Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taksim Gezi Parki Protestolari

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
16:49, 06 Haziran 2013 Perşembe

erdogan.jpg


Erdoğan geri adım atmadı

Tunus ziyareti sırasında Türkiye'deki yaygın protesto hareketlerini değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası projesini uygulamakta kararlı olduklarını vurguladı.







Erdoğan, göstericilerin kışkırtıldığını iddia ederek, polis müdahalesindeki aşırı sertlikler konusunda "Özrümüzü dile getirdik" diye konuştu.
Erdoğan'ın akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.
Taksim Gezi Parkı'nı mesken tutan göstericiler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la görüşmüş ve başında Topçu Kışlası Projesi'nin iptalinin yer aldığı bir talepler listesi yayınlamıştı.
Topçu Kışlası projesi

Erdoğan, Tunus Başbakanı Kaid el Sebsi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kitlesel protestoların kıvılcımlandığı Taksim Gezi Parkı'yla ilgili olarak şöyle konuştu: "Taksim projemiz tarihi, çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Bu proje, İstanbul'a çok güzel bir ortam oluşturacaktır. Tarihi ve kültürel bilinci güçlendiren bir proje olacaktır.""Eğer toplantı yapacaksanız bu işin yeri bellidir, gider orada yaparsınız. Ancak istediğim yerde miting yaparım, yakarım, yıkarım derseniz buna müsaade edilmez."

Başbakan Tayyip Erdoğan






"Burada Topçu Kışlası var mı, yok mu?" diye devam eden Erdoğan, "Orada yapılmış olan Topçu Kışlası'nın yerine yapılmış olan şu anki uygulamayı aslına döndürüyoruz. Gerçekten mimarisiyle muhteşem bir eseri yeniden yapıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bu tür tarihi eserler aslına uygun olarak yapılır ve bununla gurur duyulur" ifadelerini kullandı.
Taksim'e "çevre duyarlılığı içinde müdahalede" bulunacaklarını söyleyen Başbakan, protestoculara şöyle seslendi: "Samimi vatandaşlarımızın arasına kimlerin karıştığını da bilmemiz gerekir. Bu vatandaşları, ülkeyi ve çevreyi korumaya davet ediyorum."
Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasının ardından büyük bir opera binası yapılacağını da sözlerine ekledi.


Polis müdahalesi

Polisin aşırı şiddet kullandığı iddialarıyla ilgili olarak, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın "gerekli açıklamaları" yaptığını dile getiren Erdoğan, şöyle dedi: "Bu iş aşırı kullanılmış gazla alakalıysa onunla ilgili özrümüzü dile getirdik. Bunları teyit etmemiz gerekiyor. Dünyada hiçbir yer yok ki, gelişmiş ülkeler de dahil, göz yaşartıcı gaz kullanmasın. Hiçbir hak, hukuk dışı yollarla aranamaz. Tüm haklar hukuk içerisinde aranır. Eğer toplantı yapacaksanız bu işin yeri bellidir, gider orada yaparsınız. Ancak istediğim yerde miting yaparım, yakarım, yıkarım derseniz buna müsaade edilmez."
22 buçuk milyon oy alan partisi hakkında kapatılma davası açıldığını hatırlatan Erdoğan, "Biz mücadelemizi demokratik olarak verdik ve sonra da yargı kararını verdi" diye konuştu.
Erdoğan, protesto hareketleriyle ilgili sözlerini şöyle tamamladı: "Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüze karşıyız fakat azınlığın çoğunluğa tahakkümünü hiç kabul edemeyiz. Bilmemiz gerekiyor ki yapmamız gereken şey hukuku korumaktır ve İstanbulumuzun doğal güzelliklerini de korumamız gerekiyor."

Pressmedya
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi


Oy uşağum güzel konuşaysun.
Cok Guzel Anlatmişsun Olaylaru
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Video oynarken cikan youtube butonuna bas ahki.

Cepten yaziyorum. Su an zor benim icin
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
tamam kardesim cepten yazdigini bilmiyordum.Allah razi olsun cevabin icin .zahmet verdim.hakkini helal et

Mavi Karadeniz TV'de yayınlanan Fıkra Zamanı programının sunucusu Abdurrahman Uzun'un Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili açıklamaları sosyal medyada yankı uyandırdı.

