Ben kimdir derken ciddiydim. Forumda arayınca ilgili yorumu gördüm ve paylaştım eğer sözlerinde sadık iseler gerekeni söylesinler (yani bu muameleyi hak edecek ne yapmış öğrenmek isterim açıkçası) diye.
Adam yıllardır iftiralarla içerde.
El kaide diyorlar, kendi tabiriyle el kaideye Türkiye'de ilk reddiye veren kişi, IŞİD diyorlar IŞİDin bazı çevrelerince tekfir edildi. Ölüm listesine alındı. Farklı yıllarda yaptığı konuşmalar vb. kitaplarındaki bazı sözleri nedeniyle birbirinin aynı delillerle dört farklı dosya açıldı ki daha çok ceza alsın.
İtikad olarak temel inanç meselelerinde çok farkımız yok, bununla beraber oy kullanmayı, askere gitmeyi, çocuğu okula göndermeyi açık mesele olarak kabul ederler. Bunları yapanı da tekfir ederler. Cehalet vb. nedenlerle bunları tekfir etmeyip küfür kabul ettikleri amellerden de teberri eden kişileri küfre yakın bidat işlemiş olarak kabul ediyorlar. Cihad beldelerindeki mücadeleyi bazı konularda eleştiriyorlar. Kendisini takip edenlerden biri ile konuştuğumda dewle dahil cihad beldelerindeki bütün grupları tekfir ediyordu. Belli şahıslar hariç. Diğerleri de böyle mi Allahu a'lem. Fakat bazı övgülerine de şahit oldum. Charlie Hebdo yiğitleri gibi.
Usul olarak bazı konularda ehli sünnetin koyduğu kaideleri kabul etmez, dört mezhebe aykırı görüş beyan edebiliyor.
Bu benzeri nedenlerle forum benzeri çevrelerde çok da hoş karşılanmaz.
Fakat tekrar söylüyorum, oy meselesinde insanların dinlerini ifsad eden Nureddin Yıldız, Ramazan Böçgün, Abdullah Yolcu gibi isimler neden bu kadar sert karşılamaz da tekfir ve Müslümanların kanını helal görme meselesi bu kadar sert karşılanır anlamış değilim. Hâlbuki dini koruma maslahatı diğer dört maslahattan önce gelir.
Mesajın biraz sert gibi algılaması Yusuf kardeşin ' kim bu Ebu Hanzala?" şeklinde bir cümle kurmasıdır. Bu soru kalıbı dışlamak, karşı çıkmak, küçümsemek, tahkir etmek vb. amaçlarla kullanılan bir soru kalıbı. Bu soruyu kime yönelttiği belli değildi.
Bin Yusuf kardeş, Abdulmuiz hocanın alıntılayarak paylaştığı mesajını eğer tahkir etmek için paylaştıysa, ( ki ben öyle anladım) Abdulmuiz hocanın mesajının içeriğini okursanız neden böyle bir cevap verdiğim anlaşılmış olur Allahu a'lem.
Tartışmayı sevmiyorum,paylaşırken dahi tereddüt ederek paylaştım. Belki de bin Yusuf kardeş bu amaçla da paylaşmadı, ben yanlış anladım.
Hatırlatma: Kardeşler paylaştığımız mesajların dili ne kadar açık olursa o kadar az yanlış anlaşılma olur.