Üstteki Sahabeyi Tanıyor musunuz?

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle (hakkında ayet nazil oluncaya kadar) 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle (hakkında ayet nazil oluncaya kadar) 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?

3 tane sahabe ile konuşmadı hangisini sorduğunu bilmediğim için 3'nüde yazıyorum.)

Ka'b b. Malik, Mirare b. Rabi ve Hilal b. Ümeyye..

Tihame Çevrimdışı

Tihame

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Hicret etmek istediği zaman kureyş kafirleri ona: Sen bize avare ve aylak olarak geldin, sonra mal mülk sahibi oldun, biryerlere yükseldin, sonrada malınla canınla buradan çıkmak istiyorsun. Allah'a yemin ederiz ki bu olmayacaktır, dediler. O da onlara: varmısınız, malımı size vereyim, yolumu açın, dedi. Onlarda, evet, dediler.
Diyor ki: Malımı onlara verdim.
Bu konu da Rasulullah sas'e ulaştı ve: O kazandı, O kazandı.. Buyurduğu sahabe kimdir?

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Hicret etmek istediği zaman kureyş kafirleri ona: Sen bize avare ve aylak olarak geldin, sonra mal mülk sahibi oldun, biryerlere yükseldin, sonrada malınla canınla buradan çıkmak istiyorsun. Allah'a yemin ederiz ki bu olmayacaktır, dediler. O da onlara: varmısınız, malımı size vereyim, yolumu açın, dedi. Onlarda, evet, dediler.
Diyor ki: Malımı onlara verdim.
Bu konu da Rasulullah sas'e ulaştı ve: O kazandı, O kazandı.. Buyurduğu sahabe kimdir?
Suheyb ra??