"BENİ DELİLENDİRMEYİN"

Eylemlerin bir hak arayışından çok halkı provoke etme amacı taşıdığını belirten Uzun, "Koç Üniversitesi'nin yerleşkesi için kesilen binlerce ağaçla ilgili neden tepki göstermediniz.. Beni delilendirmeyin" diyerek tepki gösterdi.

"KÖPRÜ İSTEMEDİLER, LÜKS ARAÇLARIYLA GEÇTİLER"

Benzer tepkilerin İstanbul Boğazı'na yapılan birinci ve ikinci köprüler için de yapıldığını söyleyen Uzun, köprüleri protesto edenlerin şimdi lüks araçlarıyla üzerlerinden geçtiğini, Boğaz'a nazır mülkleriyle servetlerini katladıklarını belirtti.

NİHAT'LA SİVRİSİNEK'E METROBÜS GÖNDERMESİ

Alem FM'de Nihat Sırdar'ın sunduğu Nihat'la Sivrisinek programına da gönderme yapan Uzun, "Metrobüs projesini hakaretlerle eleştiren Nihat, şimdi trafik yoğun olunca insanları metrobüse yönlendiriyor. O metrobüs, şimdi 24 saat hükümete, belediyeye küfreden üniversite öğrencilerine hizmet ediyor." dedi.



 
Suraka Çevrimdışı

Suraka

Jihad today, Jannah tomorrow...
İslam-TR Üyesi
Tv 24'e bir bakın. Sondakikada onbinler Erdoğan'ı havalimanında karşılıycak diyiyor.
 
samanpan Çevrimdışı

samanpan

.
Site Emektarı
sultangazi de eski adıyla gazi mahallesinde bi çocuk ölmüş bu arada 19 yaşında.
 
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şu anda Tayyipçiler havalanında toplanıyor , gösterilere karşı her hareketi kendi lehlerine kullanacaklar , bunun islam davası olduğunu zanneden arkadaşlarımız Tayyip davası olduğunu daha rahatça anlayabilirler sanırım artık ,çünkü taksimde görmediğiniz islami kompozisyon haliyle Tayyip'i karşılamaya gidenler de de yok , iktidar Tayyip'in elinde olduğu için onlara biber gazı ya da sulu tomalı müdahele olmayacak tabii ki haliyle ortalık kırılıp dökülmeyecek de . Yoksa nihayetinde taksimdeki izinsiz toplantı ise bu da izinsiz bir toplantı ... Sıkıyorsa gazlasınlar :D
 
A Çevrimdışı

abdulmuktedir

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Boğaziçili elemanların Başbakan'ın Çapulcu lafına itafen yaptıkları Şarkı
Ben hayatımda hiç nefret etmediğim kadar bu solcu kafirlerden nefret ediyorum sırf macera için gelmişler sırf zevk aldıklarından oralardalar ve bunla övünüyorlar.Bunlardaki yürek hepsini toplasan suriyedeki 6 yaşındaki çocukta yok.Tağutun kafa çalışmıyor farkli yerlerden sıkılan 2 şarjör keleş olsun bir tane insan kalmaz altlarına eder giderler o keleşin sesi bunları korkutmaya yeter.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu gösterilerin neden bu kadar abartıldığı ile ilgili değişik bir bakış açısı getireceğim:

Bu konu başlığında , olayların artmaya başladığı günlerde;
Tayyibin son ABD gezisinde ondan birşey istendiğini , ancak onun bunu yerine getirmediğinden köşeye sıkıştırıldığını
iddia etmiştim. Ancak ondan istenen şeyin adını net olarak koyamamıştım.
Bu iddiamı yineleyerek ondan istenen şeyin ne olduğunu da yeni bir iddia olarak paylaşıyorum.

ABD ve emperyalizm ve de Türkiye Tayyip = İslam denklemiyle hareket etmektedir.
Suriyede ÖSO ya silah desteği sağlandığı lafları ortalıkta dolaşmaktaydı.( gerçekliğini bilemiyoruz,) iddiam bunun doğru olması üzerine.

Emperyalizm önce Suriyede müslüman kesimin esede karşı destekleyerek, Esedi indirip yerine başka bir esed getirme çabasında idi, Ancak Başta Nusret cephesi ve diğer islami grupların elde ettikleri başarılar sonrasında müslümanlar İsrail sınırına yaklaşmış ve İsrail / Emperyalizm stratejilerini değiştirmek zorunda kalmıştır.

