Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Şu Anki Ihvan Zihniyeti Ezilmeye Mahkumdur

  • Konbuyu başlatan Ebu & Dücane
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
Mısır’da beklenen oldu ve darbeciler İhvan-ı Müslimin hareketini adeta ezip geçti. 6 bine yakın İhvan mensubu protesto gösterisi yaparken katledildi, binlercesi de tutuklanarak işkenceleriyle meşhur Mısır hapishanelerine gönderildi.(1) Mısır’ın en büyük nüfusuna sahip hareketi olan İhvan’ı sindiren darbeciler, pişkin pişkin bir de çoluk çocuk insanları katlettikleri Rabiatul Adeviyye Meydanına “darbe anıtı” dikerek “zafer”lerini ilan ettiler.(2)


Bir sindiniz mi devamı da gelir ya, aynen öyle de oldu. Sabah 7’de darbe karşıtı basın açıklaması yapan 18 yaşındaki genç kızlara Mısır Mahkemesi 11 yıl hapis cezası verdi! (3) Bunun da devamı gelecektir.


Herkes Sisi firavununa sövüyor ama kimse kusura bakmasın İhvan da bu trajedide suçludur. Bir hareketin genç kızları “baltacı” denilen çeteler tarafından sokak ortasında bıçaklanacak, bir hareketin genç kızları saçlarından sürüklene sürüklene tutuklanacak, bir hareketin genç kızları ordunun üniformalı askerleri tarafından sivil gösterilerde katledilecek ve o hareketin liderleri art arda basın açıklaması yapıp şunları söyleyecek:


“Şiddete hiçbir zaman başvurmayacağız, barışçı olacağız.” (İhvan sözcüsü Cihad Haddad)
"Bizi sürekli öldürüyorlar ama biz asla öldürmeyeceğiz." (İhvanı Müslimin Sözcüsü Dr. Eşref Abdülgaffar) (4)
“Direneceğiz ama şiddete başvurmayacağız, Kabil’e karşı Habil olacağız.” (İhvan sözcüsü) (5)


Al sana barış! Al sana şiddete karşılık vermeme! Ey İhvan sen kime açıklama yapıyorsun kime kendini beğendirmeye çalışıyorsun, kim sana “aferin” diyecek? Nobel Barış Ödülü mü alacaksınız ölürken öldürmediniz diye! Ne ile direniyorsun; demire karşı slogan insanlık tarihinde ne zaman zaferi getirdi?


6 bin masum insan öldürülmüş, adamlar firavunun katil ordusunu “Kabil” ilan ederek kardeş olmaya çalışıyor! Vela-bera akideniz yoksa işte sonuç budur! Allah Kur’an’da firavun ve ordusunu helak ettik diyor, bunlar cellatlarına “hümanizm” dersi öğretiyor!
Firavunun ordusunu sahiplenenler, firavuna köle olmaya mahkûmdur!


Hangi din size genç kızlarına bu muamele yapılırken koyun gibi ölmeyi ve tutuklanmayı emrediyor? Budistler bile silahlandı siz neyin tribindesiniz? İman ettiğiniz Allah kitabında “Kendilerine savaş açılan Müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle savaş için izin verildi. Şüphe yok ki Allah’ın onlara yardım etmeğe gücü yeter.” (22/Hacc: 39) buyurmakta iken “Yok ya Rabbi biz hapse ve mezara girmeye 50 yıldır alıştık” mı diyeceksiniz!


“Allah'a ve Resulü'ne karşı savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazca kesilmesi veya (bulundukları) yerden sürülmeleridir. Bu, dünyadaki aşağılanmalarıdır, ahirette onlar için büyük bir azab vardır.” (5/Maide: 33)


Şimdi durup bir düşünelim: Sisi ve köpeklerinin yeryüzünde bozgunculuk yapmasına karşın Allah nasıl bir muamele yapılmasını istiyor? Savaş ayetleri İsrail ve Esad için mi indi yoksa tüm küfür düzenleri için mi?Yoksa sizin kâfirleriniz öteki kâfirlerden hayırlı mı?


Kimse şimdi İhvan’ın silahı ve adamı yoktu demesin. Çeçenler 20 yıldır 1 milyonluk Rus ordusuna karşı kaç kişi ile savaşıyor? Suriye’de kıyam başladığında kaç mücahid vardı? Biz iman ediyoruz ki nice az topluluklar çok topluluklara galip gelmiştir. İhvan’ın insan gücü Ortadoğu’daki en büyük hareketsel nüfustur.


Silah meselesine gelince… Allah ganimeti helal kılmıştır ki Suriye cihadı Esad ordusundan alınanlar ile yürümektedir. Bir de yıllardır Gazze tünelleri ile Filistin’e Mısır’dan silah girmiyor mu? HAMAS Mısır’dan silah buluyor da İhvan mı bulamıyor!


