille kabul ettiklerini söyledikleri halde kalpleriyle kabul etmeyenler : Bunlar dilleriyle İslam'ı kabul ettiklerini herzaman söylerler. Fakat kalpleri küfürdedir.

b -İslam'ı kalple tasdik etmedikleri halde dilleriyle bazen tasdik edip bazen yalanlayanlar : Bunlar dilleriyle İslam'ı kabul ettiklerini her zaman söylemezler. Nefislerine hoş gelmeyen bir hüküm geldiği zaman hemen o hükmü dilleriyle yalanlarlar. Fakat bu durum kendilerine sorulduğu zaman korktukları için söylemiş oldukları sözleri tevil ederek, aslında kendilerine gelen hükmü kabul ettiklerini iddia ederler.

İşte bu ayet; insanın Allah katında müslüman olabilmesi için sadece La ilahe illallah'ı söylemesinin ve mü' min olduğunu iddia etmesinin yeterli olmayıp bununla birlikte diliyle söylediği imanı kalbiyle yalanlamayıp tasdik etmesinin ve hareketleriyle buna uygun amel etmesinin gerekli olduğunu gösteriyor.

2 - Ameli Nifak : Kalbi imanı tasdik ettiği ve imanın bütün şartlarını yerine getirdiği halde, nefsine uyduğundan veya bir takım sebeblerden dolayı haram olan bazı fiilleri işlemektir. Yalan söylemek, emanete hıyanet etmek, sözünde durmamak vb. gibi. Bu nifak türü kişiyi İslam milletinden çıkarmaz. Fakat sahibine günahkar vasfını kazandırır.
 
FETHUMMUBİN Çevrimdışı

FETHUMMUBİN

..Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ....
İslam-TR Üyesi
BENİ HER OKUDUĞUNDA ALLAHTAN HAYIRLI BİR ÖLÜM VE TEVBE İSTEDİĞİM AYET TAHRİM SURESİ 8.AYETTİR.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20160903-222324.png
    Screenshot_20160903-222324.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 126
Alp Arslan Çevrimdışı

Alp Arslan

.
İslam-TR Üyesi
Biz, yakın bir azap ile sizi uyardık. O gün kişi önceden yaptıklarına bakacak ve inkârcı kişi: «Keşke toprak olsaydım!» diyecektir. (Nebe Suresi 40.Ayet)
Herhangi bir konuda Allah'a sirk kosar halde ölmek (bundan alemlerin Rabbine sığınırım). Bu ayetteki pişmanlığı yasayanlandan olma ihtimali bile beni cok korkutuyor. Ne kadar gunah islesekte biz Rahimin affina siginiyoruz ve ona hic birseyi ortak kosmuyoruz. Rabbimizden bizi ve ehlimizi Millet-i İbrahim icindekilerden zikretmesini niyaz ederim. Allahumme amin.
 
M Çevrimdışı

Meliksah Kayaaaa

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Tahrim suresinin son ayetleri
Firavunun hanımı asiye annemiz.
Allah küfrün icinde boğulsa bile o kuluna hidayet vermek istiyorsa ona hidayet veriyor.
Ama Allah bir kulunu saptırmak istiyorsa onuda ilmin icinde yaşasa bile saptırıyor.
Lut a.s ın karısı Peygamber karısı olmasına rağmen kafir
Fakat Firavunun hanımı müslüman Allah onu kuranda övüyor...
Bizlere örnek gösteriyor.
Subhanallah.
(66/TAHRÎM-11: Allah, inanlara Firavun'un karısını misal gösterir: O: 'Rabbim! Katından bana cennette bir ev yap; beni Firavun'dan ve onun işlediklerinden kurtar; beni zalim milletten kurtar' demişti.)
 
Coolumsu Çevrimdışı

Coolumsu

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Tüm ayetler çok etkileyici zaten ama beni en çok etkileyen ayetler şunlar.. :)

(Lokman): "Yavrucuğum! (Yapıp ettiğiniz) o şeyler isterse bir hardal tanesi kadar olsun, ister bir kayanın bağrında, ister göklerin derinliklerinde, isterse yerin altında saklı bulunsun; Allah onu bulup ortaya çıkarır: çünkü Allah (ilmiyle) her şeye nüfuz eder, her şeyden haberdardır. "Yavrucuğum! Allah'a kulluğunu hakkıyla yerine getir, her zaman iyi ve doğru olanı önerip kötü ve yanlış olandan sakındır; başına gelenlere göğüs ger! Şüphesiz bütün bunlar kararlılık ve direnç isteyen işlerdendir. Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Zira Allah, kendini beğenmiş övünüp duran kimseleri asla sevmez.” (Lokman 16-17-18)

Eğer Biz bu Kur'an'ı bir dağa indirmiş olsaydık, onun Allah'a saygıdan boyun eğmiş bir halde şerha şerha yarılıp eridiğini görürdün. İşte bu türden temsili anlatımları, insanların önüne, belki düşünürler diye koyuyoruz. O, kendisinden başka ilah olmayan Allah'tır: İdrak edilemeyen ve edilebilen her şeyin alimi sadece O'dur; O özünde merhametli, işinde merhametlidir. O, kendisinden başka ilah olmayan Allah'tır: varlığın mutlak hakimidir, kutsalın kaynağıdır, mutlak kurtuluş ve huzurun membaıdır, güven ve iman verendir, (iyi ile kötüyü belirlemede) mutlak otorite sahibidir, mutlak üstün ve yüce olandır, her şartta iradesini yürütendir, büyüklüğünde sınırsız olandır. Eşsiz yüce olan O, onların şirk koştukları her şeyin ötesindedir, aşkındır. O Allah'tır; mutlak yaratıcıdır, var ettiğinin ilk örneklerini yaratandır, yarattığı ilk örneklere suret giydirendir. En güzel nitelikler ve tüm mükemmellikler Allah'a mahsustur: Göklerde ve yerde olan her şey O'nun adına hareket eder: zira O'dur her işinde mükemmel olan, her hükmünde tam isabet eden. (Haşr 21-24)
 
Üst Ana Sayfa Alt