Neler yeni

Haber Türkiye, Abd ve Suriye, IŞİD'e Karşı Ortak Operasyon Düzenledi

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Suriye yönetimi ilk kez ABD ile ortak askeri operasyon gerçekleştirdi. El Bab'ta DAEŞ'e yönelik gerçekleştirildiği belirtilen operasyona Türkiye de destek verdi.

Gece 01.00 sularında başlayan operasyon 40 dakika sürdü, en az 10 kişi öldü.

Operasyonda DAEŞ'in sözcüsü olduğu belirtilen bir kişinin de yakalandığı ifade edildi. ABD ile ortak gerçekleştirilen operasyon, SDG'ye Şam yönetimine katılması yönünde baskıların arttığı bir dönemde ABD'nin örgüte "yeni müttefikim Şam yönetimi" temalı mesajı niteliğinde.

Kaynak Halid AbdurRahman telegramı

Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
IMG_2119.jpeg

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Cevlani Yönetimi adım adım AKP'yi takip ediyor ve halktan tepki görüyor.

Suriye Vakıflar Bakanlığı bugün cami imamlarına "Mezhepçiliğin Tehlikesi" hakkında Cuma vaazı vermeleri talimatı verdi.

Hama şehrindeki bir camide görevli olan bir şeyh, bu talimata uyup vaaz verince Ehli Sünnet cemaat ayaklandı, imamı minberden indirdi ve camide büyük bir kargaşa yaşandı.

Dürziler, Nusayriler de diğer İslam (?) mezhepleri imiş, mezhepçilik yapmamak gerekli imiş (!)

Dürziler de Nusayriler de mezhep değil dindir. İki kitle de müşriktir. Yıllardır bu müşriklerin zulmüne uğrayan Hama'nın Ehli Sünnet halkına bu yalanları hutbe diye yediremezsiniz.

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Maalesef durum hiç iyiye gitmiyor, bulaştıkları bu amelleri TC veya Suudi Arabistan yapsa küfürde ziyadeleştiler derdik ama Suriye hükümeti yapınca yeni şeyler öğreniyoruz, ya biz değişiyoruz ya da zamanında bu hükümlere küfür derken haklıydık ve hala da küfür hükmü verme konusunda haklıyız, ikisinden biri. Ama her halükarda Suriye hükümetinin bu yaptığı sadece haram olarak değerlendirilse de bu yaptığından beriyiz. Bu konuda @Abdulmuizz Fida hocanın da bir şeyler söylemesini isterim. Bunlar küfür değil mi? Yoksa bunlara küfür hükmü verirken geçmişte biz mi hata ettik?

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

İslam-TR Üyesi
Maalesef durum hiç iyiye gitmiyor, bulaştıkları bu amelleri TC veya Suudi Arabistan yapsa küfürde ziyadeleştiler derdik ama Suriye hükümeti yapınca yeni şeyler öğreniyoruz, ya biz değişiyoruz ya da zamanında bu hükümlere küfür derken haklıydık ve hala da küfür hükmü verme konusunda haklıyız, ikisinden biri. Ama her halükarda Suriye hükümetinin bu yaptığı sadece haram olarak değerlendirilse de bu yaptığından beriyiz. Bu konuda @Abdulmuizz Fida hocanın da bir şeyler söylemesini isterim. Bunlar küfür değil mi? Yoksa bunlara küfür hükmü verirken geçmişte biz mi hata ettik?
İlmi alt yapımız yok. Gerçekten yerinde bir soru. Abdulmuizz hocamız bu konuda bizi aydınlatırsa mutlu oluruz. Kafam allak bullak oldu bu durumlardan. Gazze bir yandan Suriye meselesi bir yandan

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Yani doğru mu anladım, bu amel sadece haramdır zira kafirler siyasi bir varlık olduklarında bu caiz değildir deniyor yazıda, küfür değil yani.

Peki buna ne diyorsun hocam, bu küfür değil midir?:

Cevlani Yönetimi adım adım AKP'yi takip ediyor ve halktan tepki görüyor.

Suriye Vakıflar Bakanlığı bugün cami imamlarına "Mezhepçiliğin Tehlikesi" hakkında Cuma vaazı vermeleri talimatı verdi.

Hama şehrindeki bir camide görevli olan bir şeyh, bu talimata uyup vaaz verince Ehli Sünnet cemaat ayaklandı, imamı minberden indirdi ve camide büyük bir kargaşa yaşandı.

Dürziler, Nusayriler de diğer İslam (?) mezhepleri imiş, mezhepçilik yapmamak gerekli imiş (!)

Dürziler de Nusayriler de mezhep değil dindir. İki kitle de müşriktir. Yıllardır bu müşriklerin zulmüne uğrayan Hama'nın Ehli Sünnet halkına bu yalanları hutbe diye yediremezsiniz.

Dediğim gibi bu amelleri TC veya Suudi Arabistan yapmış olsaydı küfrüne küfür kattı derdik, Suriye hükümeti yapınca fazla mı iyimser davranıyoruz acaba? Hüsnü zan beslemeye çalışıyorum ama bu kadar batıl çoğalınca da hüsnü zannımı da kaybediyorum maalesef

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
İlk geldiği hafta çok savundum propagandasını yaptım hatta gaza gelip af 133 aldım. ama sonra yeni haberleri gördükçe kıl olmaya başladım.
Zaten geldiği gibi sarığı attı sakalı kesti kıravatı çekti hakan fidanla hoşbeş oldu. Kaideye ve devleye karşı zamanında tr ye çalıştığını ifade etmiş fidan culani nin. Ve bu doğruysa culaniden red açıklaması görmedim. Fidana sarılmalar falan abd ile ortak operasyona falan başladı bir de. Ki siyaset için dahi olsa elinden Müslüman kanı akan bir devletle dostluk yapılmaz. Bir de o devletle birleşip Müslümanları hedef almak zaten daha üst seviye bir şey. Halka silah bıraktırıp açık hedef haline getirmesi, Suveydadan çekilip oradaki Müslümanları açık hedef haline getirmeleri hepsi basit birer hata olarak görülemez.

"Onlar ki müminleri bırakıp kâfirleri dost ediniyorlar. Onların yanında izzet mi arıyorlar? Hiç şüphesiz, izzetin tamamı Allah’a aittir." (4/Nisâ, 139 meali)

images (6).jpeg

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kardeşim net konuşuyorum çünkü meseleyi kesin olarak öğrendim.

Amerikalılar, DEAŞ’a yönelik bir operasyon yürütüyordu.

Suriye devleti de bunu öğrendi ve bu doğrultuda güvenlik güçleri bölgeye yayıldı; halkı korumak, kâfirlere gücümüzü göstermek ve onların topraklarımızda daha fazla ileri gitmesini engellemek için.

Ancak belki de devlet, medyanın bu tarzda sunumuna siyasi nedenlerle razı oldu; Batı'nın üzerimizdeki bazı baskılarını hafifletmek ve onlara "biz de DEAŞ’a karşıyız" mesajı vermek amacıyla.

Elbette ki onları memnun etmek gibi bir derdimiz yok. Ama bilinen bir gerçek var ki, Suriye devleti bu dönemde, düşmanları ve kâfir devletleri Suriye’den uzaklaştırmak için meşru siyasi yollar çerçevesinde caiz olan her şeyi yapmaktadır.

Ebu'l Feth de Musa Hoca da başkaları da bir konu hakkında konuşmadan oturup düşünmeliler öncelikle Hükümet niye Amerika ile ortak operasyon yapsın diye, sonra yetkililerden sarih bilgi istemeliler.

Hakkın Sesi (@sawtulhak) Telegram kanalı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi

Suriye devleti de bunu öğrendi ve bu doğrultuda güvenlik güçleri bölgeye yayıldı; halkı korumak, kâfirlere gücümüzü göstermek ve onların topraklarımızda daha fazla ileri gitmesini engellemek için.

Ancak belki de devlet, medyanın bu tarzda sunumuna siyasi nedenlerle razı oldu; Batı'nın üzerimizdeki bazı baskılarını hafifletmek ve onlara "biz de DEAŞ’a karşıyız" mesajı vermek amacıyla.

Elbette ki onları memnun etmek gibi bir derdimiz yok. Ama bilinen bir gerçek var ki, Suriye devleti bu dönemde, düşmanları ve kâfir devletleri Suriye’den uzaklaştırmak için meşru siyasi yollar çerçevesinde caiz olan her şeyi yapmaktadır.

Ebu'l Feth de Musa Hoca da başkaları da bir konu hakkında konuşmadan oturup düşünmeliler öncelikle Hükümet niye Amerika ile ortak operasyon yapsın diye, sonra yetkililerden sarih bilgi istemeliler.

Batıya çok yaranmaya çalışıyorlar ve bu hoşuma gitmiyor. Habere gelince inanmakta zorlanmadım çünkü kendine Müslüman devlet diyen devletlere güvenimizi kaybedeli uzun yıllar oldu her şeyi yapma ihtimalleri var. Kendi sınırlarında Müslümanların öldürülmesine de siyaseten göz yummuş oluyorlar bu halde.

Abdulmuizz Fida

Admin

İşte bu sebeble her çıkan habere bakıp meselenin iç yüzünü anlamadan her duyduğumuzu dillendirmemliyiz hem de yorum yapmamalıyız. Aksi taktirde gireceğimiz vebalin hesabını veremeyiz. Erken konuşana sevab verilmiyor.
Suriye hukumeti bir hata işlese de bir an önce tekfir etsek de ileride üzerimize gerekebilecek yaptırımlara veya hükümlere muhatab olmayız tarzındaki ergen ve aceleci anlayışların faili olmayalım.

