tepki vermemDüşünelim,pkk gibi mürted bir örgüt,bugün askeri bir okula baskın yapsa ve oradaki 17 yaşındaki erkekleri öldürse,bir insan olarak nasıl bir tepki verirsin?
tepki vermemDüşünelim,pkk gibi mürted bir örgüt,bugün askeri bir okula baskın yapsa ve oradaki 17 yaşındaki erkekleri öldürse,bir insan olarak nasıl bir tepki verirsin?
Ben veririm,çünkü zülüm zülümdür.Suçsuz sebebsiz insanları öldürünleri sessizlikle karşılayamam.tepki vermem
Birbirimizi anlamıyoruz...Ümmet dediğin kitlenin çoğunluğu daha tevhidi kavramayıp ve içselleştirmemişken ... bunların Mücahitlerin davasını anlamasını beklemiyorum zaten ... çoğunluğun düşündükleri doğrudur saçmalağını anlatma istersen . ...
Kafirler zaten dediklerini yapıyor ... Sofiler gibi bir tokat daha misali bekleyen acizlerden mi olalım. O zaman siz niye PKKlıları öldürdünüz ... size saldırı anında ölenlerden bahsetmiyorum ..
eli silah tutanlar ölmüş ... daha neyi savunuyorsun anlamıyorum ...
Mücahitlere militan denilen, onlara yapılan operasyonu paylaşan ve bundan haz duyan biri gözümde eşşekden farkı yoktur ...
Değerli abem,ben eylemlerde izlencek yöntem ve eylemin doğuracağı sonuçlar özerinden bakışımı belirttim..@Hattab Amedi abi Bu zatlar "Askeri Okul" da öğrenci ve tağut ordusuna hizmet için yetişiyor. Bu yetmez mi?
Değerli abem,ben eylemlerde izlencek yöntem ve eylemin doğuracağı sonuçlar özerinden bakışımı belirttim..
11 Eylul ile bunu kiyaslamak yanlış bence. Buradakiler ASLİ kafir değil ve (islama göre ergen sayılsalar bile) insanlarin ekseriyetinin gözünde bunlar çocuk. Dolayısıyla medyaya bu operayon "Taliban müslüman cocuklari öldürdü" olarak yansıdı.Akhim bu senin dediğin sonuçlar her saldırıya yorumlanabilir. Bu yaklaşımla 11 eylüle de karşı cikilabilir, tabii 11 eylül nass değildir ancak bu tür ictihadlardan dolayı mücahidleri kınamak ve zulümle itham etmek ne kadar doğru? Sonuçta pazara, markete saldirilmamis, askeri okula saldirilmis
Akhi şeriata göre 9-10 yaşında ki de çoçuk olmayabilir Ayşe (ra) gibi. Bizim tartıştığımız bu operasyonun şeriata göre uygun olup olmayışı değil. Biz bu operayon islamın maslahatı açısından faydalı mı zararli mi onu tartışıyoruz.ingilizce yazan bir twitterda gördüm 15-20 yaş arası 132 çocuk 9 da yetişkin taliban tarafından öldürüldü diye,en küçüğü 15 yaşında olanlar çocuk sayılmaz, o zaman beni kurayza yahudilerinin öldürmesinde peygamberi'de suçlamanız lazım, onlarda etek traşı gelen erkeklerin hepsini öldürmüşler
sonuçta o okuldan mezun olanlar mücahitlere karşı savaşacakdı
11 Eylul ile bunu kiyaslamak yanlış bence. Buradakiler ASLİ kafir değil ve (islama göre ergen sayılsalar bile) insanlarin ekseriyetinin gözünde bunlar çocuk. Dolayısıyla medyada bu operayon "Taliban müslüman cocuklari öldürdü" oldu.
Haklısın hocam bizim onlara bir şey demeye hakkımız yok gerçekten. Ancak diğer cihadi cemaatler (Afgan Talibani) de bu yönde bir açıklama yapınca biz de kendimizce bir şeyler yazdık. Allah affetsin.Mucahid bir ameliye yaparken, getirisini götürüsünü hesaplar ve Allaha tevekkul ederek girişir. İşin sonucunda Allahın planı dairesinde beklenen netice olmadı diye eleştirilemez.
Rasulullah (s.a.v.) Uhudda gençlerin ağırlık vermesi sonucu şehrin dışında savaşa girişmeye karar vermiş, işin sonunda Allahın takdiri meydana gelib 70 sahabe şehid olunca, "Muhammed (s.a.v.) gençlere uydu, böyle oldu" diye söylenenler olmuştu.
Diyeceğim o ki, cihad esnasında, canını ortaya koymuş ve öleceğini bilerek bir ameliyeye girişen mucahidler hakkında, medyanın havasını koklayarak koltuk üzerinden kavye kadı'lığına soyunan bizler haddimizi bilelim.
O mucahidler Allahın huzurunda bize dese ki "siz , farz-ı ayn oan cihad esnasında karı ve annelerinizle oturup kalarak bize destek vermediğiniz için gücümüz yetmediğinden böyle istişhadi eylemlere girişmek zorunda kaldık" ne cevab veririrz?
Mucahidlere nasıl operasyon yapılır, en iyi işkence ve savaş taktikleri, terörist öldürmede etkili silah çeşitleri nelerdir, Nato ve ABD predatorlerine nasıl gps koordinatları verilirin eğitimini gören mezuniyet öncesindeki mustakbel askerlere operasyon yapılması ile tekrar acı gerçeklerle yüzleştik.
11 Eylül bayramından sonra da aynı düşüncenin mahkumları Usame bin Ladin ve hareketi kınamış; hatta medyanın da etkisiyle sinelerindeki munafıklığı örtbas etmeye çalışan sözde İslami şahsiyet ve cemaatlerin kinlerini kusarak kâfirlerin aralarına koşuştuklarını da şahid omuştuk.
Kısacası mucahidleri her an ve dönemde kınayanlar olacaktır, hele ki zayıf durumdayken; bu kadar menfi propaganda yapılırken Allahın dini için canını ve malını feda edenleri savunabilmek, arkasında olabilmek hatta bi'l-fiil destek verebilmek suç görülürken.
Bizler cahiliyyenin hüküm ve hakim olduğu coğrafyalarda yetişmeden dolayı böyle tutarsız ve sözde insancıl (!) düşünüyoruz. Şunu tekrar hatırda tutalım ki Cihad Allah yolunda en büyük ticaret (Tevbe 111), ticarette de kâr da zarar da kardeştir. Kâr varsa cihad doğru, zarar varsa cihad hatalı anlayışını bırakmalıyız.
Afganistan Talibanı neyi nasıl kınadığını tam olarak bilmiyoruz.Haklısın hocam bizim onlara bir şey demeye hakkımız yok gerçekten. Ancak diğer cihadi cemaatler (Afgan Talibani) de bu yönde bir açıklama yapınca biz de kendimizce bir şeyler yazdık. Allah affetsin.
Sedd-u zerai , farz-ı ayn cihadı yerine getirenlere, mustehab olan Kâbe'nin asli ilk temellerine inşâsını çevirmemesini delil getirebilmek için normal bir beyin taşımamayı gerektirir. Bunda iyi niyet aramıyorum!
Bir bacımızın tesettürü sebebiyle Yahudi kavmini sürüp atan peygamberin ummeti, kelime oyunlarıyla böyle zelil düşüncelere giremez!
bunu düşünebilmen için pakistan taliban'ına katılman gerek akhi.bu kardeşiniz de, bu eylemi farz-ı ayn görenlerin normal bir beyin taşımadığını düşünüyor