@Ummu Aişe abla ALLAH razı olsun, sözlerin nerelere çekildiğini farketmiş iyi özetlemişsin.
Birileri demiş tamamen tıbbı kötü görmemek gerek diye, modern tıbbı tamamen reddeden yok. "Ara sıra kafası çalışıyor".
Cerrahlara saygım var. Bir insanı ameliyat etmek her insanın yapabileceği bir şey değil.
Ama şu hastaya doğru düzgün bile bakmayıp robot gibi ilaç yazan doktorlar için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Modern tıbbın insanlara zararı faydadan çok oldu.
Hangi insan tedavi olduğunu düşünerek ayakta uyutulmak ister?
Hangi aklı başında insan ömür boyu örn; tansiyon ilacı kullanmak ister?
Hangi insan bir rahatsızlık için aldığı ilacın başka rahatsızlıklara sebep olmasını, ilaç sektörüne ömür boyu muhtaç olmayı ister?
Bir hastalık için ömür boyu ilaç kullanmak şifa bulmak mı? Yoksa bağımlılık mı?
Gerçekte kim kazanıyor?
Hasta mı? Yoksa ilaç fabrikaları mı?
Aidin Salih'e gelecek olursak, bu kadın modern tıbbı okumuş ve alternatif tıp okulunu bitirmiş aynı zamanda biyolog olmuş birisi. 40 yaşından sonra İslam ile tanışmış. Bunu akidevi olarak değerlendirmeyeceğim, çünkü konu bu değil ve Aidin Salih dini olarak rehber alacağımız biri değil.
40'lı yaşlardan sonra İslam'ı öğrenmesi onun hakikat arayışı içinde olan sorgulayan bir insan olduğunu gösterir.
Her söylediği doğru mudur? Şu an yaşayan hangi insanın her söylediği doğru olabilir? Kimin yanılmadığı hiçbir konu olmamış olabilir ki?
Kitaba gelince, Gerçek Tıp kitabını kendisi değil, söyleyip öğrettiği şeylerle öğrencileri derleyip oluşturmuş.
Aidin Salih'in her sözü doğruymuş gibi hareket ederek birilerinin DSÖ'yü savunduğu gibi savunmuyorum.
Kitaptaki hadis ve belirtilmeyen kaynaklardan bende rahatsızlık duymuştum. Kaynak belirtmeleri gerekirdi.
Fakat aşı ve diğer konularda tek merci Aidin Salih mi ki?
Geçenlerde belki duymuşsunuzdur "birilerini" çok kızdırmış olacak ki Alişan Yıldıran'ın laboratuvarına gece yarısı düzenlenen baskınla aletler kullanılamaz hale getirilmiş. (Yıllar evvel kendisine çocuğumu götürmüştüm)
O kadar doktor varken neden onlar?
Konuya dönecek olursak, bize çıkıp Aidin Salih uydurma hadis paylaşıyor diyenler Amerika kaynaklı argümanlar paylaşıyorlar.
Pandemi zamanında aşı kelimesini bile sembollerle yazardık, çünkü aşı ile ilgili aleyhlerine olacak tüm paylaşımları kaldırıyorlardı.
Mark Zuckerberg bile bir röportaj da"aşının zararlarından bahsedenlere izin vermemesi" konusunda Biden yönetimi zamanında uyarıldığını söylüyor.
Dünyanın dört bir yanını ahtapot gibi sarmış, şu an girdiğimiz internetin sansürünü bile elinde bulunduran şahısların, insanların uyanması için her yerde doğru bilgileri paylaşacağını sanmak düpedüz saflıktır.
Daha "aşının zararı" deyince devamını getiremeden sansürlüyorlar. Bide kendi kaynaklarında aşının zararlarıyla ilgili şeyler mi paylaşacaklar sanıyorsunuz.
Ha o kadar samimiler ise sizin "sandığınız" gibi, aşısız olan çocuklarla aşılı çocukların hayatlarını bir kıyaslayıp raporlasınlar bakalım!
Hoş ona da bir şaibe karışır ya.
ALLAH'ın "insanların çoğu" diye başlayan ayetleri ve "Fasık size haber getirdiğinde iç yüzünü araştırın." ayeti de mi sizleri düşündürmüyor.
Sizlerin mantığınıza göre aşılar eğer koruyorsa, aşısız olan insanların aşılı olanlardan daha kötü durumda olması gerekmiyor muydu?
(Ki insanların hastalanması konusunda tek faktör aşılar da değil zaten.)
Bunları da geçtim, zararlarına ister inanın ister inanmayın, insanlar kimsenin denek faresi değil. Birtakım şahısların laboratuvar ortamında güya benim iyiliğimi(!) düşünerek oluşturduğu ilaçları, aşıları vs ben ve benim gibi düşünen hiçbir insan ALLAH'ın izniyle almak ve yaptırmak zorunda değil.
Pandemi zamanında insanlar işinden olmamak, kurumlara girebilmek için aşı olmak zorunda bırakıldı!
Çok sağlıklı olduğu halde aşılardan sonra hastalığa yakalanan, ölen insanlar var ve ortak noktaları da aynı süreçte aşı yaptırmaları.
En yakınlarımızdan başka öykülere kadar şahitliğimiz olan şeyler bunlar.
Eşimin bir akrabasının çocuğu da aşı olduktan hemen sonra ölmüş. Bu çocuğu ve onun gibi aşılardan vefat eden insanları hangi ilaç hangi teknoloji geri getirebilir?
Sizin kuru sözleriniz ya da aşıdan dolayı verilen tazminatlar mı ölenleri geri getirecek?!
Bizler insanları ALLAH'ın yarattığı tertemiz doğal nimetlere, fıtrata çağırırken sizler insan eli değen, insan eliyle başkalaşan, laboratuvar ortamından çıkan sentetik, yapay, sahte tedavi yöntemlerine davet ediyorsunuz.
Sentetik parfümlerin, kumaşların bile insanlara zararı çok iken bide içine enjekte edilen sıvıları körü körüne savunanlara ALLAH akıl versin.
Vebal, adalet, vicdan...
Kimlerin vebal aldığını, kimlerin adalet derdinde olduğunu, kimlerin gerçekten vicdanlı olduğunu ALLAH'ın izniyle elbette göreceğiz.