İslam veya Kur’an deyince azılı boğaya dönen insanlar dillerinden Hallac ve Mevlana - bizim Mevlamız yalnız Allah’tır- düşürmüyorlar. Bugün bir amca ile tartıştım Kemalist solcuydu ama semah filan anlatıyordu, biraz alevilik biraz mevlevilik biraz kemalizm kafasında çorba etmiş birisiydi. Sonra da ben ateistim dedi çıktı.. Ben de kendisine Allah’ı yok saysan da ölümü yok sayamazsın bir gün hepimiz öleceğiz ve hepimiz Rabbimizin huzurunda hesap vereceğiz. İnsan kabul etse de reddetse de gerçek değişmez, dönüş yalnız Allah’a dır, dedim çok uzatmadım. Adam akılcı geçiniyordu ben de ben akılcı insan Rabbine hiçkimseyi şirk koşmayandır dedim. Pek dinlemeyi bilmeyen birisi olduğu için uzatmadım.
Adam bana Hallacı anlatmaya başlattı. Hallacın görüşünün Kur’an da delili olduğunu ve benim İslam’ı bilmediğimi söyledi. Ben de vahdeti vücut filan şizofrenik fikirlerdir Adam bakara suresinde Allah’ın ademi kendi suretinde yarattığını filan söyledi. Ayetleri saptırıyorlar. İslam’da hiçbir şey bilmeyen birisi bile yaratan ile yaratıcıyı ayırır ve asla benzerlik kurmaz dedim. Enel hak maneviyatın zirve noktasıymış filan..
İşin özü arkadaşlar bu tasavvuf denilen zırvalık, sandığımızdan daha fazla zarar veriyor dinimize, bir de tasavvufu böyle üst aydın anlayışmış, manevi aydınlanmaymış gibi havalar var..
Halbuki bu tarikat şeyhi denilen şeyhleri kadar kibirli, ahlaksız insan az bulunur. Kastettiğim sadece bugünkü şarlatanlar değil eski ağababaları da öyleydi..
Müslümanlara tasavvufun verdiği zararı bence hiçkimse vermedi.
Adam bana Hallacı anlatmaya başlattı. Hallacın görüşünün Kur’an da delili olduğunu ve benim İslam’ı bilmediğimi söyledi. Ben de vahdeti vücut filan şizofrenik fikirlerdir Adam bakara suresinde Allah’ın ademi kendi suretinde yarattığını filan söyledi. Ayetleri saptırıyorlar. İslam’da hiçbir şey bilmeyen birisi bile yaratan ile yaratıcıyı ayırır ve asla benzerlik kurmaz dedim. Enel hak maneviyatın zirve noktasıymış filan..
İşin özü arkadaşlar bu tasavvuf denilen zırvalık, sandığımızdan daha fazla zarar veriyor dinimize, bir de tasavvufu böyle üst aydın anlayışmış, manevi aydınlanmaymış gibi havalar var..
Halbuki bu tarikat şeyhi denilen şeyhleri kadar kibirli, ahlaksız insan az bulunur. Kastettiğim sadece bugünkü şarlatanlar değil eski ağababaları da öyleydi..
Müslümanlara tasavvufun verdiği zararı bence hiçkimse vermedi.