zanndan kaçınıyorum ama kardeşim hadis getirdiğimiz de neden sanki bu kurana aykırıymış gibi cephe alıyorsun sorunu hadiste değil kendimizde arayalım
bende diorum ki Hz. Aişeden şöyle dediği rivayet edilmiştir:
"Hz. Peygamber (as) namaza başladığı zaman ""Sübhanekellahümme ve bihamdike ve tebarekesmüke ve teala ceddüke vela ilahe gayruk" derdi."
1- Bu hadisi Ebu Davud rivayet etmiştir. Darekutni'nin Enes'ten benzer bir hadis rivayeti vardır. Beş hadis imamı Ebu Saidden benzer bir hadisi rivayet etmişlerdir. Müslim Sahihinde Hz. Ömerin bunu açıktan okuduğu rivayet edilmiştir. Neylül Evtar, II, 195.
Bak tatlı kardeşim! Canım kardeşim.
Biraz aklını kullan ve düşün Allah için ... Kendinde hatanı göreceksindir. Kabul etmek zor biliyorum. Çünkü yılların bir kabulü, alışkanlığı şimdi karşına yanlış olarak sürülüyor.
Şaşırmanda doğal. bunca alim varken, ulema varken, bu aorskaya kim oluyorda kalkmış bunu söylüyor diyeceksin. Kuranı tam olarak bilene kadar ben bu sıkıntıları her an yaşadım. Ama, güneşi balçıkla sıvayamıyorlar. Gerçek ortada...
Sen bu yazdıklarına hadis diyorsun bak hala... Peki bunun hadis olduğunu seni bırak, kim ispatlayabilir bana. En sahih iddia edilen kaynakta bile yer alsa, aynı kaynakta yer alan saçma hadisler yüzünden zaten tam anlamıyla bütün olarak o kaynaklara kuran gibi inanmak yanlış olmazmı?
Bakalım şimdi hadis olabilirmi? Diyelimki, sağlam ravilerden geldiği iddia ediliyor bu rivayetin. Peki korunan kurandan da daha sağlam olabilirmi bu ravi? Bu hadis nakilcisi, bilmeden de olsa hata yapabilme ihtimali yokmu? Yahutta bunu hadis diye kaynağa sokma ihtimalini sen aklına getiremezmisin?
Sevgili kardeşim, kuranın onaylamadığı hiç bir söz yada davranış peygambere ait hadis yada sünnet olamaz. Bu da bunlardan biri. Bu nedenle bu uygulama sünnettten değildir. Çünkü kurana terstir. Bu uygulama namaza, abbasi ve emeviler zamanında siyasiler tarafından sokularak bu güne kadar yayılmıştır.
Sen de biraz düşün artık. kuran nedir, hadis nedir, sünnet nedir? yeniden tanımlara ve hepsinin kurana uygun olması gerektiğine bir bak. uygun değilse ona itibar etme, sonra yanarsın...
Selamlar...