Soru Sürekli Aşırı Stres ve Sıkıntı Yapma Döngüsünden Nasıl Kurtulabilirim?

Mutenakıs Çevrimdışı

Mutenakıs

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum.
Ben bu stres konusunu sormak istiyorum çünkü sürekli değişik meseleler migrenimi tetikliyor, rahatsız ediyor. Hani şeytandan olduğunu da biliyorum ama çok kolay kanıyorum. Sürekli dağılıyorum, baş ağrısı, migren vs ne dersiniz?

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Ve aleykum selam ve rahmetullah ahi,

Bu konuda benim en çok tutunduğum ayetlerden, belki de ilki:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Şeytan şüphesiz sizin düşmanınızdır; siz de onu düşman tutun..."

Fâtır Suresi 6. Ayet

Ayetin başında şeytanın bize düşman olduğu belirtiliyor, ki bunu bilmeyenimiz yok. Ancak beni etkileyen bu kısmı değil, ikinci kısmındaki "siz de onu düşman tutun" emri. Öyle ya, şeytan düşmanlığı eseri bize saldırıyor, ve ama biz? Ekserimiz kurban rolünde, sadece saldırı yiyiyoruz ama karşı saldırı yok. Ve işte benim tutunduğum kısım da tam olarak bu: karşı saldırıya geçin ahi. O hareket halinde, etki ediyor. Karşılık olarak siz de hareket haline geçin ve onu etkisiz hale getirin. Bu kısım ilk savunma kısmı. Bu kısmı aştıktan sonrasında saldırıyı daha çok güçlendirin ve öyle bir hale gelin ki, değil kendinizin, yakınınızda bulunan herkesin şeytanını def edecek güce ulaşın Allah'ın izni ile. Nerede hangi ruhi bunalıma, sıkıntıya, kafa karışıklığına uğramış kişi varsa, sizin yanınızdayken ferah bulsunlar, hatta sizden aldıkları farkındalıklarla sizsiz de gayet iyi savaşır hale gelsinler. Bu şeytana vurulmuş en büyük darbelerdendir.

Bu arada niyet ve ana yol olarak bunları ilettim, bir de pratik bir yol olarak şunları söyleyeyim:

Vesvese geldiğinde şöyle bir bakın, "ne diyor" diye bir değerlendirin. Gayba (geleceğe, falanca zatın sizle ilgili düşüncelerine vs) aitse, varsa alınacak bir önlem alın, eğer yoksa da "gaybı sadece Allah bilir" deyip geçin. Bu şekilde size düşen ve düşmeyen, sizle ilgili olan ve olmayan şeyleri birbirinden ayırt etmeyi başarırsanız, bu vesveseler bir süre sonra etkisiz hale gelir inşaAllah. Sonrasında yine tuzakları devam eder ama yoğun algı bloklarını def ettikten sonrasında iç dünyanızı daha rahat gözlemleyebildiğiniz için giderek kolaylaşır inşaAllah. Yeter ki uyanıklığınız devam etsin. Bu konuda gaflete düştüğünüz anlar için dua ile korunmayı da ihmal etmeyin, bizler yoruluyoruz unutuyoruz ama Allah yorulmaz ve unutmaz elhamdülillah.

Rabbim her daim yardımcınız olsun ahi.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt