Bir tane genç vardı,arada bir onu ziyaret eder konuşurduk,daha yeni namaza başlamıştı ve sakalda bırakmıştı(yaklaşık 4 aydır)son 15 gündür,zaman sıkıntısı gibi sebeblerden ona uğrayamamıştım,Rabbimda şahid temiz,pırıl pırıl bir gençti,daha yaşıda 17-18,hatta ayıptır demesi,yeni bir iş yeride açmıştı,bir kaç eşyada kardeşler kendi aralarında bulup ona vermişlerdi..velhasıl...
dün akşam,onun bir arkadaşı bana uğradı ve şüyle dedi*Bana dediki Hattab amedi kafirdir,babam kafirdir,kızkardeşimde kafirdir,hattab particidir,babam namaz kılmıyor,kızkardeşimde başını örtmüyor*nasıl olduda büyle oldu deyince*bu aralar bir kaç kişi ona takılmışlar ve durumu bu,hatta hattab bana uğramasın,utanıyorum onun yüzüne diyeyim,bari sen git süyle demiş*en son bu kardeşin yanına gittiğimizde,kuranı öğretmeye çalışıyorduk,hatta bana kameti öğretin demişti,yani daha kuranı kerimi bile bilmiyor,yeni öğreniyordu..hani ben kendimi anladımda,babası ve kızkardeşini anlamadım..neyse,akşamdan düşünüyorum düşünüyorum bir türlü kalbim huzur bulmadı....biz bu genci,sokak aralarından,esrarcı vb pis ortamdan alıp,ilgilenmeye başladık ve şuan geldiği durum bu...
biliyorum burası yeri değil,ama yazayımda,biraz içimi dökeyim dedim...