Hristiyan iken selefi akidesinde bir müslüman olduysa irtidatı anlaşılabilir. Zira selefilik zahiri itibarı ile ilgi çekicidir. Halkların kabul ettiği sistemleri reddedip farklı olma, (eğer cihadı selefi ise) savaşın ilk başta "cool" gelmesi gibi sebepler zaten selefiliğin yayılmasının birinci sebebidir. İrtidatının sebeplerini anlatırken de (ona bir zamanlar güzel gözüken) cihad kavramını eleştirmesi bunu gösteriyor. Bir heves olarak selefi olduğunu düşünüyorum. Hapisteyken kendisiyle başbaşa kaldığında da hayatını müzakere edince IŞİD gibi veya selefi bir yaşamın nefsini tatmin etmediğini anlayıp irtidat etmiş olmalıdır. Zira o İslam'ın sadece bir yorumunu görmüş ve İslam'ı da o yorumdan ibaret zanneden birisiydi herhalde. Piyasadaki çoğu selefi davetçi gibi hitabeti güzel lakin koyu cahil bir insan olduğu izlenimini uyandırdı Zülkarneyn kıssasını bahane etmesi bende. Tabi bu yorumum hüsnü zan içeriyor. Belki istihbarat örgütlerinin yetiştirdiği bir elemandı. Netice itibarı ile vasatın altında bir insan olduğunu düşünüyorum, İslam herhangi bir şey kaybetmedi. Allah ayaklarımızı hak yolda sabit kılsın.
Son derece basiretsiz ve selefilige kinini kusan bir yorum olmus. Sizin gibi tipleri herhangibi islami sohbet ortaminda bulsam yazilarim kadar yumusak uyarmiyorum, agizlarinin payini sonuna kadar veriyorum özür diletene kadar.
Anlamis degilim selefe olan bu kininiz nedendir?
Ne demek selefi akidesinde ise irtidati anlasilabilir. Allahtan korkun, ne demek selefilik zahiren cekici. Ne demek selefilik bir hevesin sonucu. Acaba sizin bu cahilane yaziniz nedendir. Neymis cogu selefi davetcinin hitabeti güzel ama arka planda koyu cahil de olabiliyor. Heyhat... Allahdan kork bre..
Siz kininizden kudursaniz da gebersenizde selef menheci (kuran ve sahih sünnet merkezli anlayis) gün ve gün artacaktir sizin gibilerin kafasina vura vura hemde.
Git bir dolas bakayim avrupanin camilerini tek tek, hangi camide insanlar hangi faaliyetleri yapiyor, camilerin bireylerinin anlayislarini incele bakayim. Körü körüne inanan, herhangibi parti fanatizmiyle moto mot hayvan gibi yasayanla akleden neslin farkini gözleri kör olmayan biri elbette görecektir.
Sadece su ramazan ayinda hic camii kültürü olmayan islamdan bi haber birini camileri gezdirdildiginde bile selefi menhecine ait camiler ve disindaki camilerin farkini direk su cümlelerle belirtmekte... Diyaneti, milli kültürü-görüsü vs herkes gelip oturuyor, cay icer cikar gider, selefi dedigin camilerde 10 kisiden 8 tanesi mescide girer girmez mescid namazini kilmadan oturmaz ve oturanlarin 10 kisiden 8 tanesi eline ya kuran alir ya kitap alir okur.
Saf akleden bile buradan selefi menhecli olan kisiler kendisine sempatik gelir sana göre coll demek oluyor ya.
Selefi yasam nefsi tatminde etmiyor demissin.
Nasil bir dünyada yasadigini gercekten bilmiyorum ama buradan selefilere kinli oldugun aciktan belli.
Bundan sonraki yorumlarinda delilsiz yazmaman konusunda uyariyorum aksi halde yaptirim alacaksin. Öyle kafana göre sunlar söyle bunlar böyle yazarsan hak ettigin yaniti alacagindan emin ol.
Yorumun hüsnü zan iceriyor göya ama adami ajan da etmissin.Buradan ne kadar iyi niyetli oldugunu da desifre etmene gerek yok.
Bilmeyen kardesler icin diyeyim, avrupada sifirdan müslüman olanlarin cogu selefi menhecle tanismakta zira selef menhecinin disindaki müslüman kimliginda olanlarin yasantilarinin yasantisinin zaten hristiyanlardan pek farki yok. Giyimde, yemede icmede eglenmede. Ondan dolayi hristiyanlar onlarin bu yasamlarindan etkilenip de islami arastirip onlardan islami sorup iman etmiyorlar.
Genelde arastiran hristiyan kesim selef menhecinde olan müslümanlarin islamda-imanda tutarli oldugunu görmekte ve yeni müslüman olan hemen hemen tüm hristiyanlarin sekline semaline, giyimine kusamina sacina sakalana baktiginiz zaman selef menhecle islami tanidigini görürsünüz ve hatta cogu eski günahlari silindiginden sizde sahabe izlenemi de birakacaktir. Bu sayi azimsanmayacak derecede coktur elhamdulillah.
Ama yukaridaki örnekte de oldugu gibi eger dogru ve gercek ise kisinin basi-ortasi-dünü bugününden öte sonlar önemlidir, Rabbim ayaklarimizi islamda-imanda-sahih-imanda-sahih sünnette sabit kilsin, bizleri seytanin vesvesesinden kuruntusundan uzak tutsun, son nefesimize kadar son animiza kadar ruhumuzu teslim edene kadar bizleri sirkten korusun.
amin.