TAYYİP=İSLAM denklemi Tayyip = İslam= Öso + Nusra+Ahraruşşam +..... olarak algılanmış, veya algılatılmış Tayyibin sadece ÖSO ya değil diğer islami gruplara da gizli silah desteği verdiği zannedilmiştir(Bu gerçek de olabilir. ALLAH bilir . Ben ihtimal vermiyorum).

İsrailin özür dilemesi bahsettiğim strateji değişikliğinin ilk adımıdır.
Suriyede savaşın uzaması için Öso ya silah desteği kontrollü olarak verilmiş, kimi zaman da destek kısılarak ÖSO nun kontrollerinde kalması sağlanmıştır.( bunu birçok haberde de okuduk) Nusret Cephesinin biatı (ALLAHIN yardımı ile ) öyle güzel bir zamanlamada olmuştur ki, bu biattan sonra Suriyedeki cihad Tevhid merkezli hale gelmiş, ve İslami hedefleriyle, hayat şartlarını da İslama uygun hale getirerek, hem mücahitleri cesaretlendirmiş, hem de şehadete yakın olma hislerini artırmıştır. Ardından birer birer Nusretle koordineli hale gelmişler, ÖSO da erimiştir. Batı , kendi güdümüne sokmak istediği ÖSO nun eriyor olmasından ve Nusretin iyice güçlenmesinden sonra panik manevralara başlamıştır. Bundan sonra tek hedefleri kıyımın mümkün olduğunca artması , Nusretin yokedilmesi, İsrailin güven altında kalmasıdır

Nusret cephesi (en belirgin olarak onun ismini duyduğumuzdan Nusret cephesi diyorum . Kastettiğim aynı görüşteki tüm cihad gruplarıdır) nin yenilemeyeceğini anlayan Batı bu defa ÖSO yu yanlız bırakarak Esedi güçlendirme yoluna girmiştir. Ancak bunu perde arkasından yapmaktadır.

Tayyipin köşeye sıkıştığı yer burasıdır. O demokratik ÖSO fikrine kendini kaptırmış, Esed hakkında oldukça fazla konuştuğundan dolayı da bu tavrını değiştirecek pozisyonu kalmamıştır.

İsrail özrü ile israil bir adım amıştır.
Ardından Ösoya desteğin kesilmesi istenmiş,
Esed bitmek üzereyken Hizbuşşeytan devreye sokulmuş,
PKK (göreceli )tasfiye edilerek devreye sokulmuştur.
Tayyipte bir değişiklik olmayınca Reyhanlıda tekrar gözdağı verilmiş, ve ÖSO ve Nusra yaptı fikri yayılmış, Suriyelilere saldırılmıştır.

Biraz uzuyor belki ama kafamda tüm taşlar yerine oturdu. Paylaşmak istiyorum.

Patlama ; yitirilen hayatlar kadar , içerdiği işaretler açısından da önemsenecek işaretlerle doludur.
Holywood ve israil tarzı bir eylemdir. Ve özellikle okunabilecek işaretler kullanılmıştır.
PTT ve belediye binası , manası=muhatabımız devlet, ihtarımız devlete, Tayyip sana diyoruz...
Eşzamanlı 2 patlama= El kaide tarzı hava vermek için,
Sınırın diğer tarafından çekilen videonun servis edilmesi= El kaide tarzı hava vermek için,(bak tayyip sırtını dön onlara . tam zamanı, sana yardım ediyoruz bak)
Ertesi Gün yapılan açıklama: Kesinlikle El kaidenin yapmadığının açıklanması= Benimle oynamayın. Beni hafife alıyorsunuzz. ÖSO nun demokratik lider olmasını destekliyoruz. ( Hem tayyip , Hem batı için)
Olaydan hemen sonra Suriyelilere saldırılması= Türk halkına bu patlamanın nedeni bunlar fikrini vermek için
Olaydan hemen sonra Mihral isminin gündeme gelmesi= Hatayı elinden alırım ,Aleviler beni dinlerler
Alevi sünni ayrışmasının gündeme alınması= Akıllı ol bu sadece başlangıç, seni nasıl böleceğimi biliyorum.
Kameraların kayıtta olmaması= İsrail, Mossad, ABD işbirlikçilerinin devrede olmasından, Kimin yaptığını tahmin etmemiz, korkmamız için, delil brakmamak için
Patlamanın şiddeti= istersek başka yerlerini de bu hale getirecek kapasitemiz var mesajı
Tayyibin Reyhanlıya hemen gitmemesi= Zaman ihtiyacım var. Bu adamlar galiba ciddi. Telefonlar da dinleniyor. Arasak olmaz , tehlikeli. Neyse ,ABD ye gidelim de anlayalım bu defa ne istiyorlar. Hem bir de pensilvanyaya sorarız. O biliyodur.Ne de olsa eski arkadaşız
Kerry gelip gittikçe el kaide operasyonları= Ya abi bakın alıyoz işte adamları içeriye. ne diyorsanız yapıyoruz. üstüme gelmeyin.


