Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Teravih 20 Rekattır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
I Çevrimdışı

ibn teymiyye

Üye
İslam-TR Üyesi
tamam kardeş biz bu hadisleri inkar etmiyoruz lakin kendi aralarında ihtilafa düşen mezhem alimlerine ben nasıl tabi olayım şuan benim için raşit halifeler imam burahi, tirmizi,edu davud, nesai, ibni mace dir....
 
S Çevrimdışı

Selefiyim

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Onların arasında ihtilaf olursa ?imam buharii, tirmizi,ebu davud, nesai, ibni mace halife olmadıkları gibi,kendileride bu hadislerde geçen halifeye bu anlamı vermemişlerdir.Genelde yanlış hatırlamıyorsam 4 raşid halifeyi örnek göstermişlerdir..
 
A Çevrimdışı

Askalani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
tamam kardeş biz bu hadisleri inkar etmiyoruz lakin kendi aralarında ihtilafa düşen mezhem alimlerine ben nasıl tabi olayım şuan benim için raşit halifeler imam burahi, tirmizi,edu davud, nesai, ibni mace dir....

ALLAH u Ekber kavramları karıştırma akhi..ne dediğinin farkındamısın sen???!!!
mezhep alimlerine elbette tabi olacaksın ancak taklit etmeyeksin.onların ihtilaflarından kasdın ne bir örnek verir misin?
ihtilafları! oldu diye yok mu sayaağız???
senin raşit halifelerin kim kiiimm:D
raşit halife 4 tane adı üstüne raşit halife!!!
imam burahi, tirmizi,edu davud, nesai, ibni mace halife değil muhaddis, alim..dir. halifenin sözlük anlamına bakmanı tavsiye ederim
fe Subhanallah ya :D
 
S Çevrimdışı

Selefiyim

Üyeliği İptal Edildi
Banned
1. Buradaki "halife" tabiri, geniş anlamda Efendimiz (s.a.v)'den sonra gelecek salih ve raşid idarecileri anlatmaktadır. Fıkıh tarihinde salih idarecilerin uygulamalarına yapılan atıflar burada mutlak surette hatırlanmalıdır. İmam Mâlik ile İmam el-Leys arasında teati edilen o meşhur mektuplarda salih idarecilerin uygulamalarına iki tarafca da sıklıkla dikkat çekilmesi bundandır.

2. "Raşid halifeler'in sünneti" kavramı, dar anlamda alındığında dikkatimizi ilk dört halifenin Sünnet-i Seniyye ile ontolojik ilişkisine yöneltmektedir. Onlar sadece Sahabe kuşağına mensup ve bu kuşağın ileri gelenleri olarak Efendimiz (s.a.v)'e "halef" değil, aynı zamanda nübüvvet/risalet vasfı dışında Efendimiz (s.a.v)'in bütün yönlerini temsil konumunda bulunmakla Efendimiz (s.a.v)'in "halife"leridir ve bu ikinci durum, dar anlamda diğer Müslüman idareciler için hemen hemen söz konusu değildir.

İbni Teymiyye nickli kardeşin düştüğü hata burası;

3. Ayağımızın altındaki zemini buharlaştırmak amacıyla kavramlarla oynayanlar, hemen sözlüklere koşarak "halife" tabirinin "h-l-f" kökünden geldiği, dolayısıyla Efendimiz (s.a.v)'e hangi alanda olursa olsun "halef" olma vasfını haiz herkesi anlattığı gibi "dahiyane" keşiflerde bulunabilir. Böyle olduğunda mesela bir kısım Şia'nın iddiaları belli bir haklılık payı kazanacak ve zaten eni konu sarsılmış bulunan Sahabe bilinci, bir darbe de buradan yiyecektir. Zira "raşid halifeler" kavramı, yine hadislerde ifadesini bulan "Nübüvvet hilafeti" ile sıkı bir irtibatı bulunan bir kavramdır ve yerinden oynatıldığında, Efendimiz (s.a.v)'e halef olduğu düşünülen her meslekten insanın uygulaması birden "sünnet" vasfını kazanacaktır!

4. Raşid halifelerin uygulamaları Sünnet-i Seniyye'nin asr-ı saadet iklimi dışındaki zamanlarda hayatla irtibatının nasıl kurulacağını fiilen ortaya koyması bakımından Sünnet'i yansıtır.

Burada modernistlerin yaklaşımındaki tuzağa dikkat edilmelidir. "Sünnet'e uygunluk, onun "şeklen" aynen taklid edilmesiyle ortaya çıkmaz. Sünnet'e uygun davranış, ona şeklen aykırı olsa bile onun ruhunu yansıtan uygulamadır" türünden tesbitleri kastediyorum.

Doğrusu, Hulefa-i Raşidin'in uygulamalarının, şekil-ruh ayrımına tabi tutulmaksızın Sünnet-i Seniyye'ye her bakımdan ve bütünüyle uygun olduğudur.

Bu durumun "Sahabe icmaı" kavramıyla yakından ilişkisine de dikkat edilmelidir. Zira Raşid Halifeler'in uygulama ve kararları, bilhassa Sahabe'nin icmaı ile uygulamaya konulanlar elbette şeklen de ruhen de Kur'an ve Sünnet'i tam anlamıyla yansıtmaktadır. Oysa modernistlerin yaklaşımı esas alındığında "Sünnet'in (hatta Kur'an'ın) ruhuna uygunluk" adı altında berhava edilmeyen İslamî hüküm kalmayacaktır!
 
T Çevrimdışı

tewhid-el-hak

Üye
İslam-TR Üyesi
tamam kardeş biz bu hadisleri inkar etmiyoruz lakin kendi aralarında ihtilafa düşen mezhem alimlerine ben nasıl tabi olayım şuan benim için raşit halifeler imam burahi, tirmizi,edu davud, nesai, ibni mace dir....

peki o hadislerin hukmunu kim çkardi ? peki diyorsunya kendi aralarinda ihtilafa dusen alimlere nasi tabi olayim peki timrizinin getirdi hadiste peygamber efendimiz salallahu aleyhi we selem namazda rukuye kitmeden once omuzuna kadar ellerini kaldirdi tekbir getirirken

ebu davuda bakrsan peygamber efendimiz salallahu aleyhi we selem namaza baslarken tekbir getirirken kulagin seviyesine kadar ellerini kaldirdi ve namazin sonuna kadar bir daha kaldirmadi

simdi bu iki hadiste birbirine zit biri oburune ters dusuyor simdi belki biri sahihtir oburu zayiftir fakat simdiki mesele o degil simdiki mesele senin dedigin gibi ihtilafa dusen alimler peki sence bu alimler hiç ihtilafa dusmedimi ? peki ihtilafa dusen alimlerden niye hadis aliyorsun ?
 
T Çevrimdışı

tewhid-el-hak

Üye
İslam-TR Üyesi
yani simdi ihtilafa dustuler diye onlar onlara tabii olunmazmi ? onlardan alinmazmi peki sana soruyom imam buhari rahimehu allah hadis toplarken mekkeye mezheb imami imam malikten hadis almaya gitmedimi bak buhari bile onlardan hadis aliyodu onlardannasihat aliyordu ? bagdata buyuk alim olarak kimi gormeye gitti ? ondan bi hadis ala bilmek için topladigi hadisleri ona gostermek için mezheb imami imam ahmed ibn hanbelin yanina gitmistir subhan allah mekkede safii hukuk sisteminde diger ilimleri ogrenmeye gitmistir iste ey guzel kardesim o alimleri basite alma kolayca ben ihtilafa dusen alimlere niye tabii olayim deme heleki o senin dedigin hadis alimleri oyle insanlara danismis
 
E Çevrimdışı

Esma-22

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah cahillere hidayet versin. Bir şeyde ihtilafın olması o şeyin hak olmadığına delalet eder diyenlere sorarım

1- Buharinin en sahih kitap olduğuna dair alimlerin ihtilafı vardır. Buna ne diyeceksiniz?

2- Sahih hadisin tarifinde alimlerin ihtilafı vardır. Siz neye dayanarak hadislere sahih diyorsunuz?

3- Kuranın bazı surelerinin okunuşunda ihtilaf vardır. Haşa o surelere kuran demiyelim mi?

4- Hadislerin arasında ihtilaf vardır. Rasulullaha tabi olmayalımm mı?

5- Sahabe arasında ihtilaf vardı. Onların yolunu bırakalım mı?

Bir şeyde ihtilafın olması o şeyi bırakılmasını gerektirir diyenler ehli sünnet asla olamaz. Çünkü bu soruları ilk soranlar rafizilerdir.

Selamelte...


Ehli Hadis kardeşim teravih hakkındaki yazdıklarımı iyi oku herşeyi gayet iyi anlarsın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt