'''''''''' ALLAH YERYÜZÜNÜ YARATTI......VE GERİ DÖNÜP BAKMADI BİLE..VE DÜNYAYA BİR SİNEĞİN KANADI KADAR BİLE DEĞER VERMEZ...''''''''''''
-----------
Bu konuya açıklık getirmek lazım...bu Ayet değil,hadis...yalnız yine yanlış anlaşılmasın ,Hadi'in kaynağını verirseniz sevinirim..''.Allah ,dünyaya bir sivri sineğin kanadı kadar değer verseydi,kafirlere bir yudum su dahi vermezdi...''Hadisini hatırlıyorum ve sahihtir,ancak yukarıdakinin kaynağı lazım...Allah c.c kullarını yarattıktan sonra başı boş bırakmadı,mikail a.s görevlendirildi,yağmur,kar,rüzgar vs....doğa işleriyle vazifeli kılındı,kulları için peygamberler gönderdi,kitab indirdi....her gece,yeryüzüne en yakın yere indiğini,ve gece hangi kulu ibadet ediyor,hangisi ne yapıyor bakmak ve Rahmet etmek için yakınlaştığını bize Alemlerin efendisi bildirmiştir...madde olarak,mal olarak bakmaz,bir Hadis'de ''Allah sizin ne mallarınıza,ne de suretinize bakmaz,ancak kalblerinize ve amellerinize bakar''ifadesi kayıtlıdır....
insanoğlu bu dini sever yaşamaya başlar,ancak zamanla küçük günahlar,küçük haramlar işenmeye devam ettikçe,kalbler kararır ve hatta Rasulullah s.a.s 'ın bildirdiği gibi,iman bir elbisenin eskidiği gibi yıpranır ve eskir...bize düşen yenilemektir,helal haram sınırına dikkat etmektir çünkü müslüman da zamanla değişiyor,bugün önemsediği değerleri,yarın önemsiz bulabiliyor...onun içindir ki,Al-i İmran,8.Ayet her daim dualarımızda olsun...''ey kalbleri elinde bulunduran Allah'ım!kalblerimizi dinin üzere sabit kıl,ayaklarımızı kaydırma....bu duayıda yine Rasulullah bize öğretmiştir....imanı ve amelleri herdaim tazelemenin yolu,Kur'an okumakdan geçiyor..ben hergün en son olarak kitabımızı (Kur'an-ı kerim)okumayı tercih ediyorum....
şu an elimde ibn.Teymiyye'nin ''dua ve Tevhid''isimli kitabı var...okumuştum ama tekrarda fayda var...gençler size tavsiyem okuduğunuz kitabı bir süre rafa kaldırın,6 ayda bir veya yılda bir tekrar okuyun...göreceksiniz ki,bu okuyuşunuzda gözünüzden kaçan önemli cümleler,bir dahaki okuyuşunuzda dikkatinizi çekecektir.....selam ve dua ile...