Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Son Dakika Haberleri

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Her türlü güncel son dakikalar

Burda yazılan haberlerin doğruluğu kesin değildir.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
SON DAKİKA: Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nde saat 00.05 itibariyle olağanüstü hareketlilik var
Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nde saat 00.05 sıralarında olağanüstü hareketlilik görüldü. Bomba yüklü beş F16 savaş uçağı ard arda havalandı. Uçakların Suriye sınırında keşif uçuşu yaptıkları öğrenildi.

 
M Çevrimdışı

MuhammedRabbani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
allahın melekleride keşif uçuşlarına başladı. allah nurunu tamamlıyacak .ama onun meleklerini hiç bir radar göremedi. inşallah allah nurunu tamamlıcak ona güveniyoruz.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
07.09.2013 14:18Adana'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) konsolosluğunda Saadet Partililerin düzenlediği protesto sonrası arbede çıktı.

ABD'nin Suriye'ye müdahale hazırlıkları, Saadet Partili bir grup tarafından protesto edildi. ABD Adana Konsolosluğu önünde düzenlenen eylemde üzerinde "Zalim ABD yok olacaksın, zalimler için yaşasın cehennem, haçlı değil İslam birliği" yazılı dövizleri taşıyan göstericiler, sloganlarla Suriye'ye yapılacak müdahaleyi protesto etti.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bilteci'nin davası ertelendiKAHİRE (AA) – Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Muhammed Bilteci ve Selefi eğilimli vaiz Saffet Hicazi’nin “iki polis memurunu kaçırma ve işkence etme” suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşması 5 Ekim tarihine ertelendi.
Başkent Kahire’de görülen davada mahkeme, sanıkların “güvenlik” gerekçesiyle mahkeme salonuna getirelememesi sonucu duruşmayı 5 Ekim tarihine erteledi.
 
Ebu Muhammed ALİ Çevrimdışı

Ebu Muhammed ALİ

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
MADONNA'DAN OBAMA'YA ŞOK TEPKİ; SURİYE'DEN UZAK DUR!Suriye'ye yapılacak olası müdahaleye karşı dünyaca ünlü yıldız Madonna'dan da tepki geldi.Madonna kendi Facebook sayfasında paylaştığı 'ABD, Suriye'den uzak dur' mesajı yayınladı.

Huffington Post'un haberine göre, ABD Başkanı Barrack Obama'nın coşkulu bir destekçisi olarak bilinen ünlü yıldız, bu hareketiyle savaşa karşı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Madonna ayrıca, George W. Bush'un Saddam Hüseyin döneminde alınan kararlara karşı olan sanatçılardan biri olarak hafızalarda yer etmişti.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Siirt'te karakolda mühimmat patladı!
Mühimmat patladı: 2 asker yaralı...

07 Eylül 2013 Cumartesi - 22:41

Ajanslarda yer alan habere göre; Siirt'in Eruh İlçesi'nde bulunan Çırpılı Jandarma Karakolu'nda bir mühimmatın kaza sonucu patlaması sonucu erler Mustafa Kaya ile Necmettin Kuş yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Patlamada ağır yaralandığı belirtilen Mustafa Kaya'nın ameliyata alındığı öğrenildi. Yetkililer, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Timeturk


SURİYE'nin Bab-ul Heva Sınır Kapısı ile Hibrit'in Sarmade Köyü arasına füze atıldığı iddia edildi.07.09.2013 23:03

Füze atılması sonrası meydana gelen patlama, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden de duyuldu. Saldırıda yaralıların olduğu öğrenildi. Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne patlama sonrası yaralı getirilme ihtimali üzerine hazırlık yapıldı.

DHA (Kaynağını sosyal medya olarak verdi)


SON DAKİKA
CILVEGOZUNDE PATLAMA MEYDANA GELDI.
Türkiye ile Suriye arasındaki ara bölgede bomba yüklü arac patlatildi.
İlk belirlemelere göre ölü yada yaralı yok
İslahhaber

 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
08 Eylül 2013, 14:49İngiliz ve Suriye savaş uçaklarının Kıbrıs üzerinde it dalaşına girdiği bildirildi.
Rum haber siteleri İngiliz “Mirror” gazetesini kaynak göstererek Ağrotur üssünden kalkan Typhoon tipi iki savaş uçağının, Kıbrıs’taki İngiliz üsleri istikametinde uçan iki Suriye savaş uçağı ile Kıbrıs üzerinde it dalaşına girerek Suriye uçaklarını üslerine geri dönmeye zorladıklarını bildirdi.Mirror vukuatın, Suriye’nin, Kıbrıs’taki İngiliz hava savunmasını sınamak için Rus yapımı iki Sukhoi Su-24 tipi savaş uçağını gönderdiği geçen pazartesi günü meydana geldiğini yazdı. Gazeteye göre, Suriye uçaklarının pilotları Ağrotur kontrol kulesinin irtibat çabalarına cevap vermeyince İngilizler Typhoon tipi savaş uçaklarını kaldırdılar. İngiliz savaş uçakları, görüş alanlarına giren Suriye savaş uçaklarını rota değiştirmeye zorladı.Rum haber kaynakları pazartesi günü cereyan eden bu olayı İngiliz Typhoonlarla, İncirlik’ten kalkan Türk F-16’ları arasında geçmiş gibi göstererek “sıcak temasa ramak kaldı” iddiasıyla yayınlamıştı. Rum elektronik medyasındaki iddialar üzerine İngiltere Savunma Bakanlığı, iddiaları yalanlayan bir açıklama yapmıştı.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Cami Cemevi projesine tepki gösteren Sol grupların Ankara Tuzluçayırda gösterileri ve Polisin biber gazlı müdahalesi devam ediyor.
Taksim olaylarındakine benzer görüntüler var.
17:00
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türk savaş uçakları acil koduyla havalandı!Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda hareketli saatler yaşandı.

