Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ücretsiz Wifi’ye Erişmenizi Sağlayacak 5 Pratik Yol!

Melhame-i kübra Çevrimdışı

Melhame-i kübra

Erkek
İslam-TR Üyesi
İnternet artık ekmek-su gibi zaruri bir ihtiyaç. Peki buna ihtiyacımız olduğunda, bulmak için nerelere bakmalıyız? Nerelerde WiFi bulabiliriz? Bu 5 madde sayesinde, internete erişim ihtimalinizi arttırabilirsiniz.
İnternet günümüzde ekmek gibi, su gibi bir ihtiyaç. Yalnızca iş için değil, iletişim kurmak, olan bitenleri öğrenmek ve hatta bir iş yapacakken bununla ilgili bilgi almak için bile artık tek kaynak gibi. Peki internetsiz kaldığımızda nereden WiFi bulacağız? Daha doğrusu, nerelere bakmamız gerekir?


Zincir Dükkanlar
Kahve dükkanlarının hepsinde WiFi mevcut. Küresel kahve zincirleri ise genellikle büyük otellerin ilk katlarında, şehrin işlek caddelerinde şube açıyorlar. Starbucks, Apple Store, McDonald’s gibi küresel markaların olduğu yerlerde mutlaka WiFi’ye erişebilirsiniz.

WiFi Hotspot Bulma Programları
280128e31f839fd8ef255d7df0d5d0241d0c64e7.jpeg


WiFi bulmak için birçok uygulama mevcut. WiFi Free Spot bunlardan biri. Neredeyse tüm dünyada kullanabileceğiniz program; ülke, şehir ve hatta kütüphane otel gibi yapıları da gösteriyor. Wifi Map ise buna muadil bir program.Android ve ios da bulabileceğiniz bir programdır.


Havalimanları ve Uçaklar
3551d4e7e85bedbdf1cbd81cd99b24d5162f551b.png


Havalimanlarında WiFi genellikle kötüdür. Ancak uçağınız rötar yaptıysa, bulabileceğiniz her WiFi sizin için iyi olacaktır. Eğer girmek istediğiniz WiFi şifreli ise önce biletinizi kontrol edin, burada yazıyor olabilir. Yoksa bir görevliye mutlaka sorun. Bu şekilde de sorununuz hallolmadıysa Forsquare’den hangi hava limanında iseniz oraya bakın. Buradan WiFi haritasına erişme ihtimaliniz mevcut.

Kendi Servis Sağlayıcınız
2637ecbb8fb49262019a275a3bacedc43126d013.jpeg


Türkiye’de en yaygın internet servis sağlayıcısı TTNET. TTNET’in ise “Tek Şifre” diye bir uygulaması var. Eğer TTNET abonesi iseniz, evinizin dışında “Tek Şifre”nizi girerek de internet erişimi sağlayabiliyorsunuz.

Kendi Şehriniz

Artık internetin olmaması kabul edilebilir bir durum değil. Birçok belediye ve büyük şehir belediyesi, ücretsiz WiFi hizmeti veriyor. Örneğin İstanbul’da yaşıyorsanız, İBB WiFi’a bağlanabilirsiniz. Özellikle belediye otobüslerinde ve metrobüste iyi çektiğini belirtmeliyiz! Siz de yaşadığınız bölgenin WiFi hizmeti var mı yok mu bir soruşturun. Bu sayede ücretsiz erişime sahip olabilirsiniz.

 
Halid Ahmed Çevrimdışı

Halid Ahmed

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ancak her wifi ağına bağlanmak doğru olmaz.Günümüzde biz bile mobil cihazlarımızla ağ dinlemesi yapabiliyorsak,başkaları bu ağlar sayesinde cihazlarımızdan şahsi ve özel bilgilerimize ulaşabilir,kayıt altına alabilir.Dikkatli olmak da fayda var inşallah
 
Üst Ana Sayfa Alt