Soru Taliban - Pakistan Çatışmasında Tarafımız ne Olmalı?

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

لِلّٰهِ🏴
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleyküm kardeşler,

Taliban'la Pakistan çatışıyor bu konu hakkında bilgi sahibi ahiler durumu anlatabilir mi?
İki tarafında halkı Müslüman değil mi neden çatışıyorlar?

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam ve rahmetullah

Talibanı hindu puthaneleri, şiiler ve harbilerle normalleşme gibi sebeplerden eleştiriyorum ancak Şeriat hukukunu ciddi ölçüde adam akıllı uyguluyorlar.

Bildiğim kadarıyla pakistan bu konuda öyle değil.

Kaldı ki pakistan geçmişten bugüne kadar Müslüman Afganları birkaç kez arkadan vurmuş, abd işgali zamanında da batıya yardım etmiş öğrendiğim kadarıyla.

Ara sıra Talibanı tahrik etmeye yönelik hamleler yapıyor. Sadece birisini söyleyeyim, geçenlerde de 40 bin Afganı sınır dışı etmişlerdi. Taliban lideri buna rağmen onlarla bir araya gelip arayı yumuşatmıştı.

Ve pakistanın Afiye Sıddıki'ye abd tarafından yapılan zulmü savunduğunu, amerikanın orta doğu komutanına madalya taktığını okumuştum.

"Tehrik-i Taliban Pakistan" ın amacı Pakistana adam akıllı bir İslâm yönetimi kurmak sanırım ve bu yüzden geçen gün saldırdılar.

Pakistanın anayasası hakkında çok iyi derece bilgim yok, Şeriata tamamen uygun olmadığını okumuştum. Zaten Şer'i bir anayasası yoksa çöpe at gitsin pakistanı.

Uzun lafın kısası Taliban haklı duruyor. Arka planda yaşananları bilemeyiz. Allahualem

Geri
Üst Ana Sayfa Alt