Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Telefonun Pili Çıkarılsa Da Dinlenebilmekte

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Telefonun Pili Çıkarılsa da Dinlenebilmekte

telefon-dinleme-2.jpg
12452.jpg







Telefonlar nasıl dinleniyor?
Bilgisayar programcısı ve yöneticisi AK Parti'li Ercoşkun, telefon dinlemenin 'şifrelerini' anlattı.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, telefon dinlemenin ''şifrelerini'' anlattı. Telefon açıksa, kişinin nerede olduğunun metre metre görülebileceğini belirten Ercoşkun, telefon kapalı iken, aranarak açılmadan ortamdaki konuşmaların dinlenebileceğini kaydetti.

Milletvekili olmadan önce ''bilişim 500'' sıralamasında ilk 400 arasında olan bir şirketin Genel Müdürlüğünü yapan bilgisayar programcısı ve yöneticisi Ercoşkun, yasadışı dinlemeler ve dinlemenin nasıl yapıldığı konusunda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Ercoşkun, ''Yasa dışı dinlemelerle ilgili araştırma önergesi haftaya görüşülecek ve muhtemelen Araştırma Komisyonu kurulacak. Telefon ve ortam dinlemeleri nasıl oluyor, bununla ilgili teknik bilgi verebilir misiniz?'' sorusu üzerine, dinlemenin, geçmiş süreçte Türkiye'nin çok fazla gündeminde olan, bir dönemde de suistimal edilmiş olan bir konu olduğunu söyledi.

Bununla ilgili yalan yanlış şeylerin de konuşulduğunu belirten Ercoşkun, telefon dinlemenin teknik anlamda bir çok yolunun olduğunu kaydetti.

Ercoşkun, şöyle konuştu:

''En başta, kullandığımız cep telefonları bir araç. Bu telefonlarla, operatörler vasıtasıyla telefonumuz açıksa, 24 saat, metre metre nerede olduğumuzun görülmesi mümkün. Cep telefonu operatörleri, konum bilgisini her saniye mevcut sinyallerle, operatörün kendi bilgisayar sistemleri üzerinde bunları kaydediyorlar. Diğer taraftan cep telefonu ya da sabit telefonla yaptığımız konuşmaları da kaydediyorlar.

Peki bir görüşme yokken nasıl dinlenilir? Bu, yazılımla, bilgisayar programları vasıtasıyla sağlanabilir. Artık mevcut telefonlarımızın bir çoğu akıllı telefon. Gerçi akıllı olmayan telefonlarda da bu yapılabilir. Akıllı telefonlar üzerine yüklenecek küçük bir programla ki 300-400 TL'lik programlardan tutun, 2-3 bin TL'ye kadar programlar var; bu programlar karşı tarafın telefonuna yüklendiği takdirde, bu bir SMS'le veya direkt kablo vasıtasıyla gerçekleştirilebilir. Bu programlar sayesinde, o anda bulunduğunuz ortamdaki konuşmalar diğer tarafa, bilgisayar sistemine veya telefona aktarılabilir. Hatta sms'ler de e-mailler de aktarılabilir. Bütün bunları bu yazılımla yapmak mümkün. Bu yazılım, telefonu arayıp o anda açıldığını göstermeden, yani ekran kapalıyken, sinyal vermeden, titreşim içinde olmadan da telefonu açıp, sizin o anda o ortamdaki konuşmalarınızı karşı tarafa aktarabiliyor.''

Ercoşkun, ''Peki bataryası çıkarılsa ne olur?'' sorusuna, ''Bataryası çıkarılsa bile çok kısa sürelerde bu yapılabilir. Çünkü içerisinde, mevcut sistemi akü dışında besleyen gene bir enerji vardır. O enerji ne kadar enerji sağlıyorsa o kadar sürede o yapılabilir'' yanıtını verdi.

