Benim islamla tanışmamda askerlik hadisesi ve daha sonra gelişen olayların bir bütünü ile gerçekleşti kısa anlatmaya çalışacağım.Yıl 2000 veya 2001 askerden döndüğüm zaman cahiliye pisliğine devam son sürat o bataklıkta çırpınışlar . Fakat artık sorgulama zamanımda başlamış bir abimim bana dediği gibi islamla tanışmamdan evvel antonyus olduğum zaman
Ailem standart toplum Müslümanlarından çevrem ha keza öyle fakat ben sıkıntılı evin en büyük ve terk erkek çocuğu hesap vermeden yaşayan biri. Fakat rabbim inancım tam hatta öyleki bataklıkta iken bile yalvarışlarım yakarışlarım hep ona .
Emine şenlikoğlu gibi yazıyorum.
Hazır bu havayı yakalmışken devam edeyim.
Kendi durumu fazla açmıyorum kötü bir haldeyim askerden geldiğimde 80 kilolarda olan ben 2 3 yılda 60 küsürlere düşmüşüm eve zor gidiyorum gitsem bile otel odası gibi çalışma hayatımda buna benzer 3 ay çalışıp 5 ay aylak aylak geziyorum . Ama rabbimden hep bir çıkış arayışları.Ve artık iyice sorgulamarım artıyor Babamın balkon konuşmaları artık kendine gel demelerı bende derın etkiler bırakıyor .Ve kendime soruyorum ben kimin yanında yer alıyorum şeytan Allah .Ve yıl 2004 veya 2005 cahiliyeden arkadaşım karar alıyor ben artık tövbe edeceğim diyor kimse inanmıyor. Bende ise sorgulama en yüksek seviyede ve gelişen olaylar .Ve bir gün çalıştığım iş yerinden izin alıp bir ikindi vakti eve gidip ilk ve gerçek namazımı kılmamla birlikte yeni bir arayış hangi islam ??
Arkadaşlar arasında ilk tövbe eden arkadaş ve yaklaşık 15 kişilik grup sabahları fatih Çarşamba efendi hz
yanına öğlen Eyüpsultan arayış böyle devam ederken semtden bir kardeşe bize kuran öğret dememizle başlayan beyin yıkama opersyonu
.Meğer tezgaha gelmişiz .Bu kuran dersleri bir anda tevhid derslerine dönüşmesi ve arayışlarımın son bulması hamdolsun
Duam Rabbim ayaklarımızı dininde sabit kılsın
Konuyla alakalı aklıma gelen ve beni ilk duyduğumda çok etkileyen ayetde
Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.
Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.
Al imran 103
Hakkınızı helal edin uzun oldu fakat çok keserek yayınlıyorum J