Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taliban; gerekirse yüz yıl daha savaşırız.!

عبيد Çevrimdışı

عبيد

إذا لم تخلص فلا تتعب
Taliban’dan, Trump yönetimine rest: ABD ile gerekirse yüz yıl savaşırız!
ABD'nin görüşmelerden çekilmesi ile ilgili Rus basınına konuşan Taliban heyeti, 'Amerikan tarafı pazarlık yapmaya istekli değilse ve masada barış istemiyorsa, kendimizi savunmak zorunda kalacağız. Bunu 100 yıl boyunca yapabiliriz' açıklamasında bulundu.
talibandan-trump-yonetimine-rest-abd-ile-gerekirse-yuz-yil-savasiriz-24164a66.jpg


ABD'nin görüşmelerden çekilmesi ile ilgili rus basınına konuşan Taliban heyeti, "Amerikan tarafı pazarlık yapmaya istekli değilse ve masada barış istemiyorsa, kendimizi savunmak zorunda kalacağız. Bunu 100 yıl boyunca yapabiliriz" açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, bir ABD askerinin de öldüğü Kabil'deki saldırıdan dolayı Taliban'la devam eden barış görüşmelerini durdurduğunu duyurmasının yankıları devam ediyor.

resim-ab7d8982.jpg

Konuya ilişkin Rus yayın kuruluşu RT'ye açıklamalarda bulunan Taliban heyeti, Taliba'nın hala müzakerelere bağlı olduğunu ve masa dışındaki bir askeri bir çatışmanın çözüm getirmeyeceği kanaatinde olduğunu belirti.

Trump'ın açıklamalarını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen heyet, bulundukları yere (görüşmelere) geri döneceklerini umduklarını ifade etti.

Savaşın Taliban'a dayatıldığını söyleyen Taliban temsilcilerinden Şir Muhammed Abbas Stanikza şöyle konuştu:
''Bizim mücahitlerimiz Washington'da değil, ABD askerleri Afganistan'da. Burada savaş bize dayatıldı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, görüşmeler sürerken bir televizyon programında 1000'den fazla Taliban militanını öldürdüklerini söylüyor. Bay Pompeo, binlerce Taliban'ı öldürdüğünü itiraf ediyor. Onlar binlerce kişiyi öldürebiliyor, neden biz birini veya ikisini öldüremiyoruz? Bu bizim hakkımız. Kendimizi savunmalıyız, insanlarımızı savunmalıyız.''

Trump yönetiminin son anda barış görüşmelerinden çekilerek Obama yönetiminden çok da farklı olmadığını gösterdiğini belirten Taliban temsilcisi, Washington'un sorunu çözme ve savaşı bitirme isteğini sorguladı.
Savaş istemediklerini vurgulayan Stanikza, ''Amerikan tarafı pazarlık yapmaya istekli değilse ve masada barış istemiyorsa, kendimizi savunmak zorunda kalacağız ve bunu 100 yıl boyunca yapabiliriz.'' dedi
resim-1b3742dc.jpg


Kaynak: Doğru Haber
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
:) sehiD ebu huzeyfenin dedigi gibi
Bal arısı taliban
 
Benzer konular Forum Tarih
suskun yolcu Güncel Haberler 9 2K

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt