Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Üstteki Sahabeyi Tanıyor musunuz?

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Moderatör
Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle (hakkında ayet nazil oluncaya kadar) 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle (hakkında ayet nazil oluncaya kadar) 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?

3 tane sahabe ile konuşmadı hangisini sorduğunu bilmediğim için 3'nüde yazıyorum.)

Ka'b b. Malik, Mirare b. Rabi ve Hilal b. Ümeyye..

Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hicret etmek istediği zaman kureyş kafirleri ona: Sen bize avare ve aylak olarak geldin, sonra mal mülk sahibi oldun, biryerlere yükseldin, sonrada malınla canınla buradan çıkmak istiyorsun. Allah'a yemin ederiz ki bu olmayacaktır, dediler. O da onlara: varmısınız, malımı size vereyim, yolumu açın, dedi. Onlarda, evet, dediler.
Diyor ki: Malımı onlara verdim.
Bu konu da Rasulullah sas'e ulaştı ve: O kazandı, O kazandı.. Buyurduğu sahabe kimdir?

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Hicret etmek istediği zaman kureyş kafirleri ona: Sen bize avare ve aylak olarak geldin, sonra mal mülk sahibi oldun, biryerlere yükseldin, sonrada malınla canınla buradan çıkmak istiyorsun. Allah'a yemin ederiz ki bu olmayacaktır, dediler. O da onlara: varmısınız, malımı size vereyim, yolumu açın, dedi. Onlarda, evet, dediler.
Diyor ki: Malımı onlara verdim.
Bu konu da Rasulullah sas'e ulaştı ve: O kazandı, O kazandı.. Buyurduğu sahabe kimdir?
Suheyb ra??