Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ud-i Hindi Faydaları (Öd Ağacı Yağı/Agarwood Oil)

kâtib Çevrimdışı

kâtib

لَا إِلَٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ
İslam-TR Üyesi
1-Boğaz Ağrısına ve Akciğer İltihabına (Plörezi) İyi Gelir

Hadislerde de belirtildiği için bu faydaları en başa yazdım;

"Niçin boğaz hastalığına böyle bir tedavi uygulamak suretiyle çocuklarınızın boğazını elle sıkıştırıp acıtıyorsunuz? Şu el-Ûdu'l Hindî’yi kullanmağa devam ediniz. Çünkü bu Hind bitkisinde yedi türlü şifâ vardır, Zâtu'l-cenb hastalığının ilâcı da ondandır, o (uzre denilen boğaz) hastalığı için buruna çekilir. Zâtu'l-cenb hastalığı için de (su ile) hastaya ağızdan verilip içirilir." [Buhâri, 21]

"Niçin boğaz hastalığına böyle bir tedâvî uygulamak suretiyle çocuklarınızın boğazını elle sıkıştırıp acıtıyorsunuz? Şu el-Ûdu'l-Hindî’yi kullanmaya devam ediniz. Çünkü bu Hind çubuğunda yedi türlü şifâ vardır. Zâtu'l-cenb hastalığının ilâcı da ondandır." [Buhâri, 23]

2-Kanser Gelişimini Önlemede Kullanılır

Farmakopedeki bir deneye göre, araştırmacılar Öd Ağacı esansiyel yağının göğüs kanseri hücrelerini dağıtma özelliğine sahip olduğunu bulmuşlardır. Daha da mucizevi bir şekilde, bu uçucu yağ aynı zamanda mutasyona uğramış tümörleri de yok edebilir.
Bununla birlikte, uzmanların, geniş çapta yayınlanmadan önce etki mekanizmasını belirlemek için Öd Ağacı Yağı'nın kanser tedavisini desteklediği hipotezi için daha derinlemesine çalışmalara ihtiyacı var.
(1,2,3,4)

3-Uyumaya Yardımcıdır

Yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi olduğundan uyumaya da yardımcıdır.

4-Sindirime Faydalıdır

Yüzyıllar boyunca Hint ve Japon tıbbı, sindirime yardımcı olmak için Öd Ağacı esansiyel yağını kullandı. Birçok araştırmacı onu doğal bir müshil, idrar söktürücü ve ishal önleyici olarak değerlendiriyor.

5-Eklem Ağrısını Yatıştırmada Kullanılır

Öd Ağacı esansiyel yağı, anti-enflamatuar özelliklerine dayanarak, ağrı veya artrit için mükemmel bir halk ilacıdır.
Uçucu yağı iltihaplı bir eklem üzerine uygulamadan önce, aşağıdakiler gibi çözücü görevi gören başka bir yağla seyreltmeniz gerekir:

•Hindistan cevizi yağı
•Üzüm çekirdeği yağı
•Ayçiçek yağı
•Safran yağı

(Ud-i Hindi ve çözücü yağ arasındaki oran 3 damladır.)

6-Alerjilere İyi Gelir

Öd Ağacı Yağı'nın bir diğer özelliği de anti-alerjik olmasıdır. Bu nedenle, alerji semptomlarıyla uğraşıyorsanız, Öd Ağacı Yağı ile aromaterapi yardımcı olabilir. Ek olarak, anti-enflamatuar özelliği de aşağıdaki durumlara kolayca son verir:

•Hapşırma
•Öksürme
•Göz kaşıntısı
•Burun akıntısı ve tahriş

7-Stresi Azaltmaya Yardımcıdır

Belki de bu, Öd Ağacı esansiyel yağının en eski ve en belirgin kullanımıdır. Stres, kaygı, depresyon, korku veya öfke gibi psikolojik sorunlar, özellikle günümüz toplumunda çok yaygındır.

8-Cilde Faydalıdır

Öd Ağacı esansiyel yağı, antiinflamatuar, antibakteriyel ve antioksidan özellikleri sayesinde yaşlanmayı geciktirici etkilere sahiptir, aynı zamanda hasarlı cilde yardımcı olabilir. Şunları yapmak için kullanabilirsiniz:

•Kırışıklıklar, sarkma, elastiklik (esneklik) kaybı gibi yaşlanma belirtileri gösteren cildi iyileştirme
•Akne, sivilce tedavisi
•Cildi rahatlatma ve iltihaplanmayı azaltma
•Egzamayı, Rosecea (Gül) hastalığını, alerjik reaksiyonları yatıştırma
•Güneş yanığı ve böcek ısırığı yarası tedavisi

(Alıntı: Bioremake internet sitesi)
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt