tayyip başkan olsun diye "doğruysa" çoğu bu külfetin altına girmezler . açıkça yazayım egede boğulanlar esaddan kaçarken boğulmuyor zaten esaddan yakayıkurtarmış haldeler, onlar türkiyeyi beğenmedikleri için avrupaya gitmek isterken boğuluyor , burada kalma seçeneğini beğenmiyorlar . kalanlarında anca mali durumunu düzeltennler bu külfete yanaşır . zaten vatandaşlık hakkının ilk sebebi tayyipin başkanlık planları ise ikinci sebebi de devlete yığılan külfeti azaltmak öyle uhrevi sebebler falan değil . Geçenlerin çoğuda suriye vatandaşlığından çıkmayacak zatten öyle bir şartta yok , % 90dan fazlası çifte vatandaşlıkla suriye vatandaşı olarakta devam eder . benim görüşüm buyursun geçsinler ilk değiller ama çoğunun bu tip bir külfeti kabul edeceğini hiiiç sanmıyorum, ben bilem kabul etmiyorum ki zaten
ırakta saddam zulmünden göçeden 500 bin kürdün neredeyse % 80i ger i döndü , bulgaristandan gelen türklerin bile jivkov sonrası % 10 kadarı geri döndü o dönemdegelenlerin çoğud bahsettiğim çiftevatandaşlıktan yararlanıyor. burdada ilk dönecekler multeci kamplarında ayaklanıp suriye bayrağı asan ya da yenni gelen mültecileri kamplarda taşlamaya kalkışan tipler olacaktır ..
vatandaşlığın da bir bedeli var .
bu arada vatandaşlığın ne olduğunu sanıyorsunuz ki
"sen kendine layık gördüğün vatandaşlığı kardeşine hor görürsün? " demişsiniz ? Vatandaşlık onlar için nimet değil külfet olacak , burası avrupa değil kimsenin mültecileri sınırdışı ettiği yok farkı sadece süresiz ikamet izni onun bedeli de aşşağıda . burada okuyan suriyeli mülteci varsa bakın "bu tip" külfetler sizi bekliyor
yanında da bonus olarak mecburi askerlik hizmeti !
-Türkiye'deki devlet anlayışında devlet milettin yani vatandaşının hizmetçisi midir yoksa sahibi midir 1 ?
-Devlet vatandaşlık teklifi ile beyat istiyor farkında mısınız 2 ?