Soru Şüpheler Nasıl Giderilir?

T Çevrimdışı

tuskun

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm, şüphelerim olduğu için kendimi agnostik olarak tanımlıyorum. şüphesiz namaz, abdest vs çok güzel. Namaz kılıp baştan bir şeyleri kabul edip mi araştırmalıyım yoksa kesin emin olunca mı namaz kılmalıyım? Emin olmadan namaza başlamak dogmatik mi olur?

Ayrıca hiçbir din İslam kadar detaylı değil. Her konuda her şeyde bir İslami görüş var. Diğer dinler ayrı İslam ayrı. En araştırılması gereken İslam çünkü her şey çok detaylı. Atıyorum Budizm bu kadar detaylı değil. Belirli kalıpları ritüelleri vs var ama İslam kadar detaylı değil. Zamanımın büyük bir kısmını İslam'ı araştırmaya mı harcamalıyım? Yanacak olmak hatta yanlış görüşlerde olabilecek olmam hoşuma gitmiyor. İşten gelip araştırmalı mıyım sürekli? Sonuçta yaşam gayemiz ahiret. Yaş 24 bu arada.

طالب بن عايد Çevrimdışı

طالب بن عايد

انا لله وانا اليه راجعون
Frm. Yöneticisi
We aleykum,
Kendini müslüman değil de agnostik olarak tanımladığın için önce müslüman olmaya, mu'min olmaya ihtiyac vardır..
Şayet niyetinde samimi isen İslam'a ait bilgileri öğrenirken İslam'a ait ibadetleri de beraber yürütmen elbette boşa değildir, samimiyetinle yapacağın araştırma ve ibadetlerin makbul bir iman neticesinde hayra dönüşeceğini Allah'tan umut ederim..

Ayrıca açtığın bir konuda Doruktaki Beyin youtube kanalını sormuşsun. İçeriklerin hiçbirine bakmış değilim sadece hızlıca başlıklara göz gezdirdiğimde bile ahlaksızca ve cahilce karalamalar içerdiğine emin oldum..

Niyetini bilmiyorum ve genele hitaben şöyle özet cevab vermek istiyorum;

Bu tür kanalların/videoların/içeriklerin yapımcıları ve izleyicileri genellikle kalbi kararıp ahmaklaşmış, dünya ve ahiretini kaybetmiş kişilerdir.. Büyük kısmı gerçekten muhatablarından bu sayısız saçmalığı saatlerce günlerce izleyip üzerinde kafa yormasını beklemekteler ve kendilerinin aslında cevabları umursamayacaklarını bildiğimizi de önemsemez haldedirler.. Bu türlerin tek derdi diğer dinlerden ziyade İslam ile uğraşmaktır; söyledikleri sözlerin kaynaklı kaynaksız, yanlış çevirilmiş, abartılı ve alakasız şeyler olmasını hiç de dert etmezler ve yüzlerine vurulduğunda utanmazlar da.. Tüm ömürlerini İslam'ı öğrenip yaşamaya değil de işten eve gelip hatta bunu iş edinip "bugün İslam'la nasıl alay edebilirim" bağlamında yevmiyeci gibi hırsla heder ederler..

Açıkçası bu türlere karşı ciddi çalışmalar yapıp sabır ve güzel uslub ile mukabele edenlerin varlığını iyi hoş görmekle beraber şahsi tavrım bu tür kişileri, kanalları vs hiç kâle bile almamaktır..

Tekrar husnu zannımla iyi niyette olmanı umut ederek tavsiyem; kâfirlerin iftira ve tahrif bombardımanına kendini maruz bırakma ve bir uçtan başlayıp ilimde önce sana gereken ve ölmeden önce acilen adım atılması gereken meselelere odaklanmandır.. Kimse kaybına ve mazeretine ortak olmayacaktır, senden zararını eksiltmeyecektir..

T Çevrimdışı

Tuğrulbey

Üye
İslam-TR Üyesi
Ve aleyküm selam önce iman ettiğine karar vermek senin için daha iyi olur. Çünkü iman bir kalkan ve hidayet vesilesi olur. Daha sonra arastirma aşamasına geçersin. Bir şeye inanarak ona inanmayı isteyerek araştırmak ile varsayimsal arastirmak arasında ciddi fark vardır. Şüpheler dediğin şey İslam'dan mi yoksa kalıplaşmış yaşam şeklimiz den mevcut sistemsel tezatlardan gelen düşünceler mi.
İman o yüzden çok önemli çünkü iman bazı şeylerin kilidini açan anahtar. İman eden bir insanın dini ve Allah Resulünu koyacağı yer ile iman etmeyen kişinin koyacağı yerde farklılıklar oluyor. Bunlar büyük farklılıklar. O yüzden öncelik bilemem değil biliyorum ve bildiğim şeyde derinlesmek istiyorum olmalı.
Allah hepimize Hidayet versin ve kopmaz ipine tutunmaktan mahrum etmesin...

Ebu Lihye Çevrimdışı

Ebu Lihye

‎لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
Hocam, bence sizin siyer dersi yapmanız gerekiyor daha sonradan da bir tefsir dersi yapmanız gerekiyor.

Sizin inançsal bir sorununuz olsa o sorunu getirir bunun üzerinden cevap arardınız. Siz sizde olanın alevlenmesini istiyor tutunmak istiyorsunuz bunu en iyi şekilde romantik olmayan bir siyer dersi ile yapabileceğinizi düşünüyorum. Allah'ın resülü Muhammed'in hayatı parlak nurlu şeriatı size yol gösterecektir biiznillah.. Daha sonrada tefsir dersleri ile siz Allahın kelamı ile hem ilahınızı hemde dinini tanırsınız.

Aşırı tekfir hastalarının reklamı ve link paylaşımları yasaktır! - islam-tr YÖNETİM

Yukarıda bıraktığım linkten ben istifade bulundum sizinde ve başka kardeşlerinde bulucağını biiznillah diliyorum.

Alemlerin rabbi olan kurumuş toprağa ağır bulutlardan indirdiği su rahmeti ile can vermiş yokluk sahasından varlık sahasına çıkarmış bir an olsun farkına varmadan asla sayamayacağımız kadar çok nefes alıp verdiğin kudretli azemetli şanı büyük olan allah subhanehu ve teala kalbimizi islam üzere sabit kılsın imanımızı ve amellerimizi arttırsın. Tevhid ve sünnet üzere ölmeyi bizlere nasip etsin biiznillah.
Allahumme amin...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm, şüphelerim olduğu için kendimi agnostik olarak tanımlıyorum. şüphesiz namaz, abdest vs çok güzel. Namaz kılıp baştan bir şeyleri kabul edip mi araştırmalıyım yoksa kesin emin olunca mı namaz kılmalıyım? Emin olmadan namaza başlamak dogmatik mi olur?

Ayrıca hiçbir din İslam kadar detaylı değil. Her konuda her şeyde bir İslami görüş var. Diğer dinler ayrı İslam ayrı. En araştırılması gereken İslam çünkü her şey çok detaylı. Atıyorum Budizm bu kadar detaylı değil. Belirli kalıpları ritüelleri vs var ama İslam kadar detaylı değil. Zamanımın büyük bir kısmını İslam'ı araştırmaya mı harcamalıyım? Yanacak olmak hatta yanlış görüşlerde olabilecek olmam hoşuma gitmiyor. İşten gelip araştırmalı mıyım sürekli? Sonuçta yaşam gayemiz ahiret. Yaş 24 bu arada.
Sizin yerinizde olsam şüphelerime rağmen beni yaratıcıya yaklaştırdığı söylenen amelleri/İbadetleri yaparak yaratıcı ile bağ kurmaya çalışırdım.
Bu arada araştırmalara da devam ederdim.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt