ben oy kullanan herkese kafir demedim dedim ki tevhid ehli biri oy kulanırsa onun hükmü kadıya aittir.tevhid ehli biri oy kullandığı zaman içimizde en bilgili en ilim ehli kişi onunla konuşur tevil mi yapmış hatalı mı yoksa bu konuda cahil mi?
ama tevhid ehli olmayan tagutları red etmeyen sadece amelle meşgul olan biri oy kullansa bile bundan bana ne ben onun tevhidine bakarım ispatı ortada yok tevhid alameti yok bu kişinin okuldaki çocugundan attığı oydan askerdeki oğlundan banane.
Tevhid diyorum tevhid.önce tevhid.red ve kabul
cahil diye adlandırılan kişilerle konuşun bakalım redleri neye?
önce şeriata.sonra peçeye sonra sakala sonra medreseler ve ALLAHın hakim olması.
biz böyle iyiyiz diyorlar
şeriat isteyen kesimde tasavvufcu şeyhlerine tapmış..
daha ne diyeyim ki.sizde bu ülkedesiniz biliyorsunuz herşeyi.
Usame bin laden konuşma yapması ve risale yayınlaması lazım.bu fitnenin ortadan kalkması ancak böyle olur.sanki şeyh bundan habersiz.ümmetin kendi içinde savaş çıkacak nerdeyse birbirlerini dövecekler nerdeyse.form sitelerinden banlanıyorlar sokakta selam almıyor vermiyorlar şeyh bunlara duyarsız kalırsa ALLAH hesap sorabilir.
sen bir cemaat liderisin bu konuda ses kasedin ve risalen yoksa ben bunda art niyet ararım!!
tevhid ehli biri oy veriyorsa o zaten kafirdir.çünkü o kendi tevhid ehliyim diyor.ilah ın tanımını kavramış anlamıştır.tevhide girmeyen tevhid içinde olmayan biri oy veriyorsa buna cahil denemez.çünkü la kapısından içeri girmemiştir ki.
Sizde daha tutarlı bir akide mevcut değil.
Kısa zaman aralıklı aynı konuda birbirinden farklı cevaplar veriyorsun? Belli ki şüpheler içerisinde , konu hakkında ilim yerine zan ve tahminen açıklamalarda bulunuyorsun.
Tevhid ehli biri oy kullanıyorsa, ve ben onun tevhidine, muvahhidliğine şahid isem, oy kullanan veya kullanma sırasında gördüğüm şahsı direkt tekfir etmek yerine, Bu kişiye yaptığı amelin sebebini sorar, açıklamasındaki sebebe göre tavrımı alırım.
Bu kişi benim bildiğim küfrü biliyor ve buna rağmen oraya gidip oy kullanıyor ve kullanma sırasında ise, belki bilmediğim bir sebeble böyle bir iş yapıyor olabilir. Geçerli mazereti yok ise küfre girdiği zaten nettir.
Usame bin Laden (Allah kendisinden razı olsun) mucahid bir alimdir. Kendisinin ve Onunla birlikte olanların akidesi , açıklamaları bellidir. Davaları ortadadır. Ehli sunnet inancına sahib bu muminlerden, Cihadı bırakıp tekfir hakkında risale yazmasını, vaaz etmesini bekleyeceğine zaten var olan ehli sünnet inancını ve tekfir meselelerini okuyunuz.
Şeyh Makdisi, Ehli sünnet akidesinde, özellikle tekfir meselesinde haddi aşıp aşırı tekfire sapan kaşecilere yazdığı 30 risale ortadadır.
Tekfirde ileri derecede hastalar ise, bu risaleyi "Şeyh Türkiye'yi ve durumu bilmiyor o yüzden kabul etmiyoruz. Türkiye'de de aşırı tekfir hastası Hanzaladan başka hoca tanımıyor , reddediyor, tekfir ediyoruz" demektedirler.
Bu sebeble Şeyh Makdisi'den daha uzakta olan Usame'nin risalesinin kronik vak'alara fayda sağlamayacağı ortadadır.
Hatta Usameyi ve diğer Muvahhid mucahid alimleri de Sesleniş'lerinde "Türkiyeli muslümanlar; dünyada 1milyon 200 bin müslüman var" dedi diye tekfir eden cahilleri de biliyoruz.
Allahın hidayet ettiğini saptıracak kimse yoktur, Allahın dalâlette bıraktığına da hidayet edecek kimse yoktur.