Allaha hamd ederim, tevhid akidesiyle kendimi bildim bileli cocuklukdan beri tanisigiz : ) Cok tuhaf ki, suan güncel olan bir cok meselede cocukken (ilk okula giderken- okuma yazma bilmeden A - B - C nedir bilmezken) isabet etmisiz.
Örnegin, daha okuma bilmezken 4-5 arkadas arasinda (sayi 3-4 de olabilir)
لَا اِلَهَ اِلَّا اللهْ kelimesini kagida yazmistik ve bu kagidi her hafta nöbetlese evlerimizde bir yerlerde sakliyor ve hafta sonu nöbeti devrederken toplanip kagidi nöbeti alacaga devredip kagidi aileden, ögretmenlerden, arkadas cevresinden ve bilhassa tagutun askerlerinden saklamamiz gerektigini üstüne basa basa söylerken " Aman ha sakin bu kagittaki yaziyi tabi ne demek oldugundan öte La ilahe illallah anlamina geldigini bilip sakin olaki bunu birileri kagidi görmek isterse ya da bu kagidi bulmak icin sizi SIKISTIRIRLARSA üzerlerine tutmayin, tutarsaniz karsinizdaki kisi toz duman olur : ) diye biliyorduk. Taki tagutun askerleri sizi takip edip bunu bulduklarinda direk üzerlerine tutun hepsi toz duman olup yansinlar inanci var idi. Tabii sonradan akedemik sekilde ögrendigimizde aslinda La ilahe illallah cok daha faziletli bir kelime oldugunu kavrayabildik. Bunun yaninda o yaslarda taguta saygi durusu (törenler) tazimler gibi kisiyi küfre sokacak seyleri de hamdolsun uzak duruyorduk. Allaha sükür tevhidi olan cizgimiz ilk okuldan günümüze dek sapmadan devam etti. Ama önemli olan sonlarimiz, elbette basdan beri yaptiklarimiz önemli ancak en önemlisi sonumuzun nasil oldugu...
ki Allaha yemin ederim ki öyle insanlar gördüm 1 adim atmak kadar (zahiren) cennete yakin iken (zahiren girmek üzere iken) dininden dönmüs ve asli kafirlerin akidesini benimsemislerdir. Ve bu tür kisiler hic te az degillerdir. Ondan dolayi 5 vakit namazlarda Allahdan tevhid üzere olup, hatalardan temize cikip dogrulari ögrenip o dogrularla amel edip tevhid üzere can verebilmeyi Rabbimizden devamli istememiz gerekiyor ki bu dünyada salih amelin gecerli olabilmesi icin hepinizin bildigi üzere sirksiz tevhidi bir inanc olmazsa olmazdir.
Peki cocuklukdan bu yana degisen birsey oldu mu... Pek tabiki ve malesef cogu negatif anlamda.
Az bilinen ilimle tavizde az iken ilim arttikca maslahat artti ve buna paralel olarak da tavizler. Bazen saf duru kalmak kadar güzeli yok. 5 vakit namazi camide kilmak gerekir, camiye giderken atilan her adimda hayr kazandigini ögrenen saf cocuk camiye giderken sek sek oynar gibi sag ayagi sol ayagin önüne solu sagin önüne kata kata giderdik.
Allaha hamdolsun cocukken islamda ilk ögrendigimiz kavramlar basta La ilahe illallah olmak üzere tagut, sirk, müsrik, tevhid kavramlaridi idi. Cok tuhaf o zamanlar asiriya kacan tekfirci hocalarimiz hic yokken ve onlarin video,sohbet ya da o menhecde kitaplar yok iken cocukken bu kavramlari hayatta nasil yasar biliyorduk. Örnegin tagut derken, klasik sekilde en büyük tagut seytan demiyorduk bunun yaninda tagutu direk Allahin hükümleri ile hükmetmeyen beseri sistemleri, onlarin bekcililigini yapan askerlerini ve o sistemi yeryüzünde uygulayan memurlarini kastediyorduk. Ama bunu yaparkende kible ehlinin özelliklerini tasiyanlari müslüman kabul edip Allah icin seviyorduk.
Bazen hayret ediyorum, suan kelime ve kavramlar o derece sulandiki Allah müslümanlara saf temiz iman akil nasib etsin. Su zamanda egriyi dogruyu ayirt edebilmek en büyük nimet olsa gerek. Gemi öyle bir gidiyor ki ya mürciyeye ya da hariciyeye kaymak ramak meselesi.
Rabbim bizleri vasat eylesin.
Kardeslerim önemli olan suandan itibaren ne yaptigimiz ve nasil yasadigimizdir. Bunun üzerine daha fazla yazip sizleri yormak da istemiyorum eminim burada olanlar suan en az benim kadar bilgili ve tercübelidir.
Rabbim sen bizlere hayati boyunca imanla yasamayi amel edebilmeyi ve o sahih temiz iman ile canimizi almayi (bilhassa sehid/e olarak alabilmeyi) nasib eyle. amin.
Sizleri Allah icin seviyorum, annemin dogurmadigi cogunu görmedigim kardeslerim. Bizleri tevhid üzere birlestiren Allaha hamd ederim.