Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Suriye Zalim Işid Nusra Mucahidler Aynı Sofrada

E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
adamlar onlarca komutanı şehid ettiler hemde vahşice,el kaideyi kaale almadılar,zevahiriyi ve diğer bütün islami gurupları sahveci bilmem ne diye tekfir ettiler,islami bir mahkemede karşı karşıya gelmeyi de reddedenler yine onlar..üstelik bir yerde olupta duymadığımız bir nedametlerimi var,o da yok..peki şimdi böyle bir durumda barış olurmu bence olmaz eğerki sunni gruplar bagdatta kalıcı olarak durabilirlerse bilsinlerki sayın bagdati ve o na yakın yönetici kadrosunda bulunanların kelleleri alınacaktır..
 
D Çevrimdışı

Davet4Ever

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşler, Işid ve Nusra ve diğer İslami Cephelerden beklediğimiz budur. Eğer birbirlerini vurmadan önce omuz omuza verip düşmana karşı tek bir yürek ile hareket edilseydi çok yol kat edilmişti. Bana sorarsanız bu resimleri artık görmek istiyoruz. Allah her iki tarafı da birbirine düşürmesin, tekrar, tekrar ve tekrar islah etsin. Tabii ki bizleri de..
 
yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşler, Işid ve Nusra ve diğer İslami Cephelerden beklediğimiz budur. Eğer birbirlerini vurmadan önce omuz omuza verip düşmana karşı tek bir yürek ile hareket edilseydi çok yol kat edilmişti. Bana sorarsanız bu resimleri artık görmek istiyoruz. Allah her iki tarafı da birbirine düşürmesin, tekrar, tekrar ve tekrar islah etsin. Tabii ki bizleri de..

AMIN AMIN ..

Allah swt muslumanlarin birlesmesini istemeyenleri ve boyle guzel haberlerden rahasizlik duyanlari islah etsin yada kahr
.. amin amin amin
 
sirati mustakim Çevrimdışı

sirati mustakim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Deyr Zor’da Esad ve IŞİD’e karşı savaşan Mücahidler Şura Meclisi’nden açıklama
www.jpg

Nusret Cephesi ve 12 grubu içine alan grupların Deyr Zor’da Nusayri rejimine ve IŞİD örgütüne karşı kurmuş oldukları ‘’Şura Meclisi’’ mücahidleri bazı söylentilere cevap verdi. Bilindiği üzere bu silahlı gruplar Suriye’nin doğusunda özellikle Deyr Zor ve çevresinde; IŞİD örgütü ve Esed rejimi ile şiddetli çatışmalara devam etmektedirler. Bu açıklamanın tercümesini Ümmet İslam sitesi olarak sunuyoruz:

ŞURA MECLİSİ MÜCAHİTLERİNDEN ORTALIKTA DOLAŞAN SÖYLENTİLERE CEVAP
5 NOLU AÇIKLAMA:
Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’adır. Güzel akıbet muttakilerin, düşmanlık da ancak zalimlere karşıdır. Salat ve selam Nebimiz Muhammed s.a.v’ in aline ve ashabının tümüne olsun.
Allah swt şöyle buyuruyor:
“Kendilerine güven veya korku haberi geldiğinde, onu yaygınlaştırıverirler. Oysa bunu peygambere ve kendilerinden olan emir sahiplerine götürmüş olsalardı, onlardan ‘sonuç çıkarabilenler’, onu bilirlerdi. Allah’ın üzerinizdeki fazlı ve rahmeti olmasaydı, azınız hariç herhalde şeytana uymuştunuz.” ( Nisa:83)
Bilindiği üzere söylenti ve iftiraları yaymak bir takım nefsi harp türlerindendir. Bu, din düşmanları tarafından mücahidlerin birliklerini bozmak, onların saflarını dağıtmak ve onları bölüp parçalamak için uygulanan bir stratejidir. Fakat bu silahın hiçbir te’siri olamaz. Eğer ki şeri halin sağlıklı bir şekilde uygulanması takdiri ile ki; bu da işin ehli olan muteber komutanlara ve ilim ehline götürmekle, onların görüşlerine başvurarak onlardan işin hakikatini bildirecek izahlarda bulunmalarını isteyerek olur.
Bazı mücahitler ve aşiretler tarafından Bağdadi’nin çetesi ile barış görüşmelerinin olduğunun söylenmesi ile alakalı olarak şunu demek istiyoruz:
Bu söylentiler kesinlikle doğruluktan uzak olduğu gibi hakikatten de tamamı ile uzaktır. Elhamdülillah bu konu ile alakalı mücahitler ve aşiretler aynı görüşü belirtmektedir. (Deyr Zor’daki gruplardan bahsedilmektedir – çeviren) Bu söylenti kaç defa tekrar etti. Bu çetenin yalanları ve hileleri de bilinmektedir, o kadar kendisine yapılan Allah’ın hükmüne gel davetini reddeden ve bu reddi de ümmetin âlimleri ve komutanlarının şahitliği ile sabittir. Tüm barış görüşmelerini reddetmiştir. En son Furat ve Habur aşiretlerinin yapıp aracı olduğu barış görüşmelerini de reddetmiştir. Barış girişimini kabul etmek yerine düşmanlığını daha da tırmandırmıştır. Bu cemaatin hile ve tuzakları tüm hadleri aşmıştır.
Bu çetenin bu tür söylentileri yaymasının sebebi ise sıkıntı ve kayıplarla boğuşan askerlerinden sıkıntıyı kaldırmak istemesidir. Doğunun aslanlarının elinden (Deyr Zor ve çevresinde) -Allah onları izzetli kılsın- vermiş oldukları ağır kayıplar sebebi ile kayıpları ovaları doldurmaktadır.
Doğunun bataklığında boğuldular. Doğunun ehli tüm cesaretleri ile korkusuzca bir müdafaa içindedirler. Ondan büyüğü ise bozuk bir fikre sahip olan bu cemaatin ümmetten ve ümmetin komutan ve âlimlerinden uzak yaşaması durumudur.
Genel olarak ümmeti özel olarak da doğudaki ve Şam’daki ehlimizi müjdeler; Tağutlar ve aşırıcılara karşı olan cihadımızı devam edeceğimize ta ki Allah bizimle onlar arasında hükmedinceye ve ümmetin büyüklerinin davet etmiş olduğu şeri mahkemenin hükmüne teslim oluncaya, tevbe edip bidat ve dalaletlerinden dönünceye kadar cihad edeceğiz. Bizler ehlimizi daha fazla sabretmeye ve sebat etmeye çağırıyoruz. Muhakkak ki başarı ve Allah’ın yardımı sabır iledir. Tevhid sancakları yükselecektir. Batıl yok olacaktır. Çünkü Allah Şam’a ve ehline kefil olmuştur. Allah emrinde (işinde) galip olandır. Fakat insanların çoğu bunu bilmez. Allah Muhammed s.a.v’e ve onunun aline ve ashabının tümüne salat kılsın.
Beyanın yayın tarihi:16/06/2014

asli-
4214.jpg


kaynak-http://www.ummetislam.com/
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
yanlış hatırlamıyorsam bu resim eski.Fakat eski resimleri bulamadım.Ayrıca benim bildiğim homs vilayetinde hem abluka vardı hem de işid orada yoktu.
 
Üst Ana Sayfa Alt