Aleykum Selam
Yalnızca bildiğim kadarına cevap vereceğim hatam olabilir. Allah affetsin. Her ne kadar "Türk Sanat Müziği" ne uygun dense de şuanki camilerin çoğunda buna uyulmadan eski geleneklerdeki gibi ezan okunuyor.(Tabi gelenek doğru mu orası ayrı bi konu ama genel hatlarıyla doğru olduğunu düşünüyorum. Allahu Alem) Ama eğer ki ciddi manada müziğe uyarak kelimeleri kafiye olsun diye uzatılmaması gereken kısımları uzatarak manayı bozacak derecede okursa sünnet dışı teganni yaparsa caiz değildir diye biliyorum. Allahu Alem. La ilahe illAllah 2 kere söylenip söylenmemesinin caiz olup olmadığını bilmiyorum. Tüm bu yazdıklarım okuduklarımdan dinlediklerimden hatırımda kalanlardır hatam olduysa Allah (Subhanehu ve Teala) beni affetsin.
Esselamu aleykum ve rahmetullah Namazda yanlış okuyunca dönüp onu doğru okursak namazımız sahih oluyor ya , bu dönüp doğru okumadaki ölçü nedir ? Yani surenin ya da duanın en başına mı döneceğiz , yoksa ayetin en başından mı alacağız ? Yoksa sadece kelimeyi baştan almak yetiyor mu ? Mesela...
islam-tr.org
Abdulmuizz Fida Hoca Kıraattaki hataları genel olarak ele alıyor burda