Tüm gün evde akide kitaplarının arasında ve haramdan-haram bakışlardan uzak durarak, dış dünyanın zorluklarına göğüs germek zorunda olanları zerre umursamayan tr deki tevhidi bilen bayanlarda sıkça görebileceğiniz bir düşünce yapısı. "Ha kilisede okumuşsun ha bu okullarda."
Nedir bu bazı tevhidi bacılardaki bu düşüncesizlik, bu bencilce takva anlayışı subhanAllah?! Akıllarınca "evlerinizde oturun" ayetine erkeklerin de -aynı şekilde- muhatap olduklarını düşünüyorlar.
Bayan-erkek farketmez, lütfen müslümanlarin imanlarini küçümsemeyin, onların imanları hususunda duyarsız olduğunu ima dahi etmeyin. Rica ediyorum.
Hukuk fakültesi bizler için uygun değil diye düşünüyorm şahsen ama meselem bu değil. Yeri gelmişken bahsetmek istedim. Kendileri kolaycı müslüman iken, bayan erkek zoru yaşamak zorunda olan kardeşlerden, islami hassasiyet neden göremiyorum diye rahat dünyalarından böyle bir iddiada bulunamazlar. Oh ne güzel, sen tüm gün evinde kitaplarınn arasında otur ve herkesi de en aZ kendin kadar muttaqi olmak mecburiyetinde tut
Allah bizlere basiret versin.
Hukuk okuyan biri küfr ve şirki iyi bilmeli. Zor anlarda neyi savunması, ne tepki vermesi gerektiğini bilmeli diye düşünüyorm. Üniversitede uzun yıllar kalmış bir müslüman olarak söylüyorm.