Bu arada ABD rusya ile perde arkasında Nusrayı ortak düşman ilan ederler. İran devreye sokulur, Hizbuşşeytan devreye solulur.
Tayyibe sen Nusrayı bize ver biz de PKK yı senden kurtaralım denmiştir.



Ve ardından ABD gezisi.
ABD (emperyalizm); Koşullar değişti Tayyip bey, Biz Esedin kalmasını istiyoruz artık. İsrailin güvenliği bizim önceliğimizdir. Üzgünüz.
Ayrıca, Tayyibin kulağını çekmiştir. Reyhanlıyı gördün değilmi tayyip. Dediğimizi yapmazsan başına neler geleceğini biliyorsun. İMF borcunun bitmesi ile havaya giren tayip, onların tek silahının İMF olduğunu zannederek, Reyhanlıdaki patlamayı pek önemsememiş, Demokratik ÖSO nun desteklenmesinin devam ettirilmesini istemiştir.
bunlar madem beni yarı yolda bırakıyorlar, ben bilirim size yapacağımı düşüncesine kapılmış, veya ne yapıcam ben. Bunu nasıl anlatıcam şimdi.
Pensilvanyaya da bi sorsak. Pensilvanya patron ne diyorsa yapacağız. Terörist onlar Tayip. Onlar yakıp yıkıyor, patlatıyorlar.

Tayip ABD dönüşü tek başına kalmıştır.
Düşünecek zamannı olmamıştır. Manevra yapacak zamanı da olmamıştır.
Bu arada Suriyede mücahitler zafere yaklaştıkça Hizbuşşeytan daha da fazla devreye girmiştir.
Suriye düşeme noktasına gelince son koz olarak Hizbuşşeytan biz gitsek bile Kusayr kaybedilmemeli diyerek son koz oynanmıştır,
Rusya ABD tiyatrosu ile silah Suriyeye silah desteği yapılmıştır.
İsrail bile suriye içlerine keşif veya operasyon amaçlı asker sokmuş, tiyatrolarla israil aracı ele geçti palavraları ile dünya kandırılmış, Mücahitler almasın diye İsrail uçakları cephaneleri vurmuştur.

Reyhanlı sonrasında Tayyip Alevilere, Hizbuşşeytan, İran, Esed ittifakına 3. Köprünün ismi ve Topçu kışlası, alkol yasağı(manidar diilmi. karşısındakilerin kim olduğunu gayet iyi biliyor.Onları nasıl sinirlendireceğini de biliyor. Bu hareket islam adına değil, taktik gereğidir) manevralarını yapmıştır.

Tayyibin hizaya gelmediğini gören emperyalizm, Kusayrın da düşeceğinden korkarak tayyibin oyalamasını daha fazla beklemekten vazgeçmiştir. RTE Yavuz isminin gündeme getirerek, Bir zamanlar ermenilerin kullandığı alanlardan olan Gezi parkı ve Topçu kışlası nı gündeme getirerek ABD ye cılız bir rest çekmiştir. İsrail sözkonusu olduğundan Emperyalizm/Batı/ABD/Alevi/Şii/Esed ittifakı bu resri ciddiye alarak ve/veya almayarak Gezi parkı olayları tertiplenmiştir.

