Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Üstteki Sahabeyi Tanıyor musunuz?

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Peygamberimiz Bedir'e çıktığında yerine hangi sahabeyi Medine'de vekil bıraktı??
Rasûlullah aleyhi salatu vesselâm Bedir'e bir sefer tek çıkmıyor. İlk çıktığında Zeyd bin Harise(r.a)'yi, son çıkışında Ebû Lübabe (r.a)'yi vekil tayin ediyor(Allahu alem).

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
R

Rasûlullah aleyhi salatu vesselâm Bedir'e bir sefer tek çıkmıyor. İlk çıktığında Zeyd bin Harise(r.a)'yi, son çıkışında Ebû Lübabe (r.a)'yi vekil tayin ediyor(Allahu alem).

Aynen öyle iki ayrı vekil olayı var ben yazayım dedim ama vazgeçtim. İki defa değil 3 defa çıkıyordu Allahualem. Ümmü mektûm namaz için bırakılıyor vekil olarak ilk Zeyd b. Harise r.a ve ikinci seferde Ebu Lübabe r.a'yı bırakıyor Allah Rasulü.

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Son bedir gazasında Übey bin Selul el Ensariyi bırakıyor..

Aynen öyle iki ayrı vekil olayı var ben yazayım dedim ama vazgeçtim. İki defa değil 3 defa çıkıyordu Allahualem. Ümmü mektûm namaz için bırakılıyor vekil olarak ilk Zeyd b. Harise r.a ve ikinci seferde Ebu Lübabe r.a'yı bırakıyor Allah Rasulü.

Allah razı olsun ikinizden de 3 olduğunu biliyordum ama son çıkışında Ubey bin Selul el-Ensar (r.a)'ın olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum.

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Doğru cevap Ummu Mektum:) Ben kervana baskın yapılacağı zaman çıktığı zamanı sordum çok bilmişler Muwahhide Tevhid ruhisukut

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Fazla bilgi göz çıkarmaz hele diğer soruna bak onada yazdım ama inşaAllah kabul edersin.))
Gördüm gördüm bacım MaşaAllah :harika: Bak beklediğim güzel oldu ne güzel cevap yazmışsın Allah svt razı olsun. EBU HANİFE ahi bilir sanmıştım ama sen bildin. Tekrar:tebrikler

Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
20170607_014908_HDR.jpg
Doğru cevap Ummu Mektum:) Ben kervana baskın yapılacağı zaman çıktığı zamanı sordum çok bilmişler Muwahhide Tevhid ruhisukut

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Moderatör
Kâbe'de aleni olarak ilk Kur'an okuyan sahabi kimdir?