Hayır, mesele bunlar değil. Mesele İhvan’ın ılımlı İslamcı hümanist metot tarzında. İhvan lideri, cemaatin kızları sokakta ulu orta öldürülürken şiddetle cevap vermeyeceklerini söyledi ve ekledi: İhvan lideri Eşref Abdülgaffar Zaman gazetesine yaptığı açıklamada: “Asla silaha başvurup Mısır'ı Suriye'ye benzetmeyeceğiz.” diyordu. (6)


Evet, Suriye gibi olmadınız, kurbanlık koyun gibi karşı bile koymadan kesildiniz, ne mutlu sizlere! Mısır’ın Esad’ı olan Sisi’ye direk Mısır’ı verdiniz! Peki, o beğenmediğiniz benzemek istemediğiniz Suriye’de neler oluyor? Yer ve gök şahittir ki Suriye’nin kuzey bölgesinde ancak tek bir sancak artık dalgalanıyor: Üzerinde Peygamber mührü olan siyah tevhid sancağı! Kuzey Suriye’de İslam orduları fetihler gerçekleştiriyor, fethedilen bölgelerde şeriat mahkemeleri kuruluyor. Hatta Müslümanlarla doldurulan hapishaneler basılıp binlerce esirlerimiz kurtarılıyor.(7) Siz ise Müslümanları hapse attırıyorsunuz! Bizlere hapse girmenin yolunu değil, hapishaneden esir kurtarmanın yolunu gösterin!


Gösteremiyorsanız bırakın öne geçmeyi ve Müslümanları demokrasi bataklığına sürüklemeyi! Yoldan çekilin ve kafa karıştırmayın ki küresel cihad dalga dalga yayılsın Mısır’ın sokaklarına. Bırakın da bari sizin hapse attırdığınız genç kızları zindanları yıkıp kurtarsınlar!


En büyük zilletiniz itirafınız da saklı. İhvan lideri Eşref Abdülgaffar bakın röportajında ne diyor: “Müslüman Kardeşler’in en büyük yanlışı Amerika’ya inanmak oldu. Sisi’yi Amerika’ya güvenerek genelkurmay başkanı yaptık. Yaptığımız en büyük yanlış buydu.” (8)


Yazık vallahi yazık, okuduğunuz Kuran’a, anlattığınız hadislere yazık! Allah’ı bırakıp da kimlerden medet ummuşsunuz… “Bu Haçlı seferi uzun sürecek” (9) diyerek tüm dünyada İslam’a savaş açmış, Afganistan’da İslam devletini yıkmış, Irak’ta milyonlarca Müslümanı katletmiş “asrın hubeli” Amerika’ya inanmış ve güvenmişler! Allah size kâfi gelmedi de yeryüzünün tağutu Amerika’ya mı güvendiniz!


Demokrasi yolunu benimseyen ve 50 yıldır bir köye bile şeriatı getiremeyen İhvan’ın metodu mu başarılı yoksa cihadi menhec ile Somali, Yemen ve Suriye’de devletlerini adım adım inşa eden mücahidlerin metodu mu başarılı? Hangisinde dünyada ve ahirette zillet var, hangisinde dünyada ve ahirette izzet var? Artık bu gerçeği idrak etmenin vakti gelmedi mi?
“Ama gerçek şu ki, gözler kör olmaz; lâkin göğüsler içindeki kalpler kör olur.” (22/Hacc: 46)


-Dipnotlar-
1) Mısır zindanlarındaki ağır işkenceler hakkında İhvan-ı Müslimin eski Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gazali’nin “Zindan Hatıralarım” kitabına bakılabilir.
2) Rabiatul Adeviyye’ye Darbe Anıtı Diktiler | Islah Haber
3) Mısır'da 14 genç kıza 11'er yıl hapis | Timetürk Haber
4) İhvan: Bizi öldürüyorlar ama biz öldürmeyeceğiz | Ortadoğu | Dünya Bülteni Haber Portalı
5) Mısır’daki katliama “Dinlerarası Hoşgörü” kör ve sağır! -Osman Atalay | Timetürk Makale
6) Şiddete başvurup Mısır'ı Suriye'ye benzetmeyiz - ZAMAN
7) Muhalifler cezaevi bastı; 5 bin mahkum serbest | Ortadoğu | Dünya Bülteni Haber Portalı
8 ) Şiddete başvurup Mısır'ı Suriye'ye benzetmeyiz - ZAMAN
9) BBC News | AMERICAS | America widens 'crusade' on terror


Mirac Karaaslan
 
Angaralı Çevrimdışı

Angaralı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum ve rahmetullahı ve berekatuhu.
Ey güzel kardeşim güzel tespit ve yorumlar dediklerinde gerçekçilik payı çook, Ama unuttuğun birkaç şey var, Uhud gazvesi bizim için bir ibret tablosudur biliyorsun.
Mesela Rasulullah s.a.v. şehir içinde şavaşalım dediğinde gençler ne demişti bedirde biz yoktuk Uhuda gideceğiz gibi vb. şeyler söylemişti. Benim söylemek istediğim ve senin unuttuğun bir tablo huda giderken 300 kadar kişi geri dönmüştü değil mi Acaba ihvan da bu korkuyla hareket edemiyor olabilir mi
birde bize bakalım bugun türkiye de öyle bir durum olsa kaç kişi bu cihada destek verir kardeşim. Bunu da düşünmeni ve bu tabloya koymanı istedim.
Senin Allah için seviyorum kardeşim.
Esselamu aleykum ve rahmetullahu ve berekatuhu ve hidayetuhu.
 
Üst Ana Sayfa Alt