Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Travestinin Evini Taşımak Câiz mi?

A Çevrimdışı

anti-şirk

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum Değerli Kardeşlerim

Evden eve taşımacılıkta çalışan bir akrabam, bazen travestilerin de evini taşıdığını söyledi; ancak bu durumdan iyice rahatsızlandığını ve bunun dinen günah olup olmadığını öğrenmek istediğini söyledi. Bana sordu; ancak ben bilmediğimi ve bilenlere soracağımı söyledim.

Bu durumun yani cinsiyet değiştirip fuhuş yapan birisinin iş icabı da olsa işini yapmak helal midir, haram mıdır?

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aleykum selam we rahmetullah;

Travestinin yaptığı cûrum ayrı bir suç olup, haddi, gunahı ise kendisine tatbik edilmesi gerekir İslam devletinde. Fakat küfür diyarında ikâmet edip, rızkını helal yoldan kazanmaya çalışan muslumanlar, ister istemez haram, gunah, fısk, işleyen insanlarla muhatab olmak zorunda kalabiliyor. Burada dikkat edilmesi gerek direkt ya da endirekt yoldan haram olan bir işi yapmaktan sakınmak, uzak durmaktır. Travestinin evini taşımak, zinâkâra ekmek satmak, faizcinin yanında işçi olmak hoş bir durum olmasa da, yapılan işten, emekten dolayı elde edilen gelir/rızk helaldir.
Misal olarak travestinin evini taşırken bir put, içki (şarap vs.) varsa, onu taşımanız câiz değildir. Bu da travesti olmasından dolayı değil, sıradan bir kimsenin putunu da taşımadan dolayı gelir elde edilemez.
 
Üst Ana Sayfa Alt