bak ben de ekleyeyim türk halkını analiz için. 2006 yılı bilirsin danıştay saldırısı olmuştu Ergenekon full time çalışıyordu o zaman mhpliler chp liler herkes inanılmaz saldırıya geçmişti tam bir kaos vardı (akp ye savunduğum dönemlerdi ordan biliyorum) sonuç 2006 sonunda akp nin oyu yüzde 46 ydı ve 22 temmmuzda da aynı oyu almıştı.Yani onca propagandanın hiçbir etkisi olmuyordu.Sonra 2009 seçimleri oldu ortalıkta ergenekon filan yoktu aksine ergenekon yakalanmıştı anti akp propagandası sönmüştü sonuç akp nin oyu yüzde 38 e düştü .Niye ?Çünkü 2008 ekonomik krizi yüzünden ekonomi bozulmuştu .İdeolojik kesim yüzde 5 lik küçülmeyi yine tevil etti ve oyunu verdi ama akp içinde bir kesim de vardı ki ekonomiden dolayı akp ye oy veriyordu onlar hemen gemiyi terketti.Şimdi dediğin gibi akp yi ekonomik olarak vurarak indirme planları yapıyor olabilirler.En azından koalisyona zorlatacaklardır.
Ben Türkiyeyi artık çatışmaların çokca yaşanacağı bir ülke olarak görüyorum.
Samimi müslüman kesim mutlaka ışığın hangi taraftan geldiğini görür diye umuyorum.
Bu kesimin sayısı az olabilir bugün. Ama bakın ayette ne diyor.
[TR="bgcolor: #FF9900"]
İbni Kesir
:
Size musibetten ne gelirse, kendi ellerinizin kazandığındandır. Bununla beraber O, çoğunu affeder.
Kur'ân-ı Kerim » 42 / ŞÛRÂ - 30
İbni Kesir
:
Yoksa siz; sizden önce geçenlerin durumu başınıza gelmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız? Onlara öyle yoksulluk, öyle sıkıntı gelmiş ve sarsıntıya uğramışlardı ki, nihayet Peygamber ve beraberindeki mü'minler: Allah'ın yardımı ne zaman? diyordu. Bilesiniz ki, Allah'ın yardımı pek yakındır.
Kur'ân-ı Kerim » 2 / BAKARA - 214
İbni Kesir
:
Sizlere bir iyilik dokunursa; bu onları, üzer. Ama başınıza bir felaket gelirse; buna sevinirler. Sabreder ve sakınırsanız, onların hilesi size hiçbir zarar veremez. Şüphesiz ki, Allah, onların yaptıklarını kuşatmıştır.
Kur'ân-ı Kerim » 3 / ÂLİ İMRÂN - 120
İbni Kesir
:
İnsana bir sıkıntı dokunduğu zaman Rabbına yönelerek O'na yalvarır. Sonra O, kendi katından ona bir nimet verince; önceden O'na yalvarmış olduğunu unutuverir. Ve Allah'ın yolundan saptırmak için O'na eşler koşar. De ki: Küfrünle biraz eğlenedur. Muhakkak ki sen, ateş yaranındansın.
Kur'ân-ı Kerim » 39 / ZUMER - 8
İbni Kesir
:
Sabret, şüphesiz ki Allah'ın vaadi haktır. Yakınen inanmayanlar seni hafifliğe itmesinler.
Kur'ân-ı Kerim » 30 / RÛM - 60