08 Eylül 2013 Pazar - 18:32

Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda hareketli anlar yaşanırken ardarda kalkan savaş uçaklarını 'acil' koduyla Suriye sınır hattına doğru havalandığı öğrenildi.

Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssünden havalanan çok sayıda F-16 savaş uçağı, Suriye sınırında keşif uçuşu yapmak için havalandı. Savaş uçaklarının havalanma sebebinin ise Suriye-Türkiye sınır hattında hareketliliğin tespit edilmesi ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Sınır kapısı karşısında patlayan bomba yüklü araç ile ilgili olduğu öğrenildi. Savaş uçakları, acil koduyla havalanarak sınır hattında keşif uçuşuna başlarken uçakların tam mühimmat havalandığı, olası bir ihlalde vurma yetkisinin olduğu öğrenildi. Keşif uçuşu şu saatlerde de devam ediyor.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İsrail ordusu, Suriye'den gelecek olası bir füze saldırısına karşı kalkan görevi gören "Demir Kubbe (Iron Dome)" savunma bataryalarından birini ani bir kararla Kudüs'e yerleştrdi.
TRT, AA
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye'ye olası müdahale öncesi Türkiye-Suriye sınırında önlemler artırılıyor.Hatay ve Şanlıurfa'da, havadan ve karadan gelecek tehditlere karşı radar ve füze sistemi kuruldu.

Hatay'da Keldağı'nın zirvesine konuşlandırılan hava savunma sisteminin kurulumu tamamlandı.

OLASI SALDIRILAR TESPİT EDİLECEK

Akdeniz ve Suriye sınırının sürekli izleneceği sistem, Suriye'den gelebilecek olası tehditleri tespit edebilecek. Hava savunma sistemine, Stinger füzelerinin ateşlendiği Atılgan ve Zıpkın adlı Türk yapımı füze rampaları da yerleştirildi.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İskenderun'da yol kesen PKK'lılar, bir ailenin çocuğunu rehin aldı.


Anne babaya bin lira ve erzak listesi veren PKK'lılar, "Malzemeleri getirdiğinizde, çocuğunuzu alırsınız" diyerek ilçeye gönderdi. Listedeki malzemeleri teslim alan PKK'lılar çocuğu serbest bıraktı.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
12:17, 09 Eylül 2013 Pazartesi

090920131149031435261-2.jpg



Esed güçlerinden Türkiye sınırında hava saldırısıMuhalif guruplarında elinde bulunan ve Kürt nüfusunun yoğunlukta olduğu Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nde Suriye Ordusu tarafından bir köye savaş uçakları ile havadan bombalandı.



Patlama sesi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde duyulurken patlama bölgesinden siyah dumanlar yükseldi. Suriye uçaklarının Türkiye sınırına doğru geldiğini radardan tespit eden Türk Güvenlik güçleri anında “acil” koduyla F-16 savaş uçaklarının havalanmasını sağladı. Sınırda uçuş yapan Türk F-16'larını gören Suriye pilotları geri üstlerine geri döndü.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Gündaş köyünün karşısındaki Suriye köyleri, Esad güçlerine bağlı savaş uçakları tarafından bombalandı. Atılan bombaların sesi Akçakale ilçesi ve Şanlıurfa merkezden de duyuldu. Bombalanan bölge üzerinde siyah dumanlar yükseldi. Bombalanan bölgede Özgür Suriye Ordusu ile İslami Kürt Cephesinin güçleri olduğu öğrenildi. Bombalama sırasında köylerde yaralı olduğu öğrenildi.

PYD güçleri ile Özgür Suriye ordusu arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçen, Akçakale'ye birkaç yüz metre uzaklıktaki Telebyad yakınlarındaki şiddetli patlama halkı tedirgin etti. Türkiye sınırına yakın Suriye topraklarında yapılan bombardıman üzerine Türk Savaş uçakları da acil koduyla havalanarak sınırdaki keşif uçuşlarını arttırdı. Sınır hattındaki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dün gece birçok yerde Cami Cemevi projesine alevilerin protestoları devam etti. Ankara Tuzluçayır , Dikmen, İstanbul Okmeydanı, Çağlayan, Gazi Mahallesi, Adana, Hatay armutlu. Hatayda 1 gösterici öldü.

PKK durmaktan vazgeçti. Durmak yok Türkiyede yola devam dedi.
Sol grupların 14-15 Eylül de sokaklarda olaylar çıkarmak için sosyal medya üzerinden propagandaları devam ediyor.

ABD senatosundan flaş Suriye kararı
ABD Senatosu, askeri güç kullanma yetki tasarısının çarşamba günkü oylamasını erteledi.
10 Eylül 2013 Salı - 11:04


SURİYE’DE KÜRT DEVLETİ KURULUYOR !
Haber Tarihi: 10 Eylül 2013 / 09:22
Suriye'nin kuzeyinde bazıları PKK'ya yakınlığıyla bilinen Kürt grupları bir araya gelerek özerklik konusunda ortak karara vardı.


Başbakanlık'ta güvenlik zirvesi
10 Eylül 2013
spacer.gif
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan güvenlik zirvesini topluyor. Bugün saat 14:30’da Başbakanlık konutunda yapılacak

 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Büyüme rakamları açıklandıTürkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 büyüdü...

Hasbinallah. Bu nası yalan dolan. Kim büyümüş. Nerde büyümüş. Ben Mozambikte mi yaşıyorum. Millet kepenk kapatıyor.
 
Üst Ana Sayfa Alt