Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Topuk Kanı Alınmayan 2,5 Aylık Bebeğe Kayyum Atandı

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Topuk Kanı Alınmayan 2,5 Aylık Bebeğe Kayyum Atandı
Topuk Kanını Vermediği Bebeğine Kayyum Atanan Baba

Adana'da dünyaya gelen bebekten topuk kanı aldırmayan aileye açılan dava sonucu 2.5 aylık bebeğe kayyum atandı. Baba ise “Benim evladım belediye mi ki kayyum atanıyor. Biz belediyelere kayyum atanır diye biliyoruz" dedi.​

Topuk Kanı  Alınmayan  2,5 Aylık.jpg
Murat (40) ve Seda (35) Çakmak çiftinin 2.5 ay önce özel bir hastanede M.T., adını verdikleri evlatları dünyaya geldi. Ancak aile, evlatlarından topuk kanı aldırmadı ve aşı olmasını istemeyerek evrakları imzalayıp daha sonra taburcu olup evlerine gitti.

DAVA AÇILDI, BEBEĞE KAYYUM ATANDI

Ancak topuk kanı alınmayıp aşı yapılmadığı için özel hastane durumu çiftin ikamet ettiği mahallenin sağlık ocağına, onlarda Sağlık Bakanlığı'na bildirdi. Topuk kanı aldırmayan aile hakkında Sağlık Bakanlığı şikayetçi oldu ve Adana 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Açılan davada mahkeme, ailenin ifadesine başvurdu. 2.5 aylık M.T. için kayyum atanmasına karar verdi. Aile, mahkeme sürecinde Murat Çakmak'ın kardeşi F.Ç.'yi evlatlarının vasisi olarak mahkemeye bildirdi.
Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki günlerde görülmesi bekleniyor.

“TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ KAPATILSIN”
İhlas Haber Ajansı'na konuşan baba Murat Çakmak, Türk Tabipler Birliği'ni suçlayarak, “Benim bir evladım daha var. 4 sene önce o dünyaya geldiğinde de topuk kanı aldırmadım ama hiçbir sorun yaşamadım. Ben araştırdım ve topuk kanının alınmasının hiçbir mantığını bulamadım. Kars'ta da böyle bir durum bir ailenin başına gelmişti ve Türk Tabipler Birliği ortalığı karıştırmıştı. Mahkemeler üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar ve bizim gibi aileleri mağdur ediyorlar. Türk Tabipler Birliği kapatılsın. Topuktan kan alınması için topuğu deldiğiniz zaman enfeksiyon kapabilir ve bizler bundan endişe duyuyoruz. Aynı testleri tükürük ve idrar ile yapabilirler, öyle yapsınlar. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Türk Tabipler Birliği bir anlaşma halinde gibi insanlara saldırmaya başlamışlar. Ben topuk kanı aldırmadım diye bana terörist muamelesi yapıyorlar dedi.

"EVLADIM BELEDİYE Mİ Kİ KAYYUM ATANIYOR"
Kayyum atanması kararına da tepki gösteren baba Çakmak, “Benim evladım belediye mi ki kayyum atanıyor. Biz belediyelere kayyum atanır diye biliyoruz. Benim baktığım, hastaneye götürdüğüm, ilgilendiğim evladımın hakkını mahkemede amcası savunacak. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Ben tıbba asla karşı bir insan değilim. Benim 4 yaşındaki kızım doktor olmak istiyor ve ben onu destekliyorum” ifadelerini kullandı.

"MÜVEKKİL İNANMIYOR"
Çakmak ailesinin avukatı Bülent Şeker, "Müvekkil birinci çocuğu için topuk kanı vermedi ve hiçbir sorun olmadı. Ancak ikinci çocuğu için müvekkilimiz topuk kanı ve aşı reddi için yine dilekçe vermiş. Ondan sonra müvekkilin ifadesi alınmış ve kayyum atanmış. Bir tedbir kararı verilecek. Sağlıklı çocuk hakkında böyle bir karar verilemez. Bu topuk kanı testinde sayılan ve tespit edilen hastalıkların tedavi edileceği belirtilmiyor, sadece hastalıkların ilerlemesinin durdurulacağı belirtiyor. Müvekkilimiz de buna inanmıyor ve topuk kanı aldırmıyor" diye konuştu.

Bakanlık bebeğin sağlığı için devreye girdi

Sağlık Bakanlığı Adana’da yaşayan Murat ve Seda Ç. çiftinin bebeği için harekete geçti. Çift, bebekleri M.T’ye yapılması gereken topuk kanı testine onay vermedi. Bakanlık yetkililerinin başvurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı. Mahkeme bebeğin sağlığını korumak için amcayı kayyum olarak görevlendirdi.

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Avukat Süreyya Kardelen Yarlı, devletin çocukları ailelerine karşı da korumakla yükümlü olduğunu vurguladı. Yarlı, anne babalık hakkının çocuk üzerinde sınırsız tasarruf yetkisi vermediğini belirtti.

Bilim insanları acil yasa çağrısı yapıyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Vural, mevcut yasaların yetersiz kaldığını açıkladı. Prof. Dr. Vural, topuk kanı testi ve yenidoğan aşılarının zorunlu hale getirilmesi için yeni bir düzenleme istedi. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, Koronavirüs salgını sonrasında test ve aşı karşıtlığının arttığını söyledi. Dr. Mengücük, aile hekimlerinin her gün onlarca vakada ailelerle mücadele etmek zorunda kaldığını anlattı. İstanbul Tabip Odası da yeni yasanın gerekliliğini savundu.

Topuk kanı testi hayat kurtarıyor

İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, testin önemini anlattı. Küçükosmanoğlu, topuktan alınan bir damla kanla onlarca hastalığın teşhis edilebildiğini açıkladı. Test sayesinde doktorlar metabolik rahatsızlıkları erken dönemde yakalayabiliyor. Tedaviye erken başlanmazsa bebekler kalıcı zeka geriliği yaşayabiliyor. Dr. Küçükosmanoğlu, testin bebeğe hiçbir zarar vermediğinin altını çizdi. Topuğun kan almak için en güvenli bölge olduğunu vurguladı.

Avrupa test konusunda taviz vermiyor

Avrupa ülkeleri zorunlu testler konusunda sıkı politikalar uyguluyor. Bazı ülkelerde testlerini yaptırmayan çocuklar okula kabul edilmiyor. Dr. Mengücük, toplum sağlığını korumak için benzer uygulamaların Türkiye’de de şart olduğunu belirtti.

Uzmanlar test yaptırmayan aile sayısının artmasından endişe duyuyor. Bu artışın toplum sağlığını tehdit ettiğini belirtiyor. TBMM’den konuyla ilgili yeni bir yasal düzenleme bekleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili yasa hazırlıklarını sürdürüyor. (ANKA) (İha)

Yorgun Mucahid Çevrimdışı

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bu topuk kanı alma olayı ne
Tüm bebekler için mi zorunlu yoksa bazı hastalıkları olanlar için mi

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ailenin çocuk üzerinde sınırsız tasarrufu yok demişler slakskkd
bunu bir gün çocuğu altı yaşından zorla okula alıp on iki sene asimile eden, zorunlu olarak laik mahkemelere mahkum eden ve birçok şeyi zorla dayatan devlete de söylerler umarım. Sizin çocuklar üzerinizde sınırsız tasarrufunuz yok diye

imtina Çevrimdışı

imtina

Allah var, gam yok
İslam-TR Üyesi
Okula göndermez alırlar/ çalarlar, topuk kanı verdirmez kayyum atarlar bu çocuklar sizin malınız mı da istediğiniz gibi zorbalık yapıyorsunuz? Sizin firavundan ne farkınız var? İnsanların çocuklarını zorla ellerinden alıyorsunuz, malınız mı bu çocuklar sizin?

B Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi
mütedeyyin yaşamaya çalışması, bir kaç makale okuyunca doğruyu bulabildiğini sanması, Ben kafirleri takip etmiyorum diyerek başka kafir azınlık görüş sahiplerini takip ettiğini farkında değil.
karar doğru. Hz ömer kafir kadınlarla evlenilmesi caiz iken bunu kerih görüyordu. Aynı ömer olsa bu aileleri çocuğunu bile bile tehlikeye attığı için hapse atacağını düşünüyorum. Hiç mi çocukken düşmediniz ağlamadınız, topuk kanına iğne batırınca ağlayınca ne oluyor. Yılda 1 milyon çocuk türkiyede doğuyor. 1 milyon topuk kanı alınıyor, tüm dünya da alınıyor. Hatta bizde sadece 3 test ile başlamışken şuan 5 hastalık taranıyor , gelişmiş ülkelerde daha çoo hastalık taranıyor bu topuk kanı ile . Çocuğun hipotiroidisi mi var doğuştan ilacını ver iyileşsin . Vermezsen ne olur zeka gelişimi geri kalır. Çocuğun enzimi mi eksik , belirli besinleri sindiremeyince zekası olumsuz mu etkileniyor, o besinleri yemesin . Test bu işe yarıyor.

Çocuğuna güya faydalı olacak diye bunlara karşı gelenlern ne yazıkki çoğunluğu mütedeyyin kesim . Buda birilerinin söz ve söylemkeri ile olduğunu düşünğyorum. Cemaatteki hocaların bu konuyu bilmeden körükleyip sürüklemesi bir vebaldir. O çocuklar kıyamette herkesin birbirinden kaçtığı günde anne babasının buna izin vermeyen hocaların peşine düşecek.

Madem konusu gelmiş. Bir başlık açılsın konu enine boyuna tıbbi bilimsel bilgilerle / heva ve heveslere uyulmadan tartışılsın.

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
mütedeyyin yaşamaya çalışması, bir kaç makale okuyunca doğruyu bulabildiğini sanması, Ben kafirleri takip etmiyorum diyerek başka kafir azınlık görüş sahiplerini takip ettiğini farkında değil.
karar doğru. Hz ömer kafir kadınlarla evlenilmesi caiz iken bunu kerih görüyordu. Aynı ömer olsa bu aileleri çocuğunu bile bile tehlikeye attığı için hapse atacağını düşünüyorum. Hiç mi çocukken düşmediniz ağlamadınız, topuk kanına iğne batırınca ağlayınca ne oluyor. Yılda 1 milyon çocuk türkiyede doğuyor. 1 milyon topuk kanı alınıyor, tüm dünya da alınıyor. Hatta bizde sadece 3 test ile başlamışken şuan 5 hastalık taranıyor , gelişmiş ülkelerde daha çoo hastalık taranıyor bu topuk kanı ile . Çocuğun hipotiroidisi mi var doğuştan ilacını ver iyileşsin . Vermezsen ne olur zeka gelişimi geri kalır. Çocuğun enzimi mi eksik , belirli besinleri sindiremeyince zekası olumsuz mu etkileniyor, o besinleri yemesin . Test bu işe yarıyor.

Çocuğuna güya faydalı olacak diye bunlara karşı gelenlern ne yazıkki çoğunluğu mütedeyyin kesim . Buda birilerinin söz ve söylemkeri ile olduğunu düşünğyorum. Cemaatteki hocaların bu konuyu bilmeden körükleyip sürüklemesi bir vebaldir. O çocuklar kıyamette herkesin birbirinden kaçtığı günde anne babasının buna izin vermeyen hocaların peşine düşecek.

Madem konusu gelmiş. Bir başlık açılsın konu enine boyuna tıbbi bilimsel bilgilerle / heva ve heveslere uyulmadan tartışılsın.

Kerih görmekten ziyade gayrimuslim kadınlarla evlilik fazla çoğaldı için, Mumine kadınlar bekar kalmasın diye kafirlerle evlenmekten uzaklaştırmaya çalıştı

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi

EyvAllah da, dört halife döneminde mesela hacamat yapılmayan çocuğa kayyum mu atanıyordu (hacamat sağlığa çok faydalı ve eskiden de vardı diye örnek veriyorum)

Ya da 4 halife döneminde çocukları alıp zorla hacamat falan mı yapılıyordu

Ailenin çocuk üzerinde hatta çocuğun kendisi üzerindeki tasarrufların devlet tarafından ele geçirildiği düzen modern devlet düzenidir. Modern devletler insanı doğumundan ölümüne kadar programlar ve bu programa uymayan insanı cezalandırır. Zorunlu eğitim, zorunlu modern hukuk, zorunlu askerlik, zorunlu vergiler, zorunlu aşılar, zorunlu modern resmi nikah hatta uymak zorunda olduğun ve zıt konuşanın içeri atıldığı anayasal ideolojiler vs.

Son düzenleme:
Adnos adelphos Çevrimdışı

Adnos adelphos

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Neden karşı çıktıgını anlamadım dogrusu ortada bir bilimsel bir çalışma mevcut geçmişten günümüze ait bu ilaçların yenidogan hayatların ölümünü büyük ölçüde azalmıştır geçmişte insanlar bebekelrini bir çok nedenden kaybederlerdi bu bir kaç kişi nın fikri ile tavır alınacak bir konu degildir devletin de eksikligi var topuk kanından elde ettiği kan ile yapılan araştırma da bebegin bir hastalığı var ise sadece uyarılıyor kardeşim tedavisini babası mı yapacak bu tedaviyi de üstlensene

Örnegin çok tuhaf kardeşim eger hacamar bir hastalıgon tedavisi için uygun ise ve aile bu tedaviyi belirli nedenlerden dolayı kabul etmiyor ise evet dedigin olurdu tabii ailenin tavrı dogru olmasa bile bu devletin de tavrı dogru olmadığı anlamına gelir devlet herhangi bir şey ile ilgilenmeyi seviyor ülke de kanunsuzluk büyük ölçüde artmışken hukuk bu tarz insanları rahatsız etmekle yetiniyor

Sana hak veriyorum kral adam topuk kanı alınarak devlet DNA filan çalıyor diyor yok devlet predator üretiyor predatorlar de ne kadar DNA toplarsan o kadar güçleniyor devlet böyle bişi mi planlıyor nasıl bir mantık bu

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Doğrusu bu şekilde kararları olan ve saygıyla karşılanan çok aile var. Bununla birlikte, bu ailenin dindar görünmesi sebebiyle, özel bir garez duyulmuş gibi geldi bana. Daha önce de okul sebebiyle çocukları elinden alınan bir aile hatırlıyorum, o aile de dindardı. Ve bu arada dava sonucunda çocuklarına kavuşmuşlardı diye hatırlıyorum. Muhtemelen bu aile de öyle olur.

Yani, genel olarak bir yıpratma politikasına benzediğini söyleyebilirim bunun. Anayasal dayanakları olmadığı halde, hem bu haberler birilerini korkutup sisteme uyumlu hale getirilsin, hem de haksız yere bu iş yapılırken, "kimin canını boş yere acıtsak?" diye hedef aranırken: "hah, işte bu aile" diye özellikle dindarlara eziyet zevkini tatmış olsunlar.

Ne diyeyim, ahiret var, gam yok.

Bu arada topuk kanı mantıksal olarak çocuğa zarar vermez, bu açıdan sistemle gereksiz zıtlaşmamak adına ben olsam bunu görmezden gelirdim.

Ancak aşı ise, ben de karşıyım. Ve bu konuda duyduğum en iyi hamle şuydu:

Bir kadını aşı için rahatsız edip duran sağlık ocağına, en son kadın "tamam geliyorum" demiş ve oraya gittiğinde, aşı için hazırlanan sağlık çalışanına, ad-soyad eşliğinde "aşı sebebiyle doğacak sorunlardan ben sorumluyum" yazarak imzalamasını söylemiş. Tabii sağlık çalışanı bunu kabul eder mi, etmemiş.

Ardından kadın evine dönmüş, ve bir daha da bu konuda rahatsız edilmemiş.

Kısaca: Hedef tahtasında biz göründüğümüz sürece, risk altındayız. Hedef tahtasına sağlık personelini koyarsak, bu kez onlar riskte. Ona göre hareket etmekte fayda var.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Sana hak veriyorum kral adam topuk kanı alınarak devlet DNA filan çalıyor diyor yok devlet predator üretiyor predatorlar de ne kadar DNA toplarsan o kadar güçleniyor devlet böyle bişi mi planlıyor nasıl bir mantık bu
Bunu ben de duydum ve doğrusu olabilir de. Ama toplayacaklarını zaten toplamışlardır ve daha fazlası da sonucu çok değiştirmez bence.

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Doğrusu bu şekilde kararları olan ve saygıyla karşılanan çok aile var. Bununla birlikte, bu ailenin dindar görünmesi sebebiyle, özel bir garez duyulmuş gibi geldi bana. Daha önce de okul sebebiyle çocukları elinden alınan bir aile hatırlıyorum, o aile de dindardı. Ve bu arada dava sonucunda çocuklarına kavuşmuşlardı diye hatırlıyorum. Muhtemelen bu aile de öyle olur.

Yani, genel olarak bir yıpratma politikasına benzediğini söyleyebilirim bunun. Anayasal dayanakları olmadığı halde, hem bu haberler birilerini korkutup sisteme uyumlu hale getirilsin, hem de haksız yere bu iş yapılırken, "kimin canını boş yere acıtsak?" diye hedef aranırken: "hah, işte bu aile" diye özellikle dindarlara eziyet zevkini tatmış olsunlar.

Ne diyeyim, ahiret var, gam yok.

Bu arada topuk kanı mantıksal olarak çocuğa zarar vermez, bu açıdan sistemle gereksiz zıtlaşmamak adına ben olsam bunu görmezden gelirdim.

Ancak aşı ise, ben de karşıyım. Ve bu konuda duyduğum en iyi hamle şuydu:

Bir kadını aşı için rahatsız edip duran sağlık ocağına, en son kadın "tamam geliyorum" demiş ve oraya gittiğinde, aşı için hazırlanan sağlık çalışanına, ad-soyad eşliğinde "aşı sebebiyle doğacak sorunlardan ben sorumluyum" yazarak imzalamasını söylemiş. Tabii sağlık çalışanı bunu kabul eder mi, etmemiş.

Ardından kadın evine dönmüş, ve bir daha da bu konuda rahatsız edilmemiş.

Kısaca: Hedef tahtasında biz göründüğümüz sürece, risk altındayız. Hedef tahtasına sağlık personelini koyarsak, bu kez onlar riskte. Ona göre hareket etmekte fayda var.

Bu aralar dindarlara polis şiddeti vs de çok artmaya başladı. Hükümet önlem almıyor

Vҽϲízҽ Çevrimdışı

Vҽϲízҽ

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Topuk kanı (tamamen araştıramadığımdan da olabilir) ve vücuda enjekte edilen değil, kan alınan bir durum olduğu için beni aşılar kadar tedirgin etmemiştir. Tabi ne zararı varsa Rabbim esirgesin hepimizden. Amin.
Fakat en büyük sıkıntı vücuda alınan maddeler ve enjekte edilenlerdir. Yani kimyasal ilaçlar ve aşılar.
Ayrıca günümüzde modern tıp doktorlarının çoğu (bir kısmı hariç) güvenilmezdir.
Aksine son zamanlarda sizlerde farkındasınızdır ki Canan Karatay ve Alişan Yıldıran gibi aşı karşıtı doktorlara karşı statülerini bitirme savaşı başlattılar. Rabbim onlara fırsat vermesin. Amin.

B Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi
Aşılar iyidir. Aşılardan hiçbir kazancım olmadığı gibi anne babamın aşıları eksik olmasın diye zona aşısına 2 kişiye 2 dozdan 20.000 tl para verdim. İnsanlar ücretsiz aşı buluyor olmuyorlar
83adcd4f-7338-4f75-9d8a-b462620f5e88.jpeg

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aşı Endüstirisi İçerik Danışmanı Yahudi Asıllı Ateist Stanly Plotkin'den
Aşıda Cenin İtirafları Gizli Kamerada

Mikrobiyoloji, Biyokimya ve Bağışıklık Bilimi Konularında 20 Yıl Deneyimli
Dr. Dan Erickson ve Dr. Artin Massihi'nin "Korona Yalanı" Basın Açıklaması

Vҽϲízҽ Çevrimdışı

Vҽϲízҽ

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Aşılar iyidir. Aşılardan hiçbir kazancım olmadığı gibi anne babamın aşıları eksik olmasın diye zona aşısına 2 kişiye 2 dozdan 20.000 tl para verdim. İnsanlar ücretsiz aşı buluyor olmuyorlar
Ekli dosyayı görüntüle 34073
Ben yapmayı tercih ediyorum diyene bir şey demem herkes kendisi bilir. Fakat bebeklerden yetişkinlere kadar birçok insanın hastalığına ve kiminin ölümüne sebep olan aşıları övüp, iyidir diyen ve insanları yapmaya teşvik eden, zorlayan hiçbir insana hakkım helal değildir.

Ayrıca bir düşünün bakalım. İnsanların sağlığı bu kadar düşünülüyorsa neden bazı aşılar ücretsiz ama bazıları da ücretli.

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ben yapmayı tercih ediyorum diyene bir şey demem herkes kendisi bilir. Fakat bebeklerden yetişkinlere kadar birçok insanın hastalığına ve kiminin ölümüne sebep olan aşıları övüp, iyidir diyen ve insanları yapmaya teşvik eden, zorlayan hiçbir insana hakkım helal değildir.

Ayrıca bir düşünün bakalım. İnsanların sağlığı bu kadar düşünülüyorsa neden bazı aşılar ücretsiz ama bazıları da ücretli.

Günümüzde tıp da ticarete döküldü

Bugün çözmek için aylarca belki yıllarca uğraşılan meselelere İbn Sina ve Maria Treben gibi tabiattan şifalar anlatan hekimler iki üç haftalık hatta belki birkaç günlük çözümler söylüyorlar. Falanca bitki filanca öğünle şunu şunu yapın diye.

Bir örnek üzerinden gideyim, gözün iyileşmesine vesile olan ve Allah'ın izniyle gözlük bıraktıran kırlangıç otu.. Mesela bu ota başvuranlar bir ay geçmeden gözlük takmayı bile bırakıyorlar

Peki bunu hekimler nasıl söylesin? İşinden bile edilebilir.

Çünkü göz sağlığı için kullanılacak ilaçlar tedaviler gözlükler bunların hepsi birilerinin cebine para götürüyor. Bunun yerine adama bahçene kırlangıç otu ek otun sütü ile şunları şu kadar yap dediğinizde bütün ticaretleri çöküyor

Tabiatta her şeyin şifası var.

"Bana Atâ ibn Ebî Rebâh, Ebû Hureyre (radıyallahü anh)'den tahdîs etti ki, Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem): "Allah, indirdiği derde, muhakkak şifâsını da indirdi" buyurmuştur."

(Sahih-i Buhârî, Kitabu't-Tıbb, 1)

B Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi

Bende aşıları yaptırmayıp enfeksiyonun yayılmasını hızlandırarak kendimi korumama rağmen kendimi ailemi tehlikeye atan insanlara hakkını helal etmiyorum

B Çevrimdışı

birhkm

Üye
İslam-TR Üyesi

Gavi ülkeleri var , bu ülkeler fakir, diğer zengin ülkeler veya fonlar bu devletlere aşı alacak para hibe ediyorlar ama bu para zaruri sayılacak aşılar için geçerli, gidip hpv aşısını ücretsiz karşılamıyorlar. Bazı aşılar toplumu ciddi tehtid eder, bazıları konfor bozulmasın diye lüxtür.
Zaruri aşılar ucuzdur. Konfor aşıları pahaldır. bazı zaruri aşılar vardır ki bunların yapılması , tüm kafirlerin çıkarlarından , yahudilerin/ hristiyanların / zengingilerin / illüminati gibi komplocuların bişe çıkarlarından üstündür. Bu aşı poliodur bu yüzden istail gazze savaşında , savaşın durdurulup aşılama yapılmasına izin verilmiştir.

Üst Ana Sayfa Alt