Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Windows için En İyi 5 (Ücretsiz) Antivirüs Yazılımı [2021]

A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Avira.jpg.webp


Avira Free Security for Windows 2021 yılında en sevdiğim ücretsiz Windows antivirü programıdır.

Piyasadaki en iyi zararlı yazılım motorlarından birine sahiptir, rakiplerinden çok daha fazla özellik sunar ve gerçekten kolay kullanımlıdır.
Avira’nın virüs tarayıcısı bulutta çalışır. Böylece algılama ve analizi bilgisayarınızda gerçekleşmez. Bu da Avira’nın son derece hızlı, hafif ve sistem kaynaklarını az kullanan bir yazılım olmasını sağlar.
Avira’nın kötü amaçlı yazılımdan koruma motoru, testlerimdeki tüm kötü amaçlı yazılım dosyalarını algıladı ve neredeyse sıfır yavaşlamaya sahip taramalarda CPU yoğun programların çalışmasını etkilemedi. McAfee ve Norton gibi ücretli programlar da zararlı yazılım algılama konusunda aynı oranda etkilidirler. Ancak onların tam disk taramaları, sistemi Avira’dan çok daha fazla yavaşlatıyor.
Avira’nın ücretsiz antivirüs yazılımı, aşağıdakiler gibi bazı mükemmel ekstra özelliklerle birlikte gelir:
  • Güvenli Alışveriş tarayıcısı uzantısı.
  • Gizlilik ve performans optimize edici.
  • VPN (aylık 500 MB limitli).
  • Parola yöneticisi.
  • Oyun güçlendirici.
  • Güvenlik duvarı.
  • Dosya öğütücü.
  • Ve daha fazlası…
Firefox ve Chrome için Güvenli Alışveriş tarayıcı uzantısı gerçekten çok iyidir. Şüpheli kimlik avı sitelerini, ağ izleyicileri ve istenmeyen reklamları engeller. Uzantı ayrıca çevrimiçi alışveriş yaparken daha iyi fırsatlara bağlantılar önerir. Gerçekten çok iyi fiyatlar bulabildim, ama sürekli çalışmadı (yine de oldukça iyi!).

Ayrıca Avira’nın gizlilik ve performans optimizasyonu araçlarının da büyük bir hayranıyım. Çerezleri ve önemsiz dosyaları temizlediler, ayrıca internette kişisel bilgileri sızdıran gizlilik ayarlarını düzelttiler.
Bununla birlikte, Avira’nın ücretsiz antivirüsü ile gelen VPN’in pek iyi olmadığını düşünüyorum. Aylık sadece 500 MB veri kullanımı sunar. Bu da ancak birkaç kısa video izlemeye yetecektir. Ayrıca sadece 1 sunucu konumuna bağlanabildiği için VPN’i dünyanın dört bir yanından coğrafi olarak engellenmiş içeriklere erişmek için kullanamayacağınız anlamına gelir.
Sınırsız veri, çoklu cihaz desteği ve gelişmiş sistem optimizasyon araçları sunan, hızlı ve güvenilir bir VPN istiyorsanız, 2021’in en iyi antivirüs paketlerinden biri olan Avira Prime’ı tercih etmenizi öneririm. Avira’nın kullanıcı arayüzünün Türkçe dahil birçok dilde görüntülenebilmesi de harika.

Sonuç:

Avira’nın bulut tabanlı, ücretsiz virüs tarama motoru, piyasanın en iyilerinden biridir. Hafiftir, hızlıdır, mükemmel algılama oranlarına sahiptir ve %100 ücretsizdir. Ayrıca Avira’nın Güvenli Alışveriş tarayıcı eklentisi ve gizlilik optimize edici araçları da Microsoft’un yerleşik araçlarını büyük oranda geliştirirler. Daha gelişmiş internet güvenliği koruması için Avira’nın ücretli planlarından birine yükseltme yapmanız gerekir. Ancak ücretsiz Windows antivirüsleri konusunda da Avira’dan iyisi yoktur.
ŞİMDİ AVİRA FREE İNDİR

Panda-1.jpg.webp


Panda Free Antivirus for Windows hafif, güvenli ve kolay kullanımlıdır.

Testlerim sırasında Panda’nın antivirüs tarayıcısı Windows Defender’dan çok daha fazla reklam yazılımı, casus yazılım ve fidye yazılımı dosyası tespit etti. Panda’nın gerçek zamanlı koruması da gerçekten iyi performans gösterdi ve bilgisayarıma indirmeyi denediğim kötü amaçlı yazılım dosyalarının çoğunu engelledi.

Ayrıca Panda’nın ücretsiz antivirüs modunda oyun modu olması da güzel. Oyun oynarken veya tam ekranda video izlerken Panda bildirimleri otomatik olarak askıya alıyor.
Panda’yı Windows kullanıcıları için iyi bir seçenek haline getiren bir diğer özellik de, Panda’nın çalıştırılabilir sürümünü USB sürücüsüne indirip, virüslü bir bilgisayarı temizlemek ve yeniden çalışır duruma getirmek için USB sürücüsünü kullanmanıza olanak veren Kurtarma Kiti özelliğidir.
Panda’nın ücretsiz antivirüs yazılımı güvenli VPN ile birlikte gelir. Yüksek bağlantı hızları sağlar, ancak günde 150 MB veri sınırına sahiptir. Bu, Avira tarafından sunulan ayda 500 MB’ye göre büyük bir artıdır. Yine de akış veya dosya paylaşımı için yeterli değildir. Panda’nın VPN’i yalnızca 1 sunucuya erişim sunduğu için, coğrafi olarak engellenmiş içerikleri açamaz. Bunu yapmak için daha iyi bir VPN’e ihtiyacınız vardır.
Sınırsız VPN verisi (ve dünyanın dört bir yanındaki sunuculara erişim) için Panda Dome Premium planına geçebilirsiniz. Bu plan ile aynı zamanda güvenlik duvarı, fidye yazılımı koruması, kimlik avı koruması, gelişmiş sistem ayarlama araçları, parola yöneticisi ve ebeveyn denetimleri gibi ek özelliklere de sahip olursunuz. Panda’nın tüm premium planları 30 gün para iade garantisi ile gelir. Panda’nın diğer bir iyi özelliği ise sorunsuz kullanıcı deneyimi için Türkçe dahil birçok dilde kullanılabilen arayüze sahip olmasıdır.

Sonuç:

Panda’nın ücretsiz antivirüs yazılımı, %100 ücretsiz gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım koruması sunan makul ve kullanımı kolay bir antivirüs programıdır. Hafif kötü amaçlı yazılım taraması, otomatik oyun modu, Kurtarma Kiti ve VPN ile Panda mükemmel bir ücretsiz internet güvenliği ürünüdür. Ancak VPN, tek bir sunucu ve günde 150 MB ile sınırlıdır. Sınırsız VPN erişimi ve güvenlik duvarı, kimlik avı koruması, parola yöneticisi ve ebeveyn denetimleri gibi diğer ekstralar istiyorsanız yükseltme yapmanız gerekir. Panda 4 farklı ücret planı sunar. Bu sayede kendiniz için doğru planı bulmak kolaydır. Dilerseniz Panda Free ile onu ücretsiz olarak deneyip daha sonra yükseltme yapabilirsiniz.

Sophos.jpg.webp


Sophos Home Free oldukça iyi zararlı yazılım koruması sunar. Ayrıca bazı yararlı ağ güvenliği özellikleri içerir ve 3 bilgisayara kadar koruma sağlar.
Sophos, antivirüs testlerimde yeterli miktarda kötü amaçlı yazılım tehdidi tespit edebildi. Ancak tüm test fidye yazılımı dosyalarımı kaçırdı. Sophos’un ücretsiz sürümü fidye yazılımı koruması içermiyor, bu da büyük bir problemdir! Sophos ayrıca temel kimlik avı koruması sunar. Bunlar Chrome’un yerleşik korumalarından daha iyidir ancak kesinlikle Avira’nınki kadar iyi değildir.