Daha öncesinde Medya, internet, TV aracılığı ile 24. kare , zihin kontrolü, biyolojik silahlar (GDO vs) ile kumanda edilebilecek olan 90 lı gençlik için kumanda düğmesine basılmıştır. Bu gençlik ve de diğer yaştakiler, yıllarca TV karşısında uyutulmuş, hayat pahalılığı, TV ve medyada kültür aşağılamaları, ezik oldukları hissinin sürekli verilmesi, kredi kartı, banka borcu vs ile insanlıklarını unutmuş halde iken onlara taksim meydanında sahte cennet gösterilmiştir. Bu sahte cennet Sosyalizm ve Zeitgeist akımının izlerini barındırmaktan çok kendisidir. Tüm dünyada bunun TV lerde gösteriliyor olması da bu akımın Türkiyede ilk denemesi olmasından ve bulaşıcı hastalık gibi heryere yayılması istendiğindendir. (bedava y,yecek standları, sınırsız özgürlük, oynamalar, zıplamalar, gülmeler, hayatı ciddiye almamalar. Bunca espri üretiliyor olması , hayat ile dalga geçmek manasındadır. ve ideolojisi olmayan gençlik için taksimdeki bu görüntüler gençliği hipnoza sokmuş, Taksim meydanı bağımlılık haline gelmiştir.KAlabalık ord olunca güç orda olacaktır. Ve bu kalabalık birileri için sadece canlı kalkandır. Onlar eskisinden daha fazla köledirler şu an. Amaçsız , bilinçsiz, dinsiz askerler. Ve tahmin edilemeyecek derecede itaat etmeye hazır durumdalar. Onları kontrol edecek malzeme başıboşluk ve eğlencedir. Dünyada hiçbirşey onları ilgilendirmez. bugünü yaşamak ve zevkini sürme peşindeler.

Bir zamanların Sosyalizminin yeni hali olan Zeitgeist , İlluminati, Mason locaları, Aleviler , bilinçli veya bilinçsiz olarak tek bir düşman için işbirliği içine girmiştir.

Tayip yalnız kaldığından ve olayları hafife aldığından, Kuzey afrikadan fikir ve destek arayışı için yola çıkmış, ama daha uçaktan iner inmez yumuşama işaretleri vermiştir. Bu arada polislerin göstericilere olan tavrı yumuşatılmış, tamam obama abi, kızma biraz zaman ver dercesine bir sinyaldir. yapacağı 2 görüşmeden reddedilmesi siyasi bir skandal ve tokattır aslında. Bu Batının aceleci olduğundandır. Bir defa daha yalnız bırakılmıştır. Tayip ise cevaben buna dün kandil gecesine 2 saat kala polisi göstericilerin üzerine salmış, Rizede yandaşlarını sahaya indirmiştir.İslamın sahaya inmesini istemiştir.



Sözkonusu olan Mescidi AKSA, Armegeddon, Vaadedilmiş topraklardır. Kaleleri düşmek üzere olduğundan panik halinde tün kozlarını oynamaktalar.

Emperyalizm şu an İslama rest çekmiştir.
Tayyip efendi %50 yi evde tutuyorum derken aslında gezi parkı eylemcilerini değil bu bahsettiğim ittifakı muhatap almıştır.
Tayyip siyasi ömrünün bittiğinin farkındadır.
Sahiden de İslamın başkaldırmasını o da istemektedir. Ancak gururu mağlubiyete izin vermemektedir.
,onun şu an istediği , kendisini devreden çıkaranın Batı değil, İslami kesimin rest çekerek meydan okumasıdır.

Batı geri adım atmayacaktır.
İslami kesim sabrettikçe üzerine üzerine gidecektir.

Çünki Dünya ekonomisi çökmüştür.
Çünki ne sokakta gösteri yapanların bir değeri vardır, ne de islam için çarpışanların.
Çünki İsrailin kurtarılması gereklidir.
Çünki Suriyedeki mücahitler 1 şehit verince yerine 2 mücahit gelmektedir,

Myanmardaki olaylarda bundandır,
Maliye fransanın gitmesi de bundandır.
Ürdünde yapılan tatbikat da bundan dolayıdır.

biz olayları yakın gözlüklerimizi takarak okumaya çalışıyoruz.
Bundan taşları yerlerine koyamıyoruz.


Çok eleştiri alacağını biliyorum bu yazının.
Ama ben böyle düşünüyorum.


ENFÂL - 30


[TR="bgcolor: #FF9900"]
İbni Kesir
:
Hani küfredenler; seni tutup bağlamak, yahut öldürmek veya çıkarmak için düzen kuruyorlardı. Onlar düzen kurarlarken Allah da düzenlerine müdahale ediyordu. Allah, düzen yapanların en hayırlısıdır.








Şu an Tayip efendi afrikadan dönüşte konuşmasını yapıyor.
Konuşma sonrasında olacaklara göre yazının devamını yazmayı düşünüyorum
 
Üst Ana Sayfa Alt