1. Kafirlerden yardım alma konusunda burada bazı izahatlar var:
Şeyh Muhaysini tabi olmak ile müstakil yardım almanın arasındaki farkı açıklamaya çalışmış. Tabi buna dikkat edilmeli. Ruslara karşı savaşta olduğu gibi olmasını kastetmiştim, ABD'ye hizmet etmeyi değil. İttifakın doğasına hiç değinmedin. Resulullah (s.a.v.)'ın bedevi kabilelere para teklif edip tarafsızlıklarını satın alması gibi en alt derecede bir kamplaşma bile bu zayıf halimizle gerekli olur.
2. Türkiye burada mevzu değil, ama Türkiye için aynısını söylemememin nedeni, Türkiye halkının küfür bayrağı altında (kimisi zaruretten, kimisi batıl bir tevil öne sürüp kendi seçimiyle) hareket etmelerine rağmen Müslüman oluşu. Hatta kafir yapının hükumetinde tevil sahibi takiyeci İslamcılar var. Müslüman olmalarına rağmen iktidarda kalmak için küfre yakın, küfre işaret eden sözler sarfediyorlar arada sırada, ama bunu nefyedici açıklamaları da mevcut. Bu durumda saflar ayrılmadan bir çatışmanın olması büyük zararı beraberinde getirir. Çin idaresi, ordusu ve askerleri ise fertler bazında anadan doğma kafir. Ayrıca Çin Müslümanlarının durumu ile TR Müslümanlarınınki birbirinden tamamen farklı.
PKK da bu noktada Çin'e benzer. İçlerinde belki örgütün ideolojisini tamamıyla benimsemeyen birtakım cahiller varsa da, takiyyeci yoktur ve yapı ile yönetim ikisi de İslam düşmanıdır. Buradaki fark, PKK'ya katılan birtakım cahillerin ideolojiyi reddetmede cahil olmalarıdır (itikadî). TR kurumlarına iltihak edenler ise ideolojiyi reddetmekle birlikte (itikadî), bu kurumlara katılmanın caiz olacağına dair batıl teviller ortaya koyarlar (amelî). TR ve kurumlarının yapısı fasittir, ama zaruret ve maslahat öne süren sayıca büyük bir Müslüman topluluk bu yapıya katılmayı batıl bir teville meşru görüp, ona katılmaktadır. Bu durumda safların ayrışmasını beklemek en doğru seçim Allahu alem.