-''Bir çok kişinin bulunduğu ortamdaki sesi ayırt ederek kaydediyor''-

Frekanslar yakalanarak, antenler sayesinde ortam dinlemesi yapılabileceğini ifade eden Ercoşkun, ''Ortam dinlemeleri... Basında duyduğumuz minübüsler, araçlar bu amaçla kullanılıyor. O da o frekansı yakalayarak, o frekans üzerinden bu bilgileri alabiliyor. Telefon sonuçta operatörle bir iletişim kuruyor, arada bir sinyal alıp verme var. Bu sinyali yakaladığı anda, sizin o sinyal üzerinden bulunduğunuz ortamdaki görüşmeleri aktarabiliyor'' dedi.

Ali Ercoşkun, ''Bulunduğumuz ortamda biz konuşuyoruz ancak bizim dışımızda başka konuşanlar da var. Bizim konuşmamızı nasıl ayırt ediyor peki?'' sorusu üzerine, dinleme yapılacağı zaman ortamdaki konuşmaların hepsinin kaydedildiğini söyledi. Sesleri ayrıt eden programlar olduğunu ifade eden Ercoşkun, ''Kişinin sesini bir kez kaydettiğiniz zaman, daha sonra o programlar vasıtasıyla o ortamdan sesi ayırt ederek alabiliyor. Hatta bilgisayar programları sayesinde, bu sesi bir kez kaydedip, sonra o sesten farklı konuşmalar bile yaptırılabilir'' diye konuştu.

''Bakanlara dağıtılan özel telefonlarla dinleme yapılıp yapılamayacağının'' sorulması üzerine Ercoşkun, o telefonlarda sesin şifrelenerek yollandığını kaydetti.

O telefonlardan karşı tarafa veri iletilirken, sesin kripto denilen bir işleme tabi tutulduğunu ifade eden Ercoşkun, ''Yazılım sayesinde ses şifrelenerek yollanıyor. Dolayısıyla dinlense de bir şey anlaşılmıyor. Kaydedilse bile o şifreyi kırmadan, çözmeden anlamlı bir hale gelmez. O yüzden o telefonlar güvenli'' diye konuştu.

-''Artık her önüne gelen ahmeti, mehmeti dinleyemiyor''-

Ercoşkun, yasa dışı dinlemeler ve özel hayatın gizliliğinin ihlali konusunda kurulması düşünülen Meclis araştırma komisyonunun nasıl bir çalışma yapabileceği yönündeki soruya, şu yanıtı verdi:

''Ülkedeki demokratik gelişmeler sonucunda geçmişte suistimale uğrayan birçok konu ortadan kalkmış durumda. Artık öyle her önüne gelen gidip de ahmeti, mehmeti dinleyemiyor, bunun için mahkeme kararı gerekiyor. Ancak buna rağmen bazı suistimallerin olduğunu da görüyoruz. Biz bu konu hakkında yapılabilecek, eğer kanuni düzenlemeler varsa bunlar, bunun yanında mevcut yapılar içerisinde gene genelgelerle düzenlenebilecek konular varsa bunları tespit etmek istiyoruz. Kamuoyunun zihninde bulunan geçmişe dair kötü izler ortadan kalkacak, şu anki durum net bir şekilde aydınlanmış olacak. Bundan sonra da yapılması ve atılması gereken adımlar varsa bunlar tespit edilmiş olacak.''

Ercoşkun, ''Polis ve jandarmanın dışında bazı kişilerde de dinleme cihazı olduğu söyleniyor'' sözleri üzerine, ''Geçmişte öyle veya böyle bunlar bazı organlar tarafından kabul edilebiliyorken, şimdi bunların tamamı suç. Eğer bunu yasa dışı yapan örgütler veya kurumlar varsa, şu anda suç işliyorlar demektir'' dedi.