Sophos’un uzaktan yönetim özelliğini gerçekten sevdim. Sophos çevrimiçi kontrol paneli üzerinden en fazla 3 cihazda antivirüs taramasına ve gerçek zamanlı koruma güncelleştirmelerine erişebilirsiniz.
Sophos, çoklu cihaz koruması ve uzaktan yönetime ek olarak ücretsiz ebeveyn denetimlerine sahip olduğu için aileler için de iyi bir seçimdir. Ancak Sophos’un ebeveyn denetimleri oldukça temel düzeydedir. Sadece hangi site kategorilerini engellemek istediğinizi seçebilirsiniz. Uygulama zamanlama ve konum izleme gibi gelişmiş ebeveyn denetimleri arıyorsanız, Norton 360 Deluxe gibi premium antivirüs yazılımlarını düşünmelisiniz.
Sophos Home Free oldukça iyidir ve Sophos Home Premium gelişmiş zararlı yazılım ve fidye yazılımı taraması, ek ağ koruması ve 10 cihaza kadar koruma ekler. Ayrıca 30 gün para iade garantisi de var. Ancak, Türkçe’yi destekleyen bir antivirüs istiyorsanız diğer seçenekleri değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Sonuç:

Sophos, en fazla 3 cihaz için oldukça iyi antivirüs taraması ve uzaktan yönetim sunar. Bu da ücretsiz antivirüs için oldukça cömerttir denebilir. Sophos’un ücretsiz sürümünde ayrıca temel ebeveyn denetimleri (yalnızca içerik filtreleme) ve kimlik avı koruması bulunur. 10 cihaza kadar koruma, gelişmiş zararlı yazılım ve fidye yazılımı koruması, gelişmiş ağ güvenliği araçları gibi özellikler arayan kullanıcılar Sophos Home Premium planına yükseltme yapmalıdır.

nov-2020-refresh-5-best-really-free-antivirus-software-for-windows-1.png.webp


Kaspersky Security Cloud – Ücretsiz zararlı yazılım algılama ve kaldırma konusunda iyidir ve aşağıdakiler gibi ek özelliklerle gelir:
  • VPN (günlük 200 MB limitli).
  • Parola yöneticisi (15 kayıt ile sınırlı).
  • Veri ihlali izleme (yalnızca 1 hesap).
  • Temel sistem temizleme araçları.
  • Dosya öğütücü.
  • Sanal klavye.
Kaspersky’nin ücretsiz antivirüs yazılımı gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılımlara karşı iyi koruma sağlar, ancak ek özellikleri çok sınırlıdır.

Kaspersky’nin VPN’i günlük 200 MB veri kullanımına izin verir. Bu Panda veya Avira tarafından sunulandan daha fazladır. Ancak yine de yayın izleme veya veriyi yoğun kullanan diğer işler için yeterli değildir. Kaspersky aynı zamanda ücretsiz kullanıcıların sadece 1 sunucu konumuna bağlanmasına izin verdiği için coğrafi kilitli içeriğe erişemezsiniz.
Ayrıca Kaspersky’nin ücretsiz parola yöneticisi toplam 15 giriş bilgisi kaydeder. Buna, hem oturum açma bilgilerini hem de hassas belgeleri (kredi kartları veya pasaport bilgileri gibi) dahildir. Kaspersky’nin veri ihlali izlemesinden de çok etkilendiğimi söyleyemem. Ücretsiz kullanıcılar yalnızca kendi Kaspersky hesaplarıyla ilişkili e-postaları kontrol edebilir (ve otomatik veri ihlali denetimleri alan ücretli müşterilerin aksine bunu manuel olarak yapmaları gerekir).
Kaspersky’nin arayüzünü beğendiyseniz (which is available in Turkish) ve sınırsız VPN, parola yöneticisi, ebeveyn denetimleri, ağ koruması gibi özelliklere de sahip olmak istiyorsanız, Kaspersky’nin ücretli planlarından birine yükseltmeniz gerekir. Tüm Kaspersky satın alımlarında 30 gün para iade garantisi dahildir.

Sonuç:

Kaspersky’nin ücretsiz antivirüs yazılımı, iyi bir kötü amaçlı yazılım tarayıcısı ve bolca ek özellik içerir. Ancak bunların çoğu sınırlı işlevselliğe sahiptir. Kaspersky’nin VPN’inin günlük 200 MB’lık sınırı vardır, Şifre yöneticisi 15 oturum açma ve kredi kartı depolamanıza olanak tanır ve veri ihlali izlemesi yalnızca 1 e-posta adresini kontrol eder. Kaspersky’nin ücretli planlarından birine yükseltme yapmak tüm bu özellikleri sınırsız olarak kullanmanızı ve ebeveyn deneyimleri, gelişmiş ağ koruması gibi diğer özelliklere de sahip olmanızı sağlar.

image1-2.png.webp


Bitdefender Antivirus Free yükledikten sonra hiç düşünmek istemeyen kullanıcılar için iyi bir basit antivirüs tarayıcı seçeneğidir.

BitDefender’ın bulut tabanlı kötü amaçlı yazılımdan koruma motoru, yalnızca şüpheli program etkinlikleri için gerekli bildirimleri gösterip, arka planda çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Ayarları değiştirmeye karar vermediğiniz sürece kötü amaçlı yazılım tarama, algılama ve kaldırma işlemleri otomatik olarak gerçekleşir.

BitDefender, reklam yazılımı ve rootkit gibi zorlu dosyalar da dahil olmak üzere testlerimdeki kötü amaçlı yazılımların neredeyse tamamını algıladı. Ayrıca cihazımı bu listedeki diğer ürünlerden daha hızlı taradı.
BitDefender’ın kimlik avı koruması ve dolandırıcılık koruması özellikleri de oldukça iyi. BitDefender bilinen en yeni kimlik avı sitelerini algıladı ve 3 farklı şüpheli forma özel veri girmem istendiğinde beni uyardı.
BitDefender’ın ücretsiz planı kötü amaçlı yazılımları ve kimlik avı sitelerini algılamak için iyidir, ancak başka bir şey sunmaz. Güvenlik duvarı, performans optimizasyon araçları, parola yöneticisi, ebeveyn denetimleri veya VPN de almak istiyorsanız Bitdefender Total Security planına yükseltme yapmalısınız. Tüm bu özellikleri 5 cihazdan kullanmanıza izin verir, makul ücretlidir ve para iade garantisi vardır. Ayrıca Türkçe arayüzü sayesinde daha kolay kullanım sunar!

Sonuç:

BitDefender, mükemmel algılama oranlarına sahip, kimlik avı koruması içeren ve kullanımı çok kolay bulut tabanlı bir virüs tarayıcıya sahiptir. BitDefender’ın ücretsiz antivirüs yazılımı, ekstra özellik olmadan yalnızca temel ücretsiz kötü amaçlı yazılım koruması arayan kullanıcılar için iyi bir seçimdir. Ancak ben Bitdefender’in çoğu rakip internet güvenliği paketinden çok daha ucuza, oldukça iyi özellikler sunan ücretli antivirüs paketlerini de çok beğeniyorum.

Listeye Giremeyen Büyük Markalar:

Size yüksek kaliteli bir kaynak sunmayı garanti etmek için bu listeyi derlemek ve gözden geçirmek için uzun zaman harcadım. En iyi antivirüs markalarından bazılarının ilk 5’te yer almadığını görünce şaşırabilirsiniz. Bunlardan bazıları:
  • Avast. Avast ve onun alt şirketi AVG, son derece yaygın olarak kullanılan ücretsiz antivirüs yazılımları (Avast Free Antivirus ve AVG AntiVirus Free) sunmakla birlikte, defalarca gizlilik ihlali yapmış olmaları onların itibarını sarsmıştır. Bu konuda daha fazla bilgi için burayı okuyabilirsiniz.

  • TotalAV. TotalAV 2021 yılı için en sevdiğim antivirüslerden biri. Mükemmel gerçek zamanlı tarama, güçlü cihaz optimizasyon araçları ve sınırsız veri içeren bir VPN ile birlikte gelir. Buradan erişebileceğiniz ücretsiz bir versiyonu da vardır. Ancak sadece basit bir antivirüs tarayıcısı sunar ve bu listedeki diğer ürünler kadar kapsamlı değildir. Ancak kaliteli bir antivirüs istiyorsanız, TotalAV’nin düşük maliyetli internet güvenlik paketleri, piyasanın en iyilerindendir .

  • Norton. Norton’un Windows virüsten koruma yazılımı için “ücretsiz deneme” bile içermemesi gerçekten üzücü. Ancak, daha önce söylediğim gibi, Norton hala PC koruması konusunda dünyanın en iyi antivirüslerinden biridir. Premium koruma arıyorsanız, Norton muhtemelen en iyi seçenektir.


    Kaynak: tr.safetydetectives.com
 
Üst Ana Sayfa Alt