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İşte bu sebeble her çıkan habere bakıp meselenin iç yüzünü anlamadan her duyduğumuzu dillendirmemliyiz hem de yorum yapmamalıyız. Aksi taktirde gireceğimiz vebalin hesabını veremeyiz. Erken konuşana sevab verilmiyor.
Suriye hukumeti bir hata işlese de bir an önce tekfir etsek de ileride üzerimize gerekebilecek yaptırımlara veya hükümlere muhatab olmayız tarzındaki ergen ve aceleci anlayışların faili olmayalım.

Haklısın abi, sizden özür diliyorum, Allah beni affetsin. Musa hoca, Fergali vs. bu konu hakkında bir şeyler söyleyince haber kesinleşti zannettim

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
“Mezhepçiliğin Tehlikesi” konulu Cuma vaazında da ne konuşulduğuna bakmak lazım, gerçekten Nusayriler, Dürziler İslam mezhepleri mi dendi yoksa bu yazarın abartması mı bilmiyorum

Abdulmuizz Fida

Admin
Haklısın abi, sizden özür diliyorum, Allah beni affetsin. Musa hoca, Fergali vs. bu konu hakkında bir şeyler söyleyince haber kesinleşti zannettim
Estağfirullah kardeşim, özür için demedim, genel olarak ihtiyatlı olmak kendi imani ve vebali durumumuz için sağlam ve emin olan hatta uyulup izlenmesi gereken yöntem olarak gerekli olan usuldür. Bırakalım, kesinleşsin, hatta kesinleşse bile günler geçse de o konuda kendimizi yorum yapmak zorunda hissetmeyelim. Buradan işin iç yüzlerine vâkıf olmak zor. Vâkıf olsak da konuşurken haddi aşabiliriz. Hem buradayız hem konuşacağız, faydamızdan çok zarar vermeyelim inşeAllah.

Abdulmuizz Fida

Admin
“Mezhepçiliğin Tehlikesi” konulu Cuma vaazında da ne konuşulduğuna bakmak lazım, gerçekten Nusayriler, Dürziler İslam mezhepleri mi dendi yoksa bu yazarın abartması mı bilmiyorum
Aynen bu durum için de aynı tavır olmalı. Şu an o muslumanların yakınları ölmüş, acılı ve duygusallar. İmamın hutbesini farklı algılamış (sanki cihaddan alıkıyoyormuş, kısas almayalım vs) olmaları da mumkun. Belki de farklı bir durum var. Sadece bir imam (hutbe konusu doğru anlaşılsa bile) böyle hutbe vermişse şahsi hatası da düşünülebilir.

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi

Dediğin ikinci durumda da ne kadar değişiklik var ki

Ben bir ülke kuracağım batılılar benim ülkeme gelip Müslüman avlayacaklar ben de onlara gövde gösterisi yapıp kendimi avutacağım.

Bunun benzerini 2 senedir İsrail'in sınırındaki birçok devlet yahudilere karşı yapıyor zaten

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Ve elinde Müslüman kanı olan ve halen de Müslüman kanı döken bir devletle siyaseten de olsa işbirliği yapmak dost olmak caiz değildir

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Dediğin ikinci durumda da ne kadar değişiklik var ki

Ben bir ülke kuracağım batılılar benim ülkeme gelip Müslüman avlayacaklar ben de onlara gövde gösterisi yapıp kendimi avutacağım.

Bunun benzerini 2 senedir İsrail'in sınırındaki birçok devlet yahudilere karşı yapıyor zaten

İkinci durum biraz farklı abi, IŞİD’in amelleri ve siyasetleri kendilerini bağlar, onların yaptıkları siyasi hatalarından dolayı diğer müslümanlar sorumlu değildir, dolayısıyla İslam devleti de bundan dolayı sorumluluk üstlenmek zorunda değiller. Mesela bir İslam Devleti var, birçok devletle barış antlaşmaları yapmak istiyor, IŞİD buna uymayıp itaat etmeyip buna aykırı davranıyorsa IŞİD’in yaptığı hatadan dolayı İslam devleti ve müslümanlar siyasetinden vazgeçmek zorunda değiller. Eğer IŞİD’i o durumda savunmuş olsalardı, bu İslam Devletinin kendi siyasetinden vazgeçtiği anlamına gelirdi. Maalesef IŞİD’in başına buyruk hareket etmesi, İslam Devletini bu duruma getiriyor.

Hudeybiye antlaşması gereği müslümanlar, Mekke’den Medine’ye hicret eden müslümanları kafirlere geri vermek zorundaydı ve bu böyle de uygulandı. Allahu alem, bunu bu olayla kıyas etmek mümkün.

Son düzenleme:
Geri