74424.jpg


Bu uygulamayla isteyen istediğini dinliyor! - 15.08.2012 17:02 - Haber Name
 
Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
akıllı telefonlar için anti virüs yazılımları acaba fayda veriyor mudur? gerçi anti virüsler de mantıken güvenilir değil ya
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
bende ekleyecektim sen eklemişsin abi.
telefonları konuşma yapılan mekandan en az 2-3 duvar öteye sesli bir ortama koyulduğunda seslerin dinlenilmesi ve ayırt edilmesi zorlaşıyor.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şimdi Devletin dinlememesi gibi bir seçeneği yok.Zira orepatörler üzerinden iletişime geçiyoruz.Pekala Operatörlerin altyapılarını çok rahat bir şekilde istihbarat kullanıyor.Eğer bir Müslümansan Kesinlikle emin ol ki telefonun dinleniyor.Bunu da ilkel aletlerle yapmıyorlar,eski filmlerdeki gibi paralel bir telefonu açıp kulaklarına dayamıyorlar.Konuşmalar Ortak bir havuza kaydadediliyor.Anahtar kelimeler vardır örneğin "pkk" bu sözcük geçtiği zaman sistem taraıfndan otomatik takibe alınıyor ve her türlü iş için kullanıyorlar.Ki bu ülke için herşey terör olduğu için anahtar kelimelerin çokluğunu tahayyul edersinizdir umarım.

Tedbir olarak bir Müslümanın Telefonlarındaki konuşmaları kısmasını doğru bulmuyorum.Nice tanıdığım insanlar var, Gizli kalabilmek, devlet baskısından kurtulmak için özellikle 28 Şubat sonrasaı böyle taktikler geliştirdiler pasifleştiler,sindiler ve silindiler...Nice de tanıdığım insan var dinleyeni de anlattığı da var,Allah'ın izniyle bir sıkıntıları yok.

Ha Tabiri Caiz ise büyük bütçeli bir iş yapılacak ise tabi ki böyle durumlarda tedbir almak gerek.ONun dışında Örneğin Tevhidden bahsettiğin bir sohbet esnasında Telefonların açık kalmasının bir mahsuru olacağını sanmıyorum.Bırakın açık kalsın Belki İStihbarat da imana gelir :)
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
dediğiniz gibi çok ketum gibi davranınca her konuşmada bir şifre bir mana arıyorlar.Normal konuşmaya devam etmek gerekiyor.

99 istanbul olaylarında olayı yapanların telefonları dinlenmediği halde 1 ay öncesinin kayıtlarına ulaşılmıştı.Yani dinleme izni değilde alınmış kayıtların dinlenilme izni alınıyor bence :)
 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
cep telefonundan bulmak kolay ama,yazılanları net de bulmak daha da kolay,bir virüs gibi düşünün hatta amerikan bir film vardı mel gibsonun komplo teorisi,o adamın yaşadıklarından daha beter durumda şu anki müslümanların hali,uzaya uydu fırlatma yarışları,neti kontrol edebilmek için,google,yahoo,facebook gibi sitelerin internet trafiğinin %90 ı nı kontrol edebilmesi gibi şeyler,şeytanın oyunları resmen,bu konuları araştırdıkça imanım fazlalaşıyor elhamdülillah,ve kafirlerin o kadar ilginç çalışmaları var ki,mesela seslerin uzayda kaybolmaması teorisine dayalı olarak,eğer keşfederlerse 2000 sene önce hz isa nın neler konuştuğunu bile ,hatta atilla nın,papayla roma kenarın da,bir ağaç altında neleri konuşupta romayı işgalden vazgeçtiğini bile bulabileceklerini sanıyorlar,ama belki de hayırlısı böyledir.en azından duyan iman eder diyorum:D
 
Said El Ensariyy Çevrimdışı

Said El Ensariyy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Teknoloji o kadar ilerliyorki bu kafirlerin işine yarıyor genelde, özellikle telefondan ziyade laptoplarında dinlenme ihtimalide var...Laptoplarda bulunan mikrofondan dinleme yapıalbilir hatta ekranın üstündeki kameradan bile biz farkında olmadan izlenebiliyoruz...
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
o kadar detaya girmek istemedim.Yoksa burda nelerden dinlenebiliyor ve ne şekilde dinleniyor diye anlatırdım ama malum sebepler işte :)
 
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
telefon dinleme bir program vasıtasıyla ama her iki telefondada o program yüklü olmalı..bir diğeride asla önlenilemiyecek olan şebekenin dinlenilmesi olayı..bu nedenledirki zaten telefon dinleme davalarda suç olarak kabul edilip haklı iken haksız durumada düşülebiliyor..sebeb dinleme olayını ve kaydedildiğinizin haberinin verilmemesinden dolayıdır..zaten sık sık şebekelerden,bankalardan,ptt den yapılan ilk konuşma..!.. konuşmaların kaydedildiğinin bilgisininde verilmesi bu yüzdendir..
 
Abdussamed Seyhani Çevrimdışı

Abdussamed Seyhani

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Teknoloji o kadar ilerliyorki bu kafirlerin işine yarıyor genelde, özellikle telefondan ziyade laptoplarında dinlenme ihtimalide var...Laptoplarda bulunan mikrofondan dinleme yapıalbilir hatta ekranın üstündeki kameradan bile biz farkında olmadan izlenebiliyoruz...
Evet Haklısın Kardeş... Bilgisayardaki kameradan bile İzlenebiliyoruz. Benim bir tanıdığım kardeşin arkadaşını polis gözaltına almış ve onunla ilgili öyle resimler göstermişler ki Çocuk bile hayret etmiş bu resimleri nasıl çektiler diye..
 
Mujahida Çevrimdışı

Mujahida

Üye
İslam-TR Üyesi
Evet Haklısın Kardeş... Bilgisayardaki kameradan bile İzlenebiliyoruz. Benim bir tanıdığım kardeşin arkadaşını polis gözaltına almış ve onunla ilgili öyle resimler göstermişler ki Çocuk bile hayret etmiş bu resimleri nasıl çektiler diye..

Onun icin laptoplar'daki kamerayi yapistirmak gerekiyor... o zaman izlenmeyi engelleyebilirsiniz.
 
M Çevrimdışı

Müslüm soyad

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Teknoloji o kadar ilerliyorki bu kafirlerin işine yarıyor genelde, özellikle telefondan ziyade laptoplarında dinlenme ihtimalide var...Laptoplarda bulunan mikrofondan dinleme yapıalbilir hatta ekranın üstündeki kameradan bile biz farkında olmadan izlenebiliyoruz...
Kafir dedikleriniz yerine teknolojiye siz hakim olmaya çalışın o zaman
 
Talha bin Asım el-Türkî Çevrimdışı

Talha bin Asım el-Türkî

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sim kartınızı ve bataryanızı -birde o halde 15 dk beklerse iyi olur- çıkarırsanız Allah Tealanın izni ve keremi ile dinlenemezsiniz. Arkadaşlar ben daha önce bulunduğum bilişim forumlarında bu meseleler hakkında çok konu okudum, çok konuda açtım. Makinalar salaktır, beyinleri yoktur. Küçük önlemlerle İnşeallah her türlü takipten kaçmak mümkündür -özel hayatın gizliliği ilkesi gereği-. Bu meseleler hakkında çekinmeden sorular sorabilirsiniz bana yardımcı olabilirsem ne mutlu, yardımcı olamazsam sizi muhakkak birilerine yönlendiririm İnşeallah.
 
E Çevrimdışı

Ebu Said

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
akhiler bana da sanki herkes kendini çok önemsiyor gibi geliyor. sözüm meclisten dışarı kimle konuşsam dinleniyoruz diyor. benim şahsi kanaatim kişi kendini önemli hissetmeyi seviyor veya öyle biri olduğuna inanmak istiyor o yüzden herkes dinlenildiğini düşünüyor. ben aptal olalım her şeyi konuşalım demiyorum ama bunun dengesinin kurulması lazım. yani mesela ben dinlenilmediğimin farkında olmalıyım herhangi bir üniversite öğrencisiyim sonuçta :)
 
A Çevrimdışı

Aleyna

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İki sene önce , araba alırken dolandırılmıştım, karşı tarafın bütün bilgilerini ve telf. Numarasını da karakola ve savcılığa vermiştim, suçluyu telf.dan dinleyin ve yakalayın demiştim, halen yakalanamadı.
Bu teknoloji suçlular için bir işe yaramıyor.:mad:
 
Üst Ana